Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ηλικιωμένη κάηκε ζωντανή!.. Η πυροσβεστική άργησε 20 λεπτά και οι δεξαμενές ήταν άδειες

Νάουσα: Ηλικιωμένη κάηκε ζωντανή, η πυροσβεστική άργησε 20 λεπτά και οι δεξαμενές ήταν άδειες
Τραγικό θάνατο βρήκε ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο διαμέρισμά της μετά από ανάφλεξη της θερμάστρας αλογόνου που χρησιμοποιούσε. Η άτυχη γυναίκα ζούσε στην οδό Δ. Πάροδος Γρηγορίου Λόγγου 16 στη Νάουσα όταν λίγο μετά τη 01:25 τα ξημερώματα ξέσπασε φωτιά. Η γυναίκα θα μπορούσε πιθανότατα να είχε σωθεί αν η πυροσβεστική δεν είχε αργήσει να φτάσει στο σημείο, αν οι δεξαμενές είχαν νερό και η γυναίκα είχε εντοπιστεί εγκαίρως.
 
 
Νόμιζαν πως είχε εγκαταλείψει το σπίτι
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας έσβησαν τη φωτιά λίγο πριν τις 03:00 ωστόσο όμως δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την ηλικιωμένη εγκαίρως μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι. Η γυναίκα αρχικά εικάζονταν πως είχε προλάβει να εγκαταλείψει το διαμέρισμα πριν τυλιχτεί ολοσχερώς στις φλόγες. Στις προσπάθειες εντοπισμού της ηλικιωμένης στην γύρω περιοχή συμμετείχαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και κάτοικοι από τις παρακείμενες πολυκατοικίες. Δυστυχώς όμως η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νερκή τις πρωινές ώρες μετά απο έρευνα των ανδρών της ΠΥΝ απανθρακωμένη μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με μαρτυρίες του γιου της η γυναίκα κοιμόταν μέσα στο σπίτι.
 
Καθυστέρηση και άδειες δεξαμενές
Με 20λέπτη καθυστέρηση έφτασε στον χώρο της πυρκαγιάς το πρώτο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο inaoussa.gr περίοικοι, η καθυστέρηση είναι αδικαιολόγητη καθώς το σημείο απέχει λιγότερο από 500 μέτρα από τον σταθμό της πυροσβεστικής.
 
Σύμφωνα με τους κατοίκους ακόμα και όταν έφτασαν τα οχήματα της πυροσβεστικής στον χώρο δεν κατάφεραν να επέμβουν άμεσα για να σβήσουν την φωτιά καθώς οι δεξαμενές νερού ήταν άδειες.
 
Στο σημείο βρέθηκε υδροφόρα του δήμου Νάουσας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
πηγή: verianet, inaoussa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου