Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου στην Άνω Χώρα


Στην γραφική Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.050μ, ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Ανωχωριτών διοργανώνει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου τη Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου.

Σύμφωνα με ένα παλαιό έθιμο, στα μέσα του Οκτώβρη, οι κάτοικοι της περιοχής, μάζευαν τα κάστανα και στη συνέχεια γινόταν η παραγωγή τσίπουρου. 

Σε κεντρικά σημεία του χωριού στήνονταν τα «ρυκαριά» και η διαδικασία της απόσταξης ολοκληρώνονταν με το ψήσιμο κάστανων και μια εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική που αποτελεί σήμερα έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό.
 

Στη Γιορτή Κάστανου & Τσίπουρου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις , να βιώσουν το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι της περιοχής, να γευτούν εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης ψητά και βραστά κάστανα, να δοκιμάσουν τσίπουρο, να περιηγηθούν στα πανέμορφα δάση με έλατα και καστανιές, και να γνωρίσουν την πλούσια πανίδα της περιοχής με πεζοπορία στο μονοπάτι του Ηρακλή & το γεφύρι του Κάκαβου.

Ευχαριστούμε τον κο Φώτη Κατραούρα για τη βοήθειά του.

 
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού
Γιάννης Ράπτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου