Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η κατεδάφιση των τουαλετών στο Ασκληπιείο Ναυπάκτου έφερε ευρήματα!



Με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου του Ασκληπιείου της Ναυπάκτου αλλά και την καθαριότητα του σημείου που υπήρχαν φόβοι ότι είχαν γίνει εστία μόλυνσης, από τις 7 το πρωί ξεκίνησε η κατεδάφιση των πεπαλαιωμένων τουαλετών και του παραπλεύρως παραπήγματος που ήταν κλειστό και ακατάλληλο για χρήση!

 

Την απόφαση της κατεδάφισης είχε λάβει ομόφωνα το δημοτικό Συμβούλιο της δημοτικής αρχής Ναυπακτίας από τον Ιανουάριο με το λογικό αιτιολογικό της "αισθητικής παρέμβασης προς όφελος της πόλης"!


Τα συγκεκριμένα κατεδαφισμένα πλέον "κτήρια" βρίσκονταν επί της κεντρικής οδού στο Κεφαλόβρυσο, στους πρόποδες του υψώματος "Τσοκάρι" όπου η αρχαιολογική υπηρεσία ανέδειξε τα στοιχεία ύπαρξης του Ασκληπιείου Ναυπάκτου.....







Κατά την κατεδέφιση βρέθηκαν μία κρύπτη που μάλλον χρησιμοποιείτο τις πολεμικές περιόδους για την προφύλαξη και διαφυγή Ελλήνων ή φιλελλήνων μαχητών και ένας ογκόλιθος με χαραγμένο δυσνόητο κείμενο.... Ωστόσο είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα έως ότου αποφανθούν αρμόδιοι της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, εκπρόσωπος της οποίας παρίστατο καθ' όλη την διάρκεια της κατεδάφισης και της σχετικής χωματουργικής διαμόρφωσης του χώρου......
Στις εργασίες παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας ο δημοτικός σύμβουλος Πάνος Κονίδας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπάκτου Νίκος Πλούμης ενώ ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς,  και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ναυπακτίας Γιώργος Κέστος επέβλεψαν τις εργασίες και παρέμειναν εκεί από τις 7 το πρωί έως το τέλος τους τις απογευματινές ώρες!

 


 


 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου