Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Στο Γαλατά η Μαρία Τριανταφύλλου

po-triantafyllou-galatasΣτην κοινότητα του Γαλατά, στο τοπικό κατάστημα του δήμου Ναυπάκτου, συναντήθηκε και συζήτησε, για τα τοπικά προβλήματα με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Χάλκης κ. Πολονύφης Αντώνης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπαλωμένος Ελευθέριος, ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Πετούσης Ευθύμης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τραχίλης Σπύρος, καθώς και αντιπρόσωπος του ΤΟΕΒ.
 
Παρών στη συζήτηση ήταν εκ μέρους της περιφερειακής παράταξης Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Κούστας.
 
Από την οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπάκτου, παραβρέθηκε ο συντονιστής της οργάνωσης κ. Δημήτρης Δούρος.
 
Το κυριότερο πρόβλημα, που τέθηκε  στη συνάντηση αφορούσε στην επέκταση μονάδας πτηνοτροφείου ιδιοκτησίας ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε., στην περιοχή του Γαλατά.
 Όπως είναι γνωστό, εδώ και  καιρό η τοπική κοινότητα έχει εκφράσει την διαφωνία της για την επέκταση των πτηνοτροφείων αλλά και ο δήμος Ναυπάκτου με σχετική του απόφαση τον Απρίλιο του 2013 είχε αποφασίσει να γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εγκατάσταση της εν λόγω μονάδας.
 
Η κα. Τριανταφύλλου, δήλωσε πως για το ΣΥΡΙΖΑ η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας , είναι επίδικο και ζητούμενο, την ίδια στιγμή, όμως, που οι επιχειρήσεις θα πρέπει όχι μόνο να σέβονται το περιβάλλον αλλά θα πρέπει και να έχουν συνάφεια και διαλεκτική σχέση με τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες που αυτές προτάσσουν. Η βουλευτής δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση, όπου θα συζητηθεί διεξοδικότερα το ζήτημα και σημείωσε πως θα ήθελε να ακούσει και την άποψη του επιχειρηματία  για το ζήτημα της επέκτασης της μονάδας.
 
Στην συνάντηση συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα, που αφορούσαν στο αγροτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκτίναξη του κόστους παραγωγής,  στον καταρροϊκό πυρετό , στο αρδευτικό ζήτημα, στις εναλλακτικές καλλιέργειες  καθώς και στις προσπάθειες και στις κινητοποιήσεις που γίνονται και  από τους πολίτες του νομού μας για την υπεράσπιση της λειτουργίας των δημόσιων δομών της Υγείας και της  Παιδείας.
 
Η κα. Τριανταφύλλου σημείωσε,  πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να δώσει την κρίσιμη μάχη για την αναγκαία πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και τόνισε πως ο λαός πρέπει και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της διεξόδου της χώρας από την κρίση.
 
«Καθημερινά οι πολίτες της χώρας μας δίνουν  έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας με βασικότερο όπλο την αλληλεγγύη.
 
Καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα, η λύση των οποίων καταλαβαίνουμε ότι περιλαμβάνει πρώτα απ’ όλα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, μια νέα μεταπολίτευση του λαού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου