Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΟΜΟΝΟΙΑ: Beach tennis και Beach volley 3on3

Μπορεί η σεζόν του beach volley να τελείωσε για την Ομόνοια, όχι όμως και οι διοργανώσεις πρωταθλημάτων. Η Ομόνοια Ναυπάκτου έχει τη χαρά να παρουσιάζει στο κοινό της πόλης ένα καινούριο για την περιοχή άθλημα το Beach Tennis. Πρόκειται για μια προσαρμογή του παιχνιδιού με ρακέτες στην παραλία, αλλά εν προκειμένω υπάρχουν ομάδες, αθλητές, γήπεδο, φιλέ και φυσικά νικητές και απονομές. Το άθλημα είναι αναγνωρισμένο από τη διεθνή ομοσπονδία τέννις ITF (http://www.itftennis.com/beachtennis/about-beach-tennis/overview.aspx), σαν ένα ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα που συνδυάζει έντονο ανταγωνισμό αλλά και ψυχαγωγία.
Έτσι ο Αύγουστος θα κλείσει με τη διοργάνωση για πρώτη φορά στη Ναύπακτο τουρνουά ΡΑΚΕΤΑΣ (BEACH TENNIS), το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Αυγούστου. Πρόκειται για αγώνες με ομάδες δύο ατόμων ανοικτές σε κάθε φύλο και ηλικία. Για πληροφορίες-εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 6972090641 (Ντίνος) και 6944508292 (Κάρπος) ή καθημερινά 6-9 στα γήπεδα της Ομόνοιας στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου.
Beach Volley: Τουρνουά 3×3 με ρεκόρ συμμετοχών
Με ρεκόρ συμμετοχών έκλεισε τις καλοκαιρινές της διοργανώσεις η Ομόνοια Ναυπάκτου καθώς το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε το 5ο τουρνουά μικτών ομάδων “3 εναντίον 3” με τη συμμετοχή 20 συνολικά ομάδων.
Οι 60 αθλητές κατανεμήθηκαν σε ομάδες, έχοντας η κάθε μία τουλάχιστον ένα αγόρι και ένα κορίτσι στη σύνθεσή της. Το εορταστικό τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου μόνο αποτρεπτικός παράγοντας δε στάθηκε για μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις beach volley της Ομόνοιας από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
Από την πρώτη κιόλας διοργάνωση, το μικτό τουρνουά 3×3 είχε εξελιχθεί σε τουρνουά ανατροπών και εκπλήξεων. Το 5ο τουρνουά δε θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτή τη “συνήθεια” δίνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον από τη αρχή ως το τέλος της διοργάνωσης.
Στη φάση των οκτώ, σε ταμπλό διπλού αποκλεισμού 4 στα 6 παιχνίδια χρειάστηκαν τάι μπρέικ για να αναδείξουν νικητή ενώ στα τρία από αυτά έγινε πλήρης ανατροπή του αρχικού αποτελέσματος. Μετά από συνολικά 38 αναμετρήσεις την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Κατσίκα-Δασκαλόπουλος-Δημησιάνος κερδίζοντας 2-0 στον μεγάλο τελικό τους Μέτση-Παύλκου-Παύλου. Μάλιστα οι Μέτσης-Παύλου-Παύλου είχαν βρεθεί να προηγούνται έως και με 5 πόντους στο πρώτο σετ αλλά οι Κατσίκα-Δσακαλόπουλος-Δημησιάνος σταδιακά μείωσαν τη διαφορά, ισοφάρισαν το σκορ και στο τέλος πήραν το σετ με 24-22. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ με τους Μέτση-Παύλου-Παύλου να οδηγούν στο ξεκίνημα στο σκορ αλλά και πάλι οι Κατσίκα-Δασκαλόπουλος-Δημησιάνος “γύρισαν” το σετ παίρνοντας το με 21-18 και κατακτώντας την πρώτη θέση.
Στον μικρό τελικό τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τους Πατακοπούλου-Ντόντη-Παναγιώτου. Εκμεταλλευόμενοι την κούραση των Μητρόπουλου-Ράμμου-Κατσακούλη, που βρέθηκαν από τα νοκ άουτ παιχνίδια της 12άδας στα ημιτελικά, πήραν τα δύο σετ με 21-10, 21-15 και κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Τα μετάλλια στους νικητές απένειμαν οι Γιώργος Μίχος και Αντώνης Σχοινάς, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομόνοιας και οι δύο αρχηγοί του γυναικείου τμήματος, Πηνελόπη Ράμμου και Δώρα Σχίζα. Η διοίκηση της Ομόνοιας ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για να έρθει εις πέρας μία ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση είτε ως χορηγοί, είτε ως αρωγοί, είτε ως εθελοντές και δίνει νέο ραντεβού με όλους αυτούς, αλλά και τους αθλητές που κόσμησαν τις διοργανώσεις της, για το επόμενο καλοκαίρι που θα είναι και επετειακό μιας και θα συμπληρώσει 10 χρόνια διοργανώσεων beach volley στις παραλίες της Ναυπάκτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου