Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το λέγαμε... Ο Δήμος έπρεπε να πέσει με τα "μούτρα" στον... Πούντο

Καταπατημένος χώρος δίπλα στο Σκα
 
«Έκπληκτος» και «εκνευρισμένος» έδειχνε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Γιάννης Μπουλές με την απόφαση να μεταβιβαστεί από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ η έκταση 329 στρεμμάτων στην περιοχή Πούντος, ανατολικά του χειμάρρου Σκα….
Και όπως φαίνεται, η λύση (διεκδίκηση) της έκτασης  θα μεταβιβαστεί στη νέα δημοτική αρχή και στον κ. Τάκη Λουκόπουλο!..
Δεν αμφιβάλουμε πως ο κ. Μπουλές «απέστειλε επιστολές» με τις οποίες ζητούσε να παραχωρηθεί η έκταση, για «αξιοποίηση»(!), στον Δήμο! Αλλά μέχρις εκεί… Γιατί ξέρουμε πως  αυτές οι διεκδικήσεις δεν γίνονται με… «ραβασάκια»!... Θέλουν δυναμική!..
Το  αναξιοποίητο Άλσος Γριμπόβου
Η Βρύση της... Αγάπης
 
Βέβαια, εδώ ο Δήμος Ναυπακτίας δεν μπόρεσε να «αξιοποιήσει» άλλες δημοτικές περιουσίες (Άλσος Γριμπόβου κλπ) και ακόμα ούτε να φροντίσει να συμμορφωθεί με τις, από το 2009, «οδηγίες» για τις «Παιδικές Χαρές» και θα περιμένει κανείς να… «αξιοποιήσει» τον Πούντο όπου έχει «φωλιάσει» τους… Ρομά;…

Ο Οικισμός των Ρομά στον Πούντο (από τις δώδεκα κατοικίες οι δέκα είναι... παράνομες)

 
Να θυμίσουμε πως από τριετίας (και ακόμα επί δημαρχίας Παπαθανάση), είχαμε δημοσιεύσει τρεις περιπτώσεις «καταπάτησης από ιδιώτες» δημοσίας περιουσίας.
Ο χώρος του Ασκληπιείου στο Κεφαλόβρυσο,,,
 
Η μία αφορούσε την περιοχή του Αρχαιολογικού χώρου (Ασκληπιείο) στο Κεφαλόβρυσο
 
Και οι άλλες δύο την επίμαχη έκταση του Πούντου….
 
Μάλιστα για όλες τις περιπτώσεις είχαμε και κατ’  ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Δήμαρχο και Αντιδημάρχους από τους οποίους πήραμε την ίδια «στερεότυπη» απάντηση:
«Οι χώροι δεν ανήκουν στον Δήμο… οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε… τίποτα»!...
Εν κατακλείδι.. ενδιαφέρον: «ΜΗΔΕΝ»!
 Και τώρα οι ίδιοι αιρετοί, «δακρύβρεχτοι» φωνάζουν για… αδικία!....
 
 
Για την ιστορία παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό της εποχής εκείνης (η ίδια εικόνα είναι και σήμερα) που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μας!

1.- Δίπλα στις εκβολές του Σκα, άγνωστος(!) έχει φράξει τον χώρο, έχει κτίσει  στάβλο και βόσκει πρόβατα!.. (Ούτε η Πολεοδομία τότε ευαισθητοποιήθηκε να ζητήσει την έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας!. Σήμερα, για την επανατοποθέτηση γκρεμισθέντων υαλότουβλων σε οικία και ανακατασκευής πεσμένου μαντρότοιχου, επικίνδυνων για την σωματική ακεραιότητα των ενοίκων και διερχομένων,  συνέταξε πρωτόκολλο αυτοψίας με την απειλή επιβολής.. προστίμου!.. Έτσι δεν είναι Κυρία Ζιαμπάρα;)…



2.- Δίπλα στον Βιολογικό καθαρισμό, «κάποιος» δημιούργησε στάβλο εντός του περιφραγμένου  παραθαλάσσιου δημοσίου χώρου!.. Μέχρι και πόρτα άνοιξε για να μπαινοβγάζει τα «ζωντανά» του!...
 
Γι’  αυτό… Ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι, ας αφήσουν τα «κροκοδείλια» δάκρυα και, για το καλό όλων, να συνεργαστούν με τη νέα δημοτική του κ. Λουκόπουλου!
Θα είναι κρίμα να επιφορτιστεί ο κ. Λουκόπουλος λάθη, παραλήψεις ή «αδιαφορίες» άλλων….
 
 

 
 

1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΜΠΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΠΕΣ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή