Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Όχι δάκρυα....

Μόνο υπερηφάνεια για την Ελλάδα του Σάντος, παρά τον άδοξο αποκλεισμό στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα 

Όχι δάκρυα γι' αυτή την Εθνική! Μόνο υπερηφάνεια για την Ελλάδα του Σάντος, παρά τον άδοξο αποκλεισμό στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα
 
 - Η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά στάθηκε άτυχη στη... ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι
- Το πίστεψαν οι διεθνείς, που ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις με τον
Παπασταθόπουλο το γκολ του Ρουίς
- Καλύτερη η Εθνική στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τη
Κόστα Ρίκα, που έμεινε με δέκα παίκτες στο 66ο λεπτό
- Τραγική φιγούρα ο Φάνης
Γκέκας, που έχασε το πέναλτι που έκρινε την πρόκριση και ξέσπασε σε λυγμούς
- Αήττητος στο τελευταίο ματς με το εθνόσημο ο Γιώργος
Καραγκούνης, “αντίο” με ψηλά το κεφάλι και για τον Σάντος
- Δείτε τα γκολ, τις καλύτερες φάσεις του αγώνα και τα πέναλτι
 Στη φάση των «16» ολοκληρώθηκε η παρουσία της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Κόστα Ρίκα με 5-3 στα πέναλτι στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε, στην αναμέτρηση για τη φάση των «16», και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, όπου πάντως πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.



Ο κανονικός αγώνας και η παράταση έληξαν 1-1, με την ελληνική ομάδα να βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 52΄, από γκολ του Μπράιαν Ρουίς, και να ισοφαρίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Οι Κοσταρικανοί, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν πλέον το Σάββατο την Ολλανδία, αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 66΄, λόγω αποβολής του Ντουάρτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Κοσταρικανοί προσπάθησε από την αρχή του αγώνα να κρατήσει στην κατοχή της την μπάλα και χωρίς να βιάζεται να “χτίσει” σιγά σιγά τις επιθετικές της προσπάθειες. Παράλληλα πίεσε πολύ καλά στον χώρο του κέντρου, κάνοντας δύσκολη την ανάπτυξη της Εθνικής. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε από τους “τίκος” στο 8', με το σουτ του Μπολάνιος να στέλνει την μπάλα πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι



Από το δεκάλεπτο και μέχρι το 20' όμως η Γαλανόλευκη είχε καλύτερη παρουσία στον χώρο του κέντρου, κέρδισε μέτρα προς την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να έχει κάποια καλή στιγμή (ο πιο επικίνδυνος παίκτης μας ήταν ο Χριστοδουλόπουλος). Οι Αμερικανοί έδειξαν να έχουν μια φλύαρη υπεροχή, χωρίς όμως να μπορούν να δώσουν ένα πιο γρήγορο τέμπο και με τον Παπασταθόπουλο να κάνει τη ζωή... δύσκολη στον Κάμπελ


Η πιο μεγάλη στιγμή του ημιχρόνου όμως ανήκε στην Εθνική (37')! Μετά από φοβερή σέντρα του Χολέμπας από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης έκανε την κοντινή προβολή, αλλά ο Νάβας έβγαλε σε κόρνερ με το γόνατο. Οι δυο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο, με τους οπαδούς της Κόστα Ρίκα να αποδοκιμάζουν τους παίκτες της ομάδας τους.



Η Εθνική μπήκε καλύτερα στην επανάληψη, αλλά ένα αμυντικό κενό στο στο 52' επέτρεψε στον Ρουίς να πιάσε ανενόχλητος ένα πλασέ και να κάνει το 1-0 για την Κόστα Ρίκα. Το τέρμα αυτό ανάγκασε τον Φερνάντο Σάντος να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας, περνώντας τον Μήτρογλου στη θέση του Σάμαρη (4-2-4 έγινε το σύστημα).



Οι Κοσταρικανοί συνέχισαν να επιτίθενται και σε μία σέντρα από δεξιά, ο Βασίλης Τοροσίδης δεν υπολόγισε σωστά την τροχιά της μπάλας και την ακούμπησε με το χέρι, μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής δεν αντελήφθηκε τη φάση και δεν καταλόγισε πέναλτι



Η Ελλάδα προσπάθησε στη συνέχεια να βρει και πάλι την ηρεμία στο παιχνίδι της και να αντιδράσει στο γκολ της Κόστα Ρίκα. Στο 66' άλλαξαν οι.. ισορροπίες της αναμέτρησης, αφού ο Ντουάρτε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Αμερικανούς με δέκα παίκτες. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σάντος πέρασε στον αγώνα τον Γκέκα, φορτώνοντας την επίθεση της Γαλανόλευκης, ενώ στο 77 έβαλε και τον Κατσουράνη, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας




Οι Κοσταρικανοί κατάφεραν και έλεγξαν το παιχνίδι,αλλά λίγο πριν... χαμογελάσουν για τη νίκη τους ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τους το έσβησε, κάνοντας το 1-1 στις καθυστερήσεις και στέλνοντας το ματς στην παράταση.



Μάλιστα, η Εθνική δεν έμεινε εκεί, αλλά ο Νάβας στέρησε στο 90+3' από τον Μήτρογλου να πετύχει το γκολ της νίκης για την Γαλανόλευκη



Η Εθνική τα έδωσε όλα για το γκολ που θα την έστελνε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου, η Κόστα Ρίκα αντιστάθηκε, ενώ είχε και κάποιες καλές στιγμές, αλλά το γκολ δεν ήρθε κι έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, αφού ο Νάβας απέκρουσε τόσο το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 113', σε μια αντεπίθεση πέντε Ελλήνων και 2 Κοσταρικανών, όσο και στην απίστευτη ευκαιρία του Μήτρογλου, πριν τη λήξη.



Στη... ρώσικη ρουλέτα (έλειπε ο Σάντος που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία) η μπίλια έκατσε στα “λευκά”, με τον Φάνη Γκέκα γίνεται μοιραίος και το τελικό 5-3 να βρίσκει τους διεθνείς δακρυσμένους και να μην μπορούν να πιστέψουν το πως έχασαν αυτή την πρόκριση, αλλά να πηγαίνουν στον Έλληνα επιθετικό για να τον παρηγορήσουν, δείχνοντας έτσι πως... όλοι κερδίζουν σαν ομάδα και όλοι χάνουν σαν ομάδα!




Νωρίτερα, για την Εθνική είχαν σκοράρει Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος και Χολέμπας. Για την Κόστα Ρίκα ήταν εύστοχοι οι Μπόρχες, Ρουίς, Γκονζάλες, Κάμπελ, και ο Ουμάνια, που εκτέλεσε το τελευταίο.
 
 
Αποχαιρέτησε την Εθνική ο "Κάρα"
Πικραμένος ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, καθώς στο τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Εθνικής, δεν μπόρεσε μαζί με τους συμπαίκτες του να δώσει και άλλη χαρά στους Έλληνες. Ωστόσο, όπως τόνισε, θα πρέπει όλα τα μέλη της ομάδας να νιώθουν υπερήφανα για την πορεία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.  
"Μετά το γκολ που δεχθήκαμε, χάσαμε για λίγο τις ισορροπίες μας και μετά αρχίσαμε πάλι να ανεβαίνουμε. Κυριαρχήσαμε μετά την κόκκινη της Κόστα Ρίκα άλλες φορές με ορθόδοξο κι άλλες με ανορθόδοξο τρόπο. Στην παράταση θα μπορούσαμε σίγουρα να πετύχουμε κι άλλο γκολ, πιέσαμε, ενώ η Κόστα Ρίκα δεν έκανε φάση εξαιτίας και του αριθμητικού μειονεκτήματος. Μετά στα πέναλτι θα κέρδιζε ο πιο τυχερός, δυστυχώς δεν ήμασταν εμείς αυτοί και τώρα είμαστε λυπημένοι", είπε για το ματς ο Γιώργος Καραγκούνης.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Είναι κρίμα που δεν πανηγύρισαν πάλι όλοι οι Έλληνες. Θέλαμε να τους δώσουμε ακόμα μια χαρά. Νιώθαμε τη θετική ενέργεια όλων, αλλά δυστυχώς το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Σήμερα ήταν το τελευταίο μου ματς με την Εθνική. Θέλαμε να μείνουμε ακόμα μια εβδομάδα και μετά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαμε να πετύχουμε. Τουλάχιστον τα δώσαμε όλα, όλοι πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι. Τα δώσαμε όλα σε κάθε ματς, κόντρα σε όλους, ήμασταν πάντα φιλοξενούμενοι. Πρέπει να συνεχίσουμε. Η Εθνική και οι νεαροί παίκτες της απέκτησαν τεράστιες εμπειρίες και θα το δείτε στη συνέχεια. Δεν είναι λίγο πράγμα και θα το δείτε με τις ανάλογες πορείες που θα γίνουν στο μέλλον".


Παπασταθόπουλος: Έλληνες, ψηλά το κεφάλι!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα ήταν καλύτερη από την Κόστα Ρίκα, αλλά έχασε την πρόκριση από την μεγάλη εμφάνιση του αντίπαλου τερματοφύλακα Κέιλορ Νάβας, αναφέρθηκε στον Γιώργο Καραγκούνη, ενώ έστειλε και μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.
Ο σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις του κανονικού αγώνα δήλωσε μετά το ματς:
«Το ποδόσφαιρο δυστυχώς είναι άθλημα που έχει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με βάση την εικόνα του αγώνα, αλλά όταν στις ευκαιρίες που έχεις δεν βάζεις γκολ με την αντίπαλη ομάδα να παίζει με δέκα παίκτες, όταν το ματς πάει στα πέναλτι η ομάδα που παίζει με δέκα έχει πλεονέκτημα.
Είχαμε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και τις τρεις τις έβγαλε ο τερματοφύλακάς τους. Σε αυτά τα παιχνίδια καμια φορά υπάρχουν και οι μεγάλες προσωπικότητες που τα κερδίζουν».
Για τον Καραγκούνη ο Παπασταθόπουλος τόνισε:
«Μεγάλη προσωπικότητα ο Κάρα, αρχηγός στα αποδυτήρια και γενικά στην Εθνική. Κάποτε φτάνει το τέλος για όλους, όπως θα φτάσει και για μένα αλλά και τους νεότερους συμπαίκτες μου. Ο Κάρα αφήνει όπως και οι προηγούμενοι μεγάλη παρακαταθήκη, εμπειρίες που τις κουβαλάμε κι εμείς στην πλάτη μας».
Τέλος, ο Σωκράτης έστειλε μύνημα στον ελληνικό λαό λέγοντας:
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει ψηλά το κεφάλι.Είμαστε μια χώρα λίγων εκατομμυρίων και έχουμε κάνει πολλά σημαντικά πράγματα. Δώσαμε και την ψυχή μας. Ο κόσμος πρέπει να είναι περήφανος. οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε το καλύτερο για την ελλάδα μας».
 
 
Ο Γκέκας ξέσπασε σε κλάματα (ΦΩΤΟ και VIDEO)
 
Μουντιάλ 2014: Όταν ο Γκέκας ξέσπασε σε κλάματα (ΦΩΤΟ και VIDEO)
              

Η αγωνία είχε κορυφωθεί. Η Εθνική είναι μια... ανάσα από την πρόκριση στους "8" του Μουντιάλ τη Βραζιλίας. Τα μάτια όλων των Ελλήνων είναι καρφωμένα στον Φάνη Γκέκα

Ο Κέιλορ Νάβας αποκρούει το σουτ και όλα τελειώνουν... Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα πανηγυρίζουν τη νίκη και ο διεθνής επιθετικός ξεσπά σε κλάματα.  

Το βάρος του χαμένου πέναλτι τον λυγίζει, πέφτει κάτω και κλαίει σαν μικρό παιδί, ενώ οι συμπαίκτες τρέχουν γύρω του και προσπαθούν μάταια να τον παρηγορήσουν.

Στην αρχή, κρύβει το πρόσωπό του με τη φανέλα του. Μετά δεν τον ενδιαφέρει... Αφήνει τα δάκρυα να τρέξουν στο πρόσωπό του και με σκυμμένο κεφάλι κατευθύνεται προς τα αποδυτήρια...





ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ: REUTERS
 

Σάντος: Ημέρα θλίψης για εμάς!

Ο κύκλος του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ολοκληρώθηκε, με τον Πορτογάλο τεχνικό να εκφράζει την απογοήτευση του, τόσο για την αποβολή του πριν τα πέναλτι, όσο και για τον αποκλεισμό της ομάδας από την Κόστα Ρίκα
 
Η ήττα από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι στο Ρεσίφε για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014 προκάλεσε την θλίψη και την απογοήτευση του Φερνάντος Σάντος που τόνισε ότι η Εθνική έψαχνε με ανορθόδοξο τρόπο το δεύτερο γκολ. Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός φάνηκε έντονα εκνευρισμένος με την απόφαση του διαιτητή να τον αποβάλει.
 
«Αποβλήθηκα ακριβώς μετά το τέλος του αγώνα για ανεξήγητο για μένα λόγο και δεν μπορούσα να είμαι στα πέναλτι. Δεν καταλαβαίνω . Πήγα και είπα στον ρέφερι ότι τελείωσε το ματς και μπήκαμε στο γήπεδο για να στηρίξουμε τους παίκτες, με τον διαιτητή να ισχυρίζεται ότι δεν επιτρέπεται ενώ στην Κόστα Ρίκα είχαν μπει κανονικά μέσα. Αυτό έγινε στο τέλος του αγώνα και στο τέλος της παράτασης. Τον ρώτησα γιατί να μην μπω κι εγώ κι μου λέει εγώ διατάζω βγείτε έξω» ανέφερε αρχικά.
Ερωτηθείς για το τι κρατάει από την παρουσία του στην Εθνική, απάντησε: «Τα θυμάμαι όλα γιατί πετύχαμε πολλά. Φέραμε πολλές επιτυχίες. Είμαι περήφανος που εκπροσώπησα την Εθνική. Σήμερα όμως είναι μέρα θλίψης για μας. Πίστευα πολύ στην πρόκριση κι εγώ και οι παίκτες που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Στην παράταση δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Είχαμε τις προϋποθέσεις να πιέσουμε αλλά το κάναμε με ανορθόδοξο τρόπο που μας δυσκόλεψε». Τέλος, όταν του ζητήθηκε να πει κάτι στα ελληνικά, τόνισε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ».
 

 Μπράβο από τον Σαμαρά στους διεθνείς

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα και τον άδοξο αποκλεισμό από τους 8 του Μουντιάλ της Βραζιλίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχάρη τους διεθνείς και τον Φερνάντο Σάντος για την προσπάθεια.
 
«Όλοι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι για την Εθνική μας Ομάδα, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά»
ανέφερε σε σύντομη δήλωσή του ο πρωθυπουργός και ενώ τα δάκρυα στα μάτια των διεθνών για τον αποκλεισμό στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα, δεν είχαν στεγνώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου