Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πρόεδρος ή..... κάλπες;


Προς άγραν 12 ψήφων η κυβέρνηση
με το στόχο να παραμένει δυσπρόσιτος.
Η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση, Πρόεδρος ή κάλπες
 
 
Την ώρα που όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στις πρόωρες εκλογές, οι βουλευτές προσέρχονται στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στις 12 το μεσημέρι, με το ενδεχόμενο εκπλήξεων της τελευταίας στιγμής από βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ αλλά και τους ανεξάρτητους να είναι ανοιχτό.

Οι εκκλήσεις που απηύθυναν όλες τις ημέρες μετά τη δεύτερη ψηφοφορία και την συνέντευξη – παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά εκτιμάται ότι δεν έχουν μεταπείσει ικανοποιητικό αριθμό βουλευτών για να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 που απαιτούνται για την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία 168 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση 12 βουλευτών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ελπίζουν ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή «να πρυτανεύσει η λογική για να μην μπει η χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά συνεργάτης του πρωθυπουργού.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον σημειώνεται ότι οι αδιάκοπες επαφές των τελευταίων ημερών μέχρι στιγμής δεν έχουν ευοδωθεί φανερά διότι πολλοί είναι οι βουλευτές που εν μέσω της πολιτικής αβεβαιότητας, της πόλωσης και του άνευ προηγουμένου προεκλογικού αρώματος προεξοφλούν την καταψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα και δεν θέλουν για προσωπικό πολιτικό κόστος να βγουν εκτός κομματικών γραμμών.

Την ίδια ώρα οι πιέσεις που ασκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ στους εναπομείναντες 12 ανεξάρτητους βουλευτές έχουν ουσιαστικά καταφέρει να «κλειδώσουν» τους 6 εξ’ αυτών. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προεξοφλεί την καταψήφιση και να έχει σε πλήρη ετοιμότητα τους κομματικούς μηχανισμούς για εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι δεν τρομάζει την κυβέρνηση το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Στο ίδιο μήκος κύματος εξάλλου κινήθηκε και ο Αντώνης Σαμαράς στη σαββατιάτικη συνέντευξή του, τονίζοντας ότι οι εκλογές βολεύουν την κυβέρνηση, καθώς η ψαλίδα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις κλείνει.

Υπουργικό Συμβούλιο στις 14:00

Το μεσημέρι της Δευτέρας, αμέσως μετά την κρίσιμη ψηφοφορία συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή αναμένεται να είναι είτε πανηγυρική είτε... εκλογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου