Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Αρχιφύλακες - ''νονοί'' εκβίαζαν... επιχειρηματία


Οι δράστες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά τη σύλληψή τους και τις αποκαλύψεις που προκαλούν αίσθηση...

Δύο αρχιφύλακες, ηλικίας 42 και 45 ετών, που υπηρετούσαν σε Υπηρεσία της Κέρκυρας και ένας 49χρονος ιδιώτης, συνελήφθησαν χθες (5-5-2014) στο νησί, από κλιμάκιο αστυνομικών που διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα την παράνομη δράση τους.

Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, αφορά στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κακουργηματικής μορφής εκβίασης και δωροληψίας υπαλλήλου κατ΄εξακολούθηση, για τους δύο αρχιφύλακες καθώς και το αδίκημα της απλής συνέργειας σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου, για τον ιδιώτη.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προέκυψε η εμπλοκή των τριών συλληφθέντων σε υπόθεση «παροχής προστασίας», έναντι χρηματικής αμοιβής, σε επιχειρηματία της Κέρκυρας, που δραστηριοποιείτο στη διεξαγωγή παράνομων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων.

Πιο αναλυτικά, από τον Αύγουστο του 2013, ο επιχειρηματίας λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κέρκυρα, μέσα στο οποίο διενεργούντο παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια, καταβάλλοντας στους δύο Αρχιφύλακες ποσοστό 50%, από τα καθαρά μηνιαία κέρδη, με αντάλλαγμα την «παροχή προστασίας» και την εξασφάλιση της συνέχισης της παράνομης λειτουργίας των τυχερών παιγνιομηχανημάτων, χωρίς την πραγματοποίηση αστυνομικών ελέγχων.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατά το χρονικό διάστημα της συνεργασίας τους και ειδικότερα από τον Νοέμβριο του 2013 έως και τον Απρίλιο του 2014, ο επιχειρηματίας, υπό την εκβιαστική απειλή των δύο αστυνομικών, ότι θα κατασχέσουν τα παράνομα ηλεκτρονικά μηχανήματα, κατέβαλε περιοδικά περισσότερα χρήματα, σε σχέση με τη μεταξύ τους, αρχική συμφωνία.

Πιο αναλυτικά, το διάστημα αυτό οι δύο Αρχιφύλακες απέσπασαν από τον επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ, ενώ η παράδοση -παραλαβή των χρημάτων γινόταν πάντοτε σε μεταξύ τους προσυμφωνηθείσες συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνταν σε υπηρεσιακό όχημα, με την παρουσία του ενός ή και των δύο αστυνομικών.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Το τελευταίο δίμηνο οι δυο Αρχιφύλακες - ύστερα από υπόδειξη τους - παραλάμβαναν τα χρήματα σε κλειστό φάκελο, μέσω τρίτου προσώπου (συλληφθέντα ιδιώτη), ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσος». Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο Αρχιφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου