Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ομογενείς, μετανάστες και Ρομά στην... ΕΛ.ΑΣ.

Πανούσης για Αμυγδαλέζα: Θα λύγιζε κι ο χειρότερος ρατσιστής...

Όσον αφορά τη δήλωσή του ότι πλέον θα μπαίνουν στην ΕΛΑΣ ομογενείς, μετανάστες και Ρομά, σημείωσε ότι "δεν μπορεί να κάνει κάποιος αστυνόμευση σε μία περιοχή που έχει μουσουλμάνους, Ρομά και να μην καταλαβαίνει τα πολιτισμικά στοιχεία, πώς επικοινωνούν, ποια είναι η κουλτούρα τους"

 

«Πήγα για να εκφράσω τη θλίψη μου, αλλά με αυτό που είδα είπα ότι ντρέπομαι. Το γνώριζα, αλλά δεν το είχα δει. Ο χειρότερος ρατσιστής να το έβλεπε, νομίζω ότι θα λύγιζε... Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πράγμα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σχολιάζοντας όσα είδε το Σάββατο στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα.

«Έχω ήδη δώσει εντολή για την παροχή φαρμάκων, ρουχισμού, καλύτερου φαγητού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με υγεία και υγιεινή, αύριο, όχι μεθαύριο. Όσον αφορά στην μετατροπή των κέντρων αυτών σε κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας, αυτό είναι στην αρμοδιότητα της κ. Χριστοδουλοπούλου με την ομάδα της οποίας θα συναντηθούμε αύριο, να δούμε την μετάβαση, η οποία όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο» τόνισε ο κ. Πανούσης στον Αθήνα 9.84.

Αναφερόμενος στη θέση του υπέρ των ανοιχτών κέντρων, ο κ. Πανούσης αναφέρει: «Δέχομαι πολλή κριτική ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η εγκληματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες, ούτε φυλακισμένοι. Έχουν μπει παράνομα στη χώρα. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις επαναπροωθήσεις, αλλά να δούμε τη μεγάλη εικόνα... Μας έλεγε ο υπεύθυνος στην Αμυγδαλέζα ότι 70 επαναπροωθούνται και 700 έρχονται, από τα νησιά πια. Άρα, εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα να πιέσουμε την Ευρώπη».
Όσον αφορά τη δήλωσή του ότι πλέον θα μπαίνουν στην ΕΛΑΣ ομογενείς, μετανάστες και Ρομά, σημείωσε ότι «δεν μπορεί να κάνει κάποιος αστυνόμευση σε μία περιοχή που έχει μουσουλμάνους, Ρομά και να μην καταλαβαίνει τα πολιτισμικά στοιχεία, πώς επικοινωνούν, ποια είναι η κουλτούρα τους και απλώς να καταλαβαίνει ότι πρέπει να τους συλλάβει. Άρα, λοιπόν, αυτό που ονομάζω εγώ κοινοτική αστυνόμευση, η αίσθηση δηλαδή της δημοκρατίας της εγγύτητας, ότι είσαι πλάι στον άλλο, ότι τον καταλαβαίνεις και σε καταλαβαίνει -αν κάνει έγκλημα, κάνει έγκλημα, δεν μιλάμε γι' αυτό-, απαιτεί γνώσεις και κουλτούρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου