Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή βόμβα Παπανδρέου

Καταιγιστικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ μετά την επιστολή βόμβα Παπανδρέου που ζητάει εκλογή προέδρου - Εισηγήσεις στον Βενιζέλο μέχρι και για διαγραφή του


- Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές με τη Δημοκρατική Παράταξη
- Ζητάει έκτακτο συνέδριο και αλλαγές σε δομές, πρόσωπα ακόμα και το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ
- Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου
- Σε συναγερμό και το Μαξίμου που φοβάται πως οι αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ θα τραυματίσουν την κυβέρνηση

Πόλεμος χαρακωμάτων άνοιξε στο ΠΑΣΟΚ, μετά την επιστολή βόμβα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος όχι μόνο δεν δείχνει καμία διάθεση συνεννόησης για την ανασύνταξη του κόμματος, αλλά αντίθετα ρίχνει λάδι στη φωτιά, θέτοντας ευθέως ζήτημα ηγεσίας.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Παπανδρέου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο θέτει θέμα ηγεσίας, ζητώντας έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση, ενώ ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος δεν επιθυμεί καρέκλες.

Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές με το σχήμα της Δημοκρατικής Παράταξης, καθώς όπως επισημαίνει δεν συμφωνεί με αυτή την προοπτική.

Από την αρχή της επιστολής του δείχνει το στίγμα των προθέσεών του, λέγοντας πως έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία του για τις οβιδιακές μεταμορφώσεις που επιχειρούνται στο ΠΑΣΟΚ, καρφώνοντας με αυτό τον τρόπο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η επιστολή αυτή προκάλεσε άμεσα συναγερμό στη Χαριλάου Τρικούπη και έγινε καταιγισμός τηλεφωνημάτων για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απαντήσει σε αυτή την αιχμηρή επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις ακόμα και για διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου, κάτι όμως που όλοι γνωρίζουν πως μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη συνοχή της κυβέρνησης μιας και πλησιάζει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, υπάρχουν και οι ψυχραιμότερες απόψεις, αλλά ο αιφνιδιασμός και οργή δεν κρύβεται. Με την κίνησή του αυτή ο Γιώργος Παπανδρέου στην ουσία στέλνει στα "βράχια" τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έλαβε την πρωτοβουλία της συνάντησης με σκοπό την ενότητα και ουδείς περίμενε μία τέτοια επιστολή βόμβα.

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο να βρίσκεται εκτός Αθηνών, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, που θα κρίνουν τις ήδη βεβαρημένες σχέσεις των δύο αντρών το επόμενο διάστημα.

Σε συναγερμό όμως είναι και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ επηρεάζουν άμεσα τη συνοχή της κυβέρνησης, ενώ σε ένα τέτοιο κλίμα η οποιαδήποτε κουβέντα για την εύρεση 180 βουλευτών έτσι ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές είναι τουλάχιστον άκαιρη.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου