Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Έρευνες για τον κατάξανθο «γιο».... αθίγγανης


Έρευνες για να εξακριβώσουν την ταυτότητα ενός αγοριού ηλικίας 1,5 έτους το οποίο κρατούσε αθίγγανη την ώρα που ζητιάνευε στην πλατεία Κύπρου της Ρόδου, πραγματοποιούν οι Αρχές του νησιού.
 
Όπως γράφει η rodiaki.gr, το παιδί έχει ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, ενώ στην αθίγγανη ασκήθηκε ποινική δίωξη και της αφαιρέθηκε η επιμέλεια.

Όλα ξεκίνησαν όταν προ ημερών η ρουμανικής καταγωγής κοπέλα εθεάθη από Ροδίτες να ζητιανεύει κρατώντας στην αγκαλιά της ένα κατάξανθο και με γαλανά μάτια αγοράκι, το οποίο δεν δίσταζε να χτυπήσει, καθώς την ενοχλούσε το κλάμα του. Έπειτα από σχετική καταγγελία, οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με την ταυτότητα του παιδιού, ενώ η αρμόδια Αντιεισαγγελέας ζήτησε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν το παιδί ανήκει στην οικογένεια της Ρουμάνας ΡΟΜΑ ή έχει τελεστεί το αδίκημα της αρπαγής.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας έχει ζητηθεί να γίνει εξέταση DNA, να προσκομιστούν όλα τα ληξιαρχικά έγγραφα της οικογένειας της Ρουμάνας αλλά και τα όποια έγγραφα υπάρχουν από νοσοκομείο της πρωτεύουσας στο οποίο φέρεται να γέννησε η αθίγγανη το μικρό αγόρι.

Σημειώνεται πως βάσει των ίδιων πληροφοριών η αθίγγανη είναι παντρεμένη έχει άλλα δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών αντίστοιχα, ενώ βρίσκεται και στον 7ο μήνα κυήσεως.

Πάντως η ίδια φέρεται να ισχυρίζεται πως το παιδί είναι δικό της και πως στην περιοχή μας ήρθε για να «δουλέψει» λίγους μήνες το καλοκαίρι.

Χθες το μεσημέρι η αθίγγανη κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου για να εκδικαστεί η υπόθεση της έκθεσης και επαιτείας όμως επειδή απουσίαζαν ουσιώδεις μάρτυρες, η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή, 20 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου