Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Η ιστορία μου (Μέρος Β΄)

Συνέχεια από 3/3/2015

Η ανάληψη της ηγεσίας το 1995 από τον Ναυπάκτιο Φίλιππο Σφαέλο ένα ισχυρό πρόσωπο της εποχής με διοικητική παρουσία στην ΑΕΚ και στην Στεάουα Βουκουρεστίου ξύπνησε από λήθαργο την ομάδα και το φίλαθλο κοινό κάνοντας μάλιστα και εντυπωσιακές μεταγραφές.
 
Ήταν όμως πολύ πίσω στην βαθμολογία για να διεκδικήσει τον τίτλο.

 Έτσι το 1996 πιο ισχυροποιημένος με πιο έμπειρους και δυναμικούς ποδοσφαιριστές παρότι μισθοφόρους τους: Θεοφάνους, Τσιρογιάννη, Παπαδόπουλο, Μπητσικώκο, Κωνσταντινίδη, Τσολερίδη,Σταύρου, και άλλους κέρδισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική επαγγελματική κατηγορία με καταπληκτική συγκομιδή βαθμών και τερμάτων με προπονητή τον Δ.Σκούνα και πρόεδρο – ευεργέτη τον Φ. Σφαέλο (1995-00),(2002-03) όπου με δική του πρωτοβουλία το καλοκαίρι του 1995 κατασκευάστηκε ένας σύγχρονος χλοοτάπητας.

Το 1996 – 1997[1][2] είχε μια εντυπωσιακή πορεία αλλά χωρίς να θέσει στόχο την άνοδο τερμάτισε στην 6η θέση φέρνοντας πολύ καλά αποτελέσματα.


Αγωνίστηκε στη Γ Εθνική για 4 σεζόν (1996-2000) κάνοντας εντυπωσιακές πορείες παίρνοντας τρεις φορές την 6η θέση στην βαθμολογία με σημαντικότερη αυτή του 1997 – 1998 [3][4] με προπονητή τον Σ.Τσιώλη όπου πραγματοποίησε μια καταπληκτική πορεία στον δεύτερο γύρο ύστερα από ένα άσχημο ξεκίνημα και καταλαμβάνοντας τελικώς την 6η θέση πετυχαίνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα εντός και εκτός έδρας και μάλιστα με πολύ χαμηλό μπάτζετ.
 
Το 1998 – 1999 [5] έκανε πάλι μια εξαιρετική παρουσία και κατακτώντας την 6η θέση με ένα βαθμό περισσότερο από τον ιστορικό Λεβαδειακό που υποβιβάστηκε.


 

Το 1999 – 00 [6] με μια καταπληκτική πορεία και την συνδρομή του ισχυρού παράγοντα Ν.Μπερετάνου καταλαμβάνει την 2η θέση πίσω από τον Ακράτητο Άνω Λιοσίων και ανέρχεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Β’ Εθνική.

Έτσι στην σεζόν 2000 – 01 [7] αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική με αφεντικό και πάλι τον Ν.Μπερετάνο σημειώνοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία του που διατήρησε όμως μόνο για εκείνη τη χρονιά αφού κάνοντας μια ομολογουμένως καλή πορεία τερμάτισε στην 9η θέση σε σύνολο 16 ομάδων που οδηγούσε αυτόματα στην διαδικασία των μπαράζ υποβιβασμού.
Η εξορία της ομάδος ως γηπεδούχο στα Ιωάννινα λόγω έλλειψης πυλώνων φωταγώγησης ήταν και καταδικαστική με αντίπαλο τον πιο αδύναμο και με προβλήματα Παναιγιάλειο. Παραχωρώντας 2-2 στο 1ο αγώνα, χάνοντας 2-0 στο Αίγιο και επικρατώντας με 2-1 στα Ιωάννινα υποβιβάστηκε με τον πιο άδοξο τρόπο. Μοιραίος προπονητής ο Σ.Τσιώλης στην δεύτερη θητεία του.
 
Ο Ναυπακτιακός ξαναγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική την σεζόν 2001 – 02 [8] όπου γλύτωσε τον υποβιβασμό τερματίζοντας ένα βαθμό πιο πάνω απο τον Παναιτωλικό που υποβιβάστηκε.

 
Το 2002 – 03 [9] με αφεντικό τον Φ. Σφαέλο που επέστρεψε έμελλε να είναι και το κύκνειο άσμα αφού υποβιβάστηκε στο περιφερειακό πρωτάθλημα ύστερα από μια καταστροφική χρονιά στην οποία τερμάτισε 19ος και πήρε μόνο ένα βαθμό (στο 2-2 με τη Λάρισα) στα 15 τελευταία ματς χάνοντας μεταξύ άλλων από τον Κιλκισιακό με 8-1 στο Κιλκίς.
 
Η επιστροφή κάποιων έμπειρων και η επένδυση σε άπειρους μισθοφόρους ποδοσφαιριστές βγήκε άκαρπη κάνοντας την χειρότερη συγκομιδή. Το 2006 – 07 [10] αγωνίσθηκε ξανά στην Γ’ Εθνική αλλά δεν ξέφυγε από την μετριότητα και κάποια λάθη του στοίχησαν ακριβά με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό.

 
 
Το 2009 – 2010 κατάφερε να ξανανέβει στην Γ’ Εθνική κατακτώντας το πρωτάθλημα Δ’ Εθνικής του 5ο ομίλου με σχετική ευκολία με προπονητή τον Δ.Σκούνα.

To 2010 – 11 παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κυνήγησε μέχρι τέλους την παραμονή στην κατηγορία αλλά δεν τα κατάφερε όπου υποβιβάστηκε ξανά στην ερασιτεχνική κατηγορία.Στην σαιζόν αυτή ξεκίνησε με τον Δ.Σκούνα προπονητή και αντικαταστάθηκε μέχρι τέλους απο τον Δ.Τομπάζη.

 
 
Το καλοκαίρι του 2011 γράφτηκε ίσως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου καθώς η αδυναμία συγκέντρωσης πόρων για την συμμετοχή στο Περιφερειακό πρωτάθλημα επέφερε και την διάλυση.

 

 
 
Υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της Α1 όπου απορροφήθηκε απο την Ακαδημία Ναυπάκτου που κράτησε το δικό της έμψυχο δυναμικό, τόσο των παικτών όσο και των παραγόντων.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες νέων παραγόντων και ντόπιων - παλαίμαχων προπονητών, η ομάδα παραμένεις στην ίδια τοπική κατηγορία...

Μόνη ευχάριστη νότα σε κάθε παιχνίδι είναι η δυναμική παρουσία των οπαδών που oργανωμένοι στο Crazy Club ενθαρρύνουν τους παίκτες του Ναυπακτιακoύ Αστέρα...

πηγη: wikipedia

Βέβαια η ιστορία του Ναυπακτιακού Αστέρα έχει και άλλες παραμέτρους !

 




Μία εξ αυτών είναι και η ίδρυση στην Αθήνα του ΣΦΑΝΑ (Σύνδεσμος Φίλων  Αθηνών Ναυπακτιακού Αστέρα) με μέλη από όλη την Ελλάδα... Ένας Σύνδεσμος που πέρα από τη συμμετοχή του στα αθλητικά  δρώμενα και την παρουσία του στους αγώνες του Ναυπακτιακού στο λεκανοπέδιο  δημιούργησε αρκετούς φίλους της πόλης....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου