Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο Θανάσης Παπαθανάσης υποψήφιος βουλευτής;

po-nd

Δεν είναι μόνον η Έλενα Μάντζιου – Κοτρολού που έχει αρνηθεί ουσιαστικά την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία. Η κ. Μάντζιου το έκανε μεν με εύσχημο πολιτικά  τρόπο και δημοσίως, αλλά η αλήθεια είναι πως στην τοπική ΝΔ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και δυστοκία στη δημιουργία ενός αξιόμαχου ψηφοδελτίου.

Τουλάχιστον τρείς είναι οι περιπτώσεις πραγματικά αξιόλογων υποψηφιοτήτων που το ξανασκέφτηκαν αυτές τις μέρες και απάντησαν αρνητικά. Πρόκειται για τον Σπήλιο Λιβανό, τον γνωστό νομικό Παντελή Βαμβακά (που αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση αλλά επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους και έλλειμμα προετοιμασίας δεν δέχθηκε) και τον Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστο Βασιλάκο.

Στους τρεις παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τους εκλεγέντες δημάρχους Αγρινίου και Μεσολογγίου που στις εκλογές του 2012 είχαν σημαντικές επιδόσεις και που πλέον δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια.

Πλέον ο πήχης είναι πολύ χαμηλά και η μόνη σίγουρη προς το παρόν είναι η κ. Γεωργία Μπόκα, σύμβουλος για λίγες μέρες ακόμη του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση. «Ψήνεται»  ο Νεκτάριος Φαρμάκης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές του Μαΐου , ενώ ο κ. Παπαθανάσης από τη Ναύπακτο, δεν αποκλείεται να πει τελικά το «ναι». Την κ. Φωκά από το Μεσολόγγι με αναρτήσεις της στο facebook , προσπαθούν να την ερμηνεύσουν ουσιαστικά, ενώ δεν υπάρχει πιθανότητα καθόδου των στελεχών που συμμετέχουν στον κρατικό μηχανισμό και μιλάμε ειδικότερα για προέδρους σε νοσοκομεία (Κατσακιώρης,  Γρηγορόπουλος, Δημητρογιάννης).

Ήδη γίνεται λόγος για… επιστράτευση στελεχών (και μέσα από δημοτικά ψηφοδέλτια) , μιας και τόσο ο λίγος πολιτικός χρόνος αλλά και η σκληρή κόντρα που αναπτύσσεται μεταξύ Σαλμά – Καραγκούνη και που θα περιχαρακώσει την κατάσταση, κάνει πολλούς να θεωρούν πως μια «χαμηλή πτήση» θα τους «κάψει» πολιτικά και όχι αδίκως.

Τα πράγματα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ  είναι πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη χειρότερα και όπου και εδώ οι «εφεδρείες» πρόκειται  να συγκροτήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου. Οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει και επικρατεί μια γενική «παγωμάρα” ενόψει των ανακοινώσεων Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικό πως αναμένεται να ενταχθεί σε αυτό ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Αναγνωστόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε αυτό και ο πρώην υπουργός Χρίστος Βερελής.
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου