Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Επανασύσταση των ΜΟΜΑ" - "Υποχρεωτική" θητεία για όλους στον Έβρο...

Την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του και απευθυνόμενος σε πολίτες τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί. Επίσης, υπογράμμισε, ότι οι επόμενες ΕΣΟ των στρατιωτών που θα κληθούν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία θα υπηρετούν ένα διάστημα και στον Έβρο.
Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους ο υπουργός είπε «πως η κυβέρνηση αντέχει», θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειες.

Η κατάσταση στον Έβρο τείνει προς μερική εκτόνωση και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς υπάρχει μια σταθεροποίηση όσον αφορά την αύξηση της στάθμης των νερών του ποταμού, καθώς τούτα σταδιακά αποσύρονται από τον οικισμό Λαγυνά όπου είχαν πλημμυρίσει περί τα εκατό σπίτια.

Την ίδια ώρα αισιοδοξία υπάρχει και για τον Πόρο όπου η στάθμη του ποταμού άρχισε να πέφτει.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλας Μέρκελ, απέναντι στην Ελλάδα, είπε πως τα «Τα τείχη του Βερολίνου πέφτουν από τους λαούς», ενώ επισήμανε ότι οι ξένοι «δεν έχουν απέναντί τους τώρα, ούτε τον κ.Σαμαρά ούτε τον κ.Βενιζέλο», και πως πλέον η χώρα μας δεν διαπραγματεύεται «στα τέσσερα».

Ο κ.Καμμένος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (Σκαϊ) αναφέρθηκε στην στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και είπε ότι «η κυβέρνηση έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής, η οποία αλλαγή της πολιτικής θα είναι υπέρ εκείνων των πολιτών που έχουν πληγεί αυτά τα πέντε χρόνια με τη «λάθος πολιτική» που έλεγαν κάποιοι».

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας η πολιτική αυτή οδήγησε «στο να έχουμε 70% ανεργία στους νέους, να φύγουν στο εξωτερικό 300.000 νέα παιδιά, να κλείσουν το 80% των επιχειρήσεων, να έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη και να έχει εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός» και πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική τελείωσε τώρα «και δεν έχουν απέναντί τους ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Βενιζέλο, να το καταλάβουν αυτό».

Τέλος, εκτίμησε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την στήριξη του συνόλου των Ελλήνων, και είπε ότι «ενώσαμε τους Έλληνες και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εδώ πλέον διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε με σκυμμένο κεφάλι, ούτε στα τέσσερα. Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει πλέον στην εξαθλίωση, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

"Κόκκινη γραμμή" για τους ΑΝΕΛ η απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης

«Κόκκινη γραμμή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες» θεωρείται «η απόδοση φορολογικής δικαιοσύνης», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κ.Χρυσοβελώνη σε δήλωσή της παρέπεμψε στις σχετικές προεκλογικές δεσμεύσεις του προέδρου των Αν.Ελ. Πάνου Καμμένου, και τόνισε ότι «πρώτος στόχος όλοι όσοι βρίσκονται σε λίστες φοροφυγάδων να πληρώσουν. Καμία ασυλία, καμία συγκάλυψη, καμία καθυστέρηση».

Σε ό,τι αφορά τη δίκαιη κατανομή των βαρών, αυτή -σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Αν.Ελ. πρέπει να ακολουθήσει την συνταγματική επιταγή να συνεισφέρουν όλοι ανάλογα με την φοροδοτική τους δυνατότητα.

«Αυτό σημαίνει κατ' αρχήν κατάργηση ΕΝΦΙΑ, απόρριψη κάθε ιδέας για συνολική φορολόγηση της περιουσίας των Ελλήνων και γρήγορη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών έτσι ώστε να απεικονίζουν τις πραγματικές τιμές των ακινήτων» είπε η κ.Χρυσοβελώνη και κατέληξε: «Η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων ήταν και παραμένει για τους Ανεξάρτητους Έλληνες «κόκκινη γραμμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου