Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ούτε σύνταξη, ούτε και ολόκληρο εφάπαξ;

epi-dimosio

130.000 άτομα χάνουν το δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση, 30.000 θα πάρουν “κουρεμένο” εφάπαξ αν περάσει το σχέδιο των Βρυξελλών, ενώ το  ΕΚΑΣ θα γίνει άπιαστο όνειρο για 60.000 ασφαλισμένους αν δεν αλλάξει το καθεστώς 

Σε αυτά επιμένουν οι δανειστές να γίνουν εδώ και τώρα όλες οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό για  να κλείσουν τώρα όλες οι εκκρεμότητες για να δώσουν τα χρήματα της δόσης.

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης, ούτε σε περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, ωστόσο μια σειρά από μέτρα που μπορούν να ληφθούν θα πλήξουν άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους.

Κάπως έτσι βρίσκονται στο κόκκινο 100.000 άτομα που έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενο, ως τώρα, έτη ασφάλισης, αλλά όχι και το όριο ηλικίας για να βγουν σε σύνταξη. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται πως θα χάσουν το θεμελιωμένο δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Το ίδιο θα συμβεί και με περίπου 20.000 άτομα που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για συνταξιοδότηση με λιγότερα από 20 έτη ασφάλισης.

Με το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου να είναι στο κόκκινο και με τα 27 εκατομμύρια των εσόδων να μην αρκούν για περισσότερα από 950 εφάπαξ το μήνα περίπου 30.000 άνθρωποι που βρίσκονται σε αναμονή κινδυνεύουν να ενεργοποιηθεί η ρήτρα για μείωση που θα κουρέψει κατά 20% το ποσό που δικαιούνται.

Παράλληλα 60.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν το ΕΚΑΣ καθώς οι εταίροι και δανειστές απαιτούν να υπάρξει περικοπεί στο ποσό των 70 εκατομμυρίων που υπολογίζονται από τον προϋπολογισμό.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου