Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ετοιμάζεται εξέγερση στα Βαλκάνια μέσω του... ποδοσφαίρου


pao
Συνεχίζονται τα επεισόδια στο Κόσσοβο, με τους Τούρκους να μπαίνουν και αυτοί στο  «Κόλπο»  

Σύμφωνα με τον σερβικό τύπο οι δήμαρχοι των σερβικών πόλεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ζητάνε προστασία για τους εκεί Σέρβους, και από την κυβέρνηση της χώρας τους.

Οι δήμαρχοι τεσσάρων σερβικών πόλεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο ζήτησαν σήμερα από τους άνδρες της αστυνομίας του Κοσόβου, να μεριμνήσουν  σοβαρά για την προστασία των εκεί Σέρβων πολιτών, και επίσης να εξασφαλίσουν την ασφάλεια για όλους τους πολίτες.

Στην πόλη Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση των δημάρχων των τεσσάρων σερβικών πόλεων από το βόρειο Κοσσυφοπέδιο, με εκπροσώπους της περιφερειακής αστυνομίας του Κοσόβου, παρουσία των εκπροσώπων των διεθνών αποστολών που μεριμνούν για την ασφάλεια στο χώρο αυτής της αυτόνομης Επαρχίας.albania-

Οι δήμαρχοι υπέδειξαν την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, εκτιμώντας ότι ρόκειται για μέρος της οργανωμένης πρόκλησης, που είχε αρχίσει εδώ  δύο μέρες κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβία – Αλβανία, στο Βελιγράδι.

« Ο Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»  

Μέσα σε όλα αυτά οι τούρκοι ξανακτυπούν. Οι  Τούρκοι  διαβλέποντας «ευκαιρία» απειλούν και αυτοί την Σερβία, ότι θα ανεμίσουν την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στην ποδοσφαιρική αναμέτρηση  Παρτιζάν Βελιγραδίου-Μπεσίκτας.

Οι Τούρκοι οπαδοί της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Μπεσίκτας », που θεωρούνται από τους πιο φανατικούς στην Ευρώπη, και στις τάξεις υπάρχουν χιλιάδες μέλη των γκρίζων λύκων, ετοιμάζονται να προκαλέσουν, σε έναν  διεθνή ευρωπαϊκό αγώνα .

Δήλωσαν μέσω κοινωνικών δικτύων ότι, η κόκκινη και μαύρη σημαία με την «Μεγάλη Αλβανία» θα κυματίζει στο ίδιο γήπεδο, όπου διεξήχθη ο  αγώνας  Σερβίας-Αλβανίας.

Οι Τούρκοι γοητεύτηκαν από την ιδέα αυτή των αλβανών οπαδών , και υπόσχονται  ότι θα πράξουν το ίδιο πράγμα την  23η Οκτωβρίου, στον αγώνα Παρτιζάν Βελιγραδίου-Μπεσίκτας,  για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Σερβικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τούρκοι οπαδοί  σε αυτό το ματς, θα κυματίζουν και την  σημαία του Κοσσυφοπεδίου, προκαλώντας τους Σέρβους για επεισόδια. Περιττό να πούμε το τι θα γίνει στον επαναληπτικό αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, ενθυμούμενη και την από χρόνια αναμέτρηση του Παναθηναϊκού, και την θερμή συμπεριφορά των τούρκων φανατικών που σήκωσαν  σημαία με τον Μωάμεθ τον πορθητή και την πόλη, με την υποσημείωση 1453.!

Γράψαμε εδώ  για τις προεκτάσεις των προχθεσινών επεισοδίων και τα «απόνερα» που δυστυχώς γίνονται «χείμαρρος».

Οι τούρκοι είδαν αναμπουμπούλα και χτύπησαν.

Η κατάσταση ξεφεύγει σιγά -σιγά από τα στενά όρια των ποδοσφαιρικών αγώνων και απειλείται εκτράχυνση της κατάστασης.
Εκτός από την ΟΥΕΦΑ , που θα θέσει υπό αυστηρή επιτήρηση το παιχνίδι, το άλλο «παιχνίδι» στις εξέδρες, στην Τουρκία και στα Βαλκάνια ποιος θα το «ελέγξει»;

Με πληροφορίες από voiceofserbia.org , balkanweb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου