Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η επιστολή ενός πολίτη στον πρωθυπουργό

Η επιστολή ενός Ροδίτη στον πρωθυπουργό

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, απέστειλε ο Ροδίτης επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Χρυσοβέργης.

Στην επιστολή, που εστιάζει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αναφέρεται:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Είμαι ένας από τα εκατομμύρια πρώην υπερήφανους κατοίκους αυτού του ευλογημένου τόπου. Παρακολουθώ και βιώνω ένα τρόπο ζωής που δε μου αξίζει. Τα όσα βλέπω τριγύρω με θλίβουν.
 
-Βλέπω το σύστημα διακυβέρνησης του τόπου μου που εσείς αποκαλείτε δημοκρατία να έχει μεταλλαχθεί με την συγκατάθεσή σας σε απολυταρχικό καθεστώς - έστω δυτικού τύπου.
 
-Βλέπω να ψηφίζονται νόμοι που δεν στηρίζονται στην λογική και στην κοινή αντίληψη περί δικαίου.
 
-Βλέπω αδυναμία ή μήπως αδιαφορία να δημιουργήσετε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο.
Αντ'αυτού βασίζεστε σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, περνώντας τες κατ' ουσία χωρίς πλειοψηφία. Το ΣτΕ έχει μέχρι στιγμής ακυρώσει πολλές από αυτές. Όμως κατόπιν εορτής και ζημιάς γενούσης...
 
- Βλέπω διαφθορά και διαπλοκή να θεριεύουν πάλι, να τις καλύπτουν οι ταχθέντες περί του αντιθέτου, να τις στηρίζουν οι περιεστώτες και να δημιουργείται (-ε) ένα άρρωστο περιβάλλον.
 
-Βλέπω αδυναμία, ή μήπως άρνηση, να ελέγξετε παράνομες καταστάσεις που εσείς και οι προκάτοχοι σας δημιουργήσατε, είτε από κομματικές ανάγκες και αδυναμίες, είτε από ανικανότητα.
Επιβάλλετε εξοντωτικά πρόστιμα στους πολίτες που καταλήγουν σε μαύρες τρύπες, και όχι για να προσφέρουν σε μια χρηστή διοίκηση.Εξαγγέλετε κάθε μέρα ένα νέο νόμο που συνοδεύεται με πρόστιμα και απειλή για στέρηση της ελευθερίας. Κυβερνάτε δια των προστίμων τους εύκολους να συμμορφωθούν συμπολίτες μας ενώ υμέτεροι γίνονται γλιστερά χέλια.... Βλ. λίστες και όχι μόνο.
 
-Βλέπω δυσλειτουργία θεσμών που αποτελούν πυλώνες της δημοκρατίας να δουλεύουν μόνο με "λάδι" ή με άνωθεν εντολές.
 
Τα "αλόγατα" της δικαιοσύνης κινούνται αργά, η Ελληνική διανόηση και η "ελίτ" ταμπουρώνονται πίσω από προνόμια που εξασφαλίζουν εαυτούς, τέκνα και τους πέριξ αυτών.
 
-Βλέπω την άνω αστική τάξη να συσσωρεύει αδιαντρόπως δι'εαυτήν τον πλούτο της χώρας μας, και ενώ οι δείκτες ευμάρειας μιας χώρας συνδέονται πάντα με μια ενεργή μεσαία τάξη, η δική μας χάνεται κάτω απο τα βάρη της κρίσης και των προστίμων. Οι νεόπτωχοι πολλαπλασιάζονται και οι φτωχοί αποτελούν πλέον την πλειοψηφία των πολιτών μας...
Ακούω για 5.500 (πεντέμιση χιλιάδες!) ανθρώπους να αυτοκτονούν, ένας αριθμός που, όσο μεγάλος κι αν είναι, είναι και πλασματικός καθώς πλείστες όσες περιπτώσεις δεν δηλώνονται από τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού και της ταφής εκτός κοιμητηρίου.
 
-Βλέπω τις καθημερινές ατελείωτες ουρές για συσσίτιο στην Ελλάδα της Ενωμένης Ευρώπης, και δυστυχώς πάρα πολλούς ανθρώπους σκυμμένους πάνω στους κάδους απορριμμάτων να ψάχνουν για λίγο φαί.
 
-Ακούω τις κραυγές απελπισίας 1.400.000 ανέργων και περίπου 1.000.000 ανασφάλιστων εργοδοτών και αδήλωτων/ανασφάλιστων εργαζομένων.
 
-Βλέπω τα νέα δυνατά και σπουδασμένα παιδιά της Ελλάδας να μεταναστεύουν για να παράξουν πλούτο σε άλλες χώρες όπως έκανε η γενιά η δική μας τότε με τα δυνατά εργατικά χέρια.
Τη γενιά της οποίας τη σύνταξη που απέκτησαν στην αλλοδαπή, και την έφεραν σε συνάλλαγμα για να χτίσουν με πολύν ιδρώτα ένα σπίτι, βλέπω όλους αυτούς σήμερα να φορολογούνται ασύστολα για να σπαταλάνε το προϊόν των εγκληματικών αυτών φόρων οι κηφήνες της ανικανότητας και του νεποτισμού.
 
Βλέπω ότι οι δύσκολες μέρες όχι μόνο δεν περάσανε αλλά τώρα έρχονται!
Με περίσσεια υπερηφάνεια αντί ντροπής, μας εκθειάζετε τους επερχόμενους άπληστους κερδοσκόπους, βαπτίζοντας τους άρπαγες ευεργέτες ή επενδυτές και τους δανειστές σωτήρες. Προσφέροντας τους τον πλούτο της χώρας και του λαού, τα εδάφη, τα υπεδάφη, τα δάση και τις θάλασσες, τις συνταγματικά κατοχυρωμένες κυριαρχίες, αντί πινακίου, φευ, άνευ φακής.
 
Όταν βλέπω όλους εσάς της συγκυβέρνησης ..., να βγαίνετε στα παράθυρα της τηλεόρασης για να αλληλοστηριχθείτε, να ευλογήσετε τις εργασίες σας και να έχετε το θράσος να ζητάτε εκ νέου την στήριξη του λαού (αφού ο ταλαίπωρος σας εξέλεξε επανειλημμένως), και αρνείστε να δείτε ότι βλέπω και να ακούσετε ότι ακούω μου δίνετε πλέον την εντύπωση ότι είστε πρωθυπουργός άλλης χώρας.... Ή εθελοτυφλείτε από ανημποριά ή μας εμπαίζετε. ΠΟΛΥ ΚΑΚΑ ΑΜΦΟΤΕΡΑ. Έπρεπε να γίνουν οι διπλές εκλογές προ τριμήνου για να πάρετε δήθεν το μήνυμα.... Τω οντι θλιβερών. Έτι θλιβερότερων το υπουργικό σχήμα που παρουσιάσατε αμέσως μετά.
 
Δείτε τις εξαγγελίες σας, δείτε αυτά που κατά καιρούς ξεδιάντροπα μας έχετε "σερβίρει" στον όμορφο χώρο του Ζαππείου και της έκθεσης Θεσσαλονίκης. Δείτε τις υποσχέσεις σας προς εμάς, εκτιμήστε το μέγεθος της εμπιστοσύνης που εκατομμύρια αυτού του λαού σας έδειξε και βγείτε επιτέλους να πείτε τρεις αλήθειες ότι κατ'ουσίαν μας πτωχεύσατε, ότι αδυνατείτε να υπάρξετε στα διεθνή φόρα με αξιοπρεπή δυναμισμό (όχι τύπου Παρισίου) ως ο εκλεκτός του ελληνικού λαού, και ότι αποφασιζουν άλλοι για την τυχη του 80% των ελληνων.
 
Προχωρήστε επιτέλους σε καίριες μεταρρυθμίσεις όπως πχ: διαφάνεια της πορείας του δημοσίου χρήματος έως το τελευταίο ευρώ, νέους κατά προτίμηση τρόπους ελέγχου ελεγχόμενων και ελεγκτών, σταθερό και σύγχρονο εκλογικό σύστημα με μικρές περιφέρειες και εκλογή του αναβαθμισμένου ανώτατου άρχοντα επιτέλους από τον λαό.
 
Αρκετά με τις υπεκφυγές. Αρκετά με την πατριδοκαπηλία σας. Αρκετά με τα παραμύθια του "βαίνωμεν καλώς", κουράσατε, τα γεγονότα σας διαψεύδουν. Δεν βρήκατε, αντί του εμφανώς δελφίνου υπαρχηγού σας, έναν άξιο τεχνοκράτη νέο πολιτικό στο κόμμα του οποίου σήμερα ηγείσθε, να στείλετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
 
Θλιβερή, τέλος, είναι η διαμάχη σας με την αξιωματική αντιπολίτευση και ανώφελη γιατί προκαλεί μεγάλο γέλιο αλλά και αγανάκτηση στο λαό. Αντί για τις αποκρουστικές κοκορομαχίες που μας σερβίρετε και οι δυο είχατε καθήκον να βρείτε μια ικανή φόρμουλα συνεργασιών μαζί με κοινούς στόχους στα καίρια θέματα της χώρας και του γενικού συμφέροντος.

Ρόδος, Αύγουστος 2014
Θεόδωρος Χρυσοβέργης -
ένας Έλληνας πολίτης".
Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου