Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Έφτασε η.... ώρα

Έφτασε η ώρα της τριπλής εκλογικής μάχης.
Λίγες μόλις ώρες έχουν απομείνει μέχρι να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, καθώς το εκλογικό σώμα αποφασίζει για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές.
Το υπουργείο εσωτερικών έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την εφαρμογή "που ψηφίζω", όπου μπορείτε να μάθετε που θα ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.
Την Κυριακή 25 Μαΐου καλούμαστε να ψηφίσουμε για την εκλογή αντιπροσώπων στο ευρωκοινοβούλιο ενώ παράλληλα διεξάγεται και ο Β' γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε όσες Περιφέρειες και Δήμους δεν υπήρξε τελικός νικητής στον Α' γύρο.
Μέσω της ειδικής εφαρμογής του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι μπορούν να βρουν το εκλογικό τους κέντρο για τις ευρωεκλογές του 2014 οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου.

Βρείτε ΕΔΩ το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε.

Ενεργή είναι η υπηρεσία "ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ" ώστε να ενημερώνονται οι ψηφοφόροι που δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, για το που θα ψηφίσουν. Το τηλέφωνο για το "ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ", στο οποίο μπορούν να καλούν οι ενδιαφερόμενοι, είναι το 2131361500 και οι ώρες εξυπηρέτησης είναι από τις 07:00 έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις ευρωεκλογές μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης σημειώνοντας τον στο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του καθενός υποψηφίου. Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που τεθούν περισσότεροι από τέσσερις σταυροί προτίμησης, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο, προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.
Για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, για εκλογή Δημάρχων και Περιφερειαρχών, οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανέναν υποψήφιο σύμβουλο, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μόνο ανάμεσα στους υποψηφίους δημάρχους ή περιφερειάρχες των συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους την προηγούμενη Κυριακή.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές, οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα με τους λοιπούς εκλογείς, μόνο εφόσον είχαν παλαιότερα εγγραφεί σε ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών και δεν ζήτησαν να διαγραφούν, καθώς και όσοι υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι 14 Μάρτη 2014 και περιελήφθησαν σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Σε διαφορετική περίπτωση ψηφίζουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής.
Αν έχουν περιληφθεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, για τους ετεροδημότες θα υπάρχει η ένδειξη Ε πριν από το όνομά τους και δε θα μπορούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές στο δήμο, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι γραμμένοι.

Τα exitpolls, με τα αποτελέσματα για τις Δημοτικές, Περιφερειακές, καθώς και για τις Ευρωεκλογές, θα παρουσιάσουν τα τηλεοπτικά κανάλια στις 19:00 ακριβώς
Περί τις 21:30 αναμένεται και η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της SingularLogic, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση στη διάρκεια της νύχτας. Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι δυνατή μια πρώτη εκτίμηση μετά τις 22:00 το βράδυ, ενώ ασφαλή αποτελέσματα και για την υπόλοιπη Ευρώπη θα έχουμε μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου