Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Έρευνα-σοκ της Morgan Stanley για τις καταθέσεις μετά τις εκλογές...

Φωτογραφία για Έρευνα-σοκ της Morgan Stanley: Tι θα γίνουν οι καταθέσεις την επομένη των εκλογών... [photo]        


Ο αμερικανικός οίκος Morgan Stanley έκανε ένα exit poll σε 822 πελάτες τραπεζών στην Ελλάδα...Από την έρευνα, που δημοσιεύεται στο Euro2day, γίνεται ολοφάνερη η νευρικότητα των πελατών που θεωρούν οτι θα συνεχιστούν οι αναλήψεις στις καταθέσεις και πως τα δάνεια για πολύ καιρό ακόμα θα δίνονται με το σταγονόμετρο.

Τι θα γίνει με τις καταθέσεις

Σύμφωνα με την έρευνα της Morgan Stanley οι μαζικές αναλήψεις καταθέσεων είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τις τράπεζες. Πως να μην είναι άλλωστε όταν το ένα τρίτο των καταθέσεων ”πέταξε” από τις τράπεζες από το 2009 εως το 2012.

Όπως βλέπετε ξεπερνούν το 50% όσοι δηλώνουν πως δεν θα ακουμπήσουν τις καταθέσεις τους, όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, το 44%, σκέφτεται το ενδεχόμενο μεγάλων αναλήψεων.

Τι θα γίνει με τα δάνεια

Πολύ δύσκολα θα αυξηθούν στο επόμενο τρίμηνο οι χορηγήσεις δανείων απαντούν οι περισσότεροι. Μάλιστα μόλις ένας στους πέντε δηλώνει πως θα κάνει αίτηση δανείου.

Όμως τα άσχημα μηνύματα προκύπτουν από την προοπτική αύξησης στα κόκκινα δάνεια.

Και αυτό γιατί το 30% δηλώνει, πάντα για το επόμενο τρίμηνο, πως δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει τις δόσεις των δανείων του, ενώ το 33% δυσκολεύεται με τα χρέη του.
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου