Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Για τον Οκτώβριο η δίκη του Nαυπάκτιου κυνηγού που βασάνιζε μικρά αγριογούρουνα (video)

        
geg-agriogourouna-basanismos2
 
Στις 21 Οκτωβρίου 2015 θα δικαστεί ο κυνηγός που στο προφίλ του στο facebook τον Μάρτιο του 2012 ανέβασε αρκετά βίντεο που δείχνουν πως εκείνος και οι φίλοι του εκπαιδεύουν τα κυνηγόσκυλα τους βασανίζοντας χωρίς έλεος μωρά αγριογούρουνα.
 
Το εκτενές ρεπορτάζ του www.zoosos.gr, που δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2013, παρακίνησε την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) να στείλει επιστολή προς την αρμόδια εισαγγελία ζητώντας τη δίωξη του χρήστη της συγκεκριμένης σελίδας στο facebook.
 
Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 όχι μόνο απαγορεύονται οι οποιουδήποτε είδους μονομαχίες ζώων αλλά και η δημοσιοποίηση τέτοιων βίντεο στο διαδίκτυο.
 
Αναμνηστική φωτογραφία δίπλα στα πτώματα των ζώων.
Και πραγματικά το Α.Τ. Μεσολογγίου σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του Πολύκαρπου Σκ., κατοίκου Ναυπάκτου, ο οποίος δηλώνει εκτροφέας Κούνχαουντ και είχε δημοσιευμένο και το κινητό του τηλέφωνο.
 
Φυσικά ο Π. Σκ. μόλις είδε το ρεπορτάζ  κατέβασε από τη σελίδα του στο facebook τα βίντεο, που αποδεικνύουν τα αίσχη στα οποία μετέχει εκείνος και η πολυπληθής παρέα των κυνηγών φίλων του.
 
Η δίκη μετά από μια αναβολή είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 25 Φεβρουαρίου 2015 αλλά λόγω παρέλευσης του ωραρίου ορίστηκε και πάλι νέα δικάσιμος.
 
Η Νατάσα Μπομπολάκη πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. εξήγησε στο www.zoosos.gr πως η ομοσπονδία θα ζητήσει να συμπεριληφθούν στη δικογραφία και δύο κατηγορίες οι οποίες είχαν παραλειφθεί δηλαδή η θήρευση νεαρών θηραμάτων (καθώς τα αγριογούρουνα είναι μωρά) και η εκείνη της θήρευσης ζώου υπό προστασία (καθώς σε σχετική φωτογραφία απεικονίζεται ο δράστης να κρατάει ένα ακρωτηριασμένο ελάφι).
 
Μια από τις φωτογραφίες που είχε στο προφίλ του ο κυνηγός δείχνει και ένα ακρωτηριασμένο νεκρό ελάφι.
 
H κα Μπομπολάκη εξήγησε στο www.zoosos.gr πως ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι το ελάφι το σκότωσε στη Βουλγαρία και όχι στην Ελλάδα. Όμως και στην Βουλγαρία – η οποία έχει υπογράψει τη συνθήκη της Βέρνης η θήρευση του συγκεκριμένου ζώου απαγορεύεται – και φυσικά στην Ελλάδα μπορεί να δικαστεί για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας.
 
Μετά την δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ μας ο κυνηγός κατέβασε τα βίντεο από το προφίλ του.
Τα αγριογουρουνάκια όπως φαίνεται στα βίντεο – τα οποία κρατήσαμε στο αρχείο μας – ποδοπατούνται στην κυριολεξία ενώ είναι δεμένα από τους κυνηγούς. Τα σκυλιά ανελέητα υπακούοντας στις εντολές των αφεντικών τους πέφτουν πάνω τους και τα ξεσκίζουν. Τα ουρλιαχτά των μωρών ζώων, που υποφέρουν, κανείς λογικός άνθρωπος δεν αντέχει να ακούει.
 
Ο κυνηγός πατάει το κεφάλι του μωρού αγριογούρουνου το οποίο ακινητοποιημένο δέχεται την επίθεση των σκυλιών.

Αγριογούρουνο ουρλιάζει (2)

Αγριογούρουνο ουρλιάζει (3)

Αγριογούρουνο εγκλωβισμένο σε περιφραγμένο χώρο δέχεται επίθεση από τα κυνηγόσκυλα

Αγριογουρουνάκι ουρλιάζει από τα δαγκώματα σκυλιών (4)

 
Ο Π. Σκ. όταν τον εντόπισε η Αστυνομία και ο αρμόδιος νομοκτηνίατρος ισχυρίστηκε ότι η εξόφθαλμη κακοποίηση των γουρουνιών «ήταν παλιά υπόθεση και ότι τώρα δεν γίνεται αυτό».
 
Ενώ αναζητώντας ποιος τον «κάρφωσε» στους δημοσιογράφους είπε ότι δίνει στο ανήλικο παιδί του όπλο και το μαθαίνει να κυνηγάει για να μην μπλέξει στα ναρκωτικά!
 
zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου