Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο Θ. Σώκος στα Καλάβρυτα


 

          Την ιστορική και μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή (4 Μαΐου 2014), ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Θύμιος Σώκος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας κ. Ανδρέα Κελεπούρη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

           O κ. Σώκος επισκέφθηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, αποτείνοντας φόρο τιμής στους Καλαβρυτινούς που υπέστησαν τις αποτρόπαιες θηριωδίες από τις κατοχικές δυνάμεις.

          Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Γάλακτος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, όπου και είχε συνομιλία με τον υπεύθυνο παραγωγής για την ποιότητα των προϊόντων και για τις προοπτικές του κλάδου. Ο κ. Σώκος  τόνισε την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα ως κύριας μεθόδου ανάταξης της οικονομίας.

 

            Ο κ. Σώκος περπάτησε σε κεντρικές οδούς και στην κεντρική αγορά των Καλαβρύτων, όπου συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του συνδυασμού του για το ξεπέρασμα των προβλημάτων.

           Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σώκος έθεσε ως στόχο την αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής, τη διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, την αύξηση των επενδύσεων για τη μεταποίηση, την καθετοποίηση και την εξαγωγιμότητα τους.            

          Παράλληλα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, έδωσε έμφαση στην ανάγκη γιγάντωσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με κατάλληλα κίνητρα και ενημέρωση από την Περιφέρεια,. Ο κ. Σώκος υπερθεμάτισε την ανάγκη για προσέλκυση τουριστικού όγκου αξιοποιώντας προγράμματα αγροτικού και εναλλακτικού τουρισμού, την ανάδειξη τουριστικών οικισμών και την αξιοποίηση του πλούσιου πολιτισμικού δυναμικού ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποτελεί τουριστικό προορισμό 365 μέρες το χρόνο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου