Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η Απαντητική επιστολή του κ. Λουκόπουλου

Να τι απάντησε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος στον απερχόμενο κ. Μπουλέ... και εξηγεί τους λόγους που δεν πραγματοποιήθηκε η... "ουσιαστική παράδοση - παραλαβή" του Δήμου :


 
Προς τον απερχόμενο δήμαρχο Ναυπακτίας κ.Μπουλέ

(σε απάντηση της με Α.Π. 29071/ 28/8/14 επιστολής του)

 

 

Αγαπητέ κ. Μπουλέ
 

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας και θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σας, ότι οφείλουμε να έχουμε μια γόνιμη συνεργασία προς όφελος των δημοτών μας.

Αυτή η γόνιμη συνεργασία θα υλοποιείται, με δεδομένη την πολιτική βούληση όλων μας, σε όλη την διάρκεια της θητείας της ερχόμενης δημοτικής αρχής.

Για το ζήτημα της «ουσιαστικής παράδοσης – παραλαβής» που αναφέρετε στην (από 28/8/14) επιστολή σας, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε συνάντηση την Παρασκευή 29/8/14 στις 20.00 μμ στο ΞΕΝΙΑ, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Στην εγκύκλιο 43 του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Ορκωμοσία των αιρετών των δήμων, εγκατάσταση των νέων αρχών και εκλογή µελών των συλλογικών οργάνων των δήμων» και στην σελίδα 12, αναφέρεται:
«Η εγκατάσταση των αιρετών γίνεται τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014, κατά ρητή επιταγή του νόμου, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη πράξη παράδοσης- παραλαβής της διοίκησης του δήμου.»

Οπότε σαφώς, δεν απαιτείται αυτή η διαδικασία, ούτε ορίζεται κάποιο συγκεκριμένο τυπικό για αυτήν, μπορεί όμως να γίνει μετά από συνεννόηση ανάμεσα στην νέα και την απερχόμενη διοίκηση του δήμου.

Περίμενα στα πλαίσια της γόνιμης συνεργασίας που σας αναφέρω στην αρχή της επιστολής μου, να συναντηθούμε κάποια στιγμή στην διάρκεια των εκατό ημερών που παρήλθαν από το τέλος της εκλογικής αναμέτρησης και να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα είναι ουσιαστική και όχι τυπική  η διαδικασία της παράδοσης – παραλαβής του δήμου, εφ’ όσον και οι δύο επιθυμούμε να γίνει αυτή.

Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται προετοιμάσατε μια διαδικασία, χωρίς κανένα είδος συνεργασίας (γόνιμης ή όχι) μαζί μου. Δεν γνωρίζω αν έχει καταγραφεί πλήρως η κατάσταση του δήμου Ναυπακτίας (ανά διεύθυνση, τμήμα και γραφείο), δεν με έχετε ενημερώσει καθόλου για το τι σκοπεύετε να παραδώσετε και δεν έχω σκοπό να παραλάβω ένα κλειστό πακέτο που δεν γνωρίζω το περιεχόμενό του. Με ειδοποιήσατε μια ημέρα νωρίτερα, με ολιγόλογη επιστολή σας από την οποία λείπει η ουσία, δηλαδή οι εισηγήσεις των διευθυντών του δήμου (αν αυτές υπάρχουν) και η πλήρης καταγραφή της κατάστασης του δήμου Ναυπακτίας.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετέχω σε μια αδιαφανή διαδικασία και να την επικυρώσω με την παρουσία μου, όταν δεν ερωτήθηκα για το τι πρέπει να περιλαμβάνει αυτή και έχω παντελή άγνοια για το τι δεσμεύσεις πιθανόν να δημιουργήσει.

Αν βέβαια θέλετε μόνο να παρουσιάσετε τον πολιτικό απολογισμό της θητείας σας, καταλαβαίνω την ανάγκη που σας οδηγεί σε αυτή την ενέργεια, αλλά καλύτερα θα ήταν να προσκαλέσετε σε αυτόν, όλους τους κατοίκους της Ναυπακτίας και ας προσέλθουν όσοι επιθυμούν να σας ακούσουν.

Από την μεριά μας σας ανακοινώνω ότι θα προχωρήσουμε σε ουσιαστική καταγραφή της κατάστασης στον δήμο Ναυπακτίας από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας μας, ώστε να γνωρίζουμε όλοι (αιρετοί και πολίτες) τι παραλαμβάνουμε. Σε αυτή την διαδικασία θα επιθυμούσα και θα διευκολύνω με κάθε τρόπο την συμμετοχή σας, αλλά και ολόκληρης της αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Για να διευκολυνθείτε αλλά και για να μπορείτε να ασκείτε το ουσιαστικό έργο της αντιπολίτευσης, θα σας παραχωρηθεί γραφείο (όπως και σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης) στο δημοτικό κατάστημα, αν και εσείς στο παρελθόν μας το αρνηθήκατε. Θα σας παρέχουμε κάθε άλλη διευκόλυνση στο έργο σας και θα παρακαλέσουμε να παρακολουθήσετε από κοντά την διαδικασία της καταγραφής και της παραλαβής στον δήμο μας.

Όταν λοιπόν ολοκληρωθεί με επίσημο τρόπο η αναλυτική καταγραφή, θα προχωρήσουμε και στην ουσιαστική παραλαβή.

Ελπίζω να έχω την κατανόησή σας για την μη ανταπόκρισή μας στην πρόσκλησή σας, διότι επί της ουσίας, σας προτείνουμε να γίνει η παράδοση και παραλαβή με διαφανή, ουσιαστικό και αντικειμενικό τρόπο μακριά από πολιτικά τερτίπια, τρικλοποδιές και προσπάθειες εντυπωσιασμού.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας

Π. Λουκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου