Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσίπρας πρότεινε στον Θεοδωράκη να μπει στην κυβέρνηση

Φωτογραφία για Ο Τσίπρας πρότεινε στον Θεοδωράκη να μπει στην κυβέρνηση

Πρόταση στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη να... συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να αναλάβεις ρόλους στην κυβέρνηση…», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας στον επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν το βράδυ της Δευτέρας στην Κουμουνδούρου που έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

«Δεν θέλουμε υπουργεία…», ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος είπε ότι δεν αφορούν τον ίδιο και το κόμμα του προτάσεις για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα εξαιτίας της συμμετοχής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που, όπως λένε από το Ποτάμι, είναι ένα κόμμα που έχει αντιευρωπαϊκή κατεύθυνση. «Με την τροπή που πήρε η κυβέρνηση, δεν μας αφορά η συμμετοχή σε αυτήν», λένε στελέχη του Ποταμιού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης, τόνισε ότι στο Ποτάμι «είμαστε διατεθειμένοι να μετέχουμε σε εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θέλει κάτι τέτοιο».

Αλλά, τόνισε ο κύριος Θεοδωράκης, πρέπει να δούμε με ποιες θέσεις θα γίνει αυτό ακριβώς. «Η Ελλάδα να πάει ενωμένη έξω, να διευκολύνει το μέλλον, χωρίς να συγκρούεται με το μέλλον της στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας με την κυβέρνηση, αλλά αυτές τις ώρες πρέπει να δίνουμε σημασία στα σημεία συμφωνίας και να τα διευρύνουμε».

Η απάντησή μας θα δοθεί μόλις γίνουν συγκεκριμένες οι προτάσεις της κυβέρνησης, τόνισε.

Κατά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κύριος Θεοδωράκης ενημερώθηκε όπως είπε για το τι παρέλαβε ο νέος πρωθυπουργός, «ή μάλλον δεν παρέλαβε», όπως σημείωσε, ενώ ο αρχηγός του Ποταμιού τόνισε πως η συμπεριφορά αυτή της Νέας Δημοκρατίας «δεν συνάδει με ένα αστικό κόμμα».
 
Tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου