Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Απειλούν με δολοφονίες τους... πολιτικούς αρχηγούς!


Απειλητικές επιστολές σε πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές στη Κύπρο έστειλε οργάνωση με την ονομασία «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης Δικαιοσύνης» και τους προειδοποιεί να μην ψηφίσουν τον νόμο για τις εκποιήσεις ακινήτων που αποκτήθηκαν με ενυπόθηκα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

 
Η αστυνομία θεωρεί πως η «οργάνωση» είναι ανύπαρκτη και πρόκειται για κάποιο άτομο που προσπαθεί να δημιουργήσει πανικό, όπως είχε γίνει και τον Μάρτιο του 2013 με το κούρεμα καταθέσεων. Οι επιστολές έχουν παραληφθεί και εξετάζονται στο εγκληματολογικό εργαστήριο για εντοπισμό DNA και αποτυπωμάτων ενώ εξετάζεται η διαδρομή τους ώστε να εντοπιστεί ο αποστολέας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί στη Βουλή για έγκριση αυτή την εβδομάδα καθώς υπάρχει μνημονιακή υποχρέωση. Η κυβέρνηση έχει κάνει κάποιες ρυθμίσεις ώστε να προστατεύεται η πρώτη κατοικία και να μη θυματοποιούνται πολίτες οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίση δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους.

Η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή και έτσι αναμένεται να δεχθεί τροποποιήσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης. Παρέμβαση έκανε και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να αφήσουν τους λαϊκισμούς και να ψηφίσουν το νομοσχέδιο καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου