Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ελεύθερος ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ με εγγύηση... 30.000 ευρώ

Ελεύθερος ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ με εγγύηση 30.000 ευρώ

 
 - Πέρα από την εγγύηση ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα
- Απολογήθηκε για το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ υπό άκρα μυστικότητα
- Το κακούργημα με το οποίο κατηγορείται είναι η νόθευση εγγράφου και απιστία στην υπηρεσία
- Κατηγορείται επίσης και για παράβαση καθήκοντοςΥπό άκρα μυστικότητα και χωρίς ουδείς να το γνωρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκειμένου να απολογηθεί.

Μετά την απολογία του στον αεροπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη ο πρώην υπουργός αφέθηκε ελεύθερος και του επεβλήθη μικρή εγγύηση, σε σχέση με τα ποσά που ακούμε τον τελευταίο καιρό, μόλις 30.000 ευρώ.

Ομόφωνα πέρα από την εγγύηση των 30.000 ευρώ επεβλήθη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και η υποχρεωτική εμφάνισή του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αφορά στην απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου, αλλά και για ένα πλημμέλημα εκείνο της παράβασης καθήκοντος για τους χειρισμούς του στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έχει σβήσει από τη λίστα, τα ονόματα των συγγενικών του αυτών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου