Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Κωστής Μουσουρούλιας υπ. Ευρωβουλευτής


 

Γνωρίζω πολύ καλά και σφαιρικά τα ευρωπαϊκά ζητήματα και τα κύρια θεσμικά όργανα της Ε.Ε.: την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως στέλεχος των υπηρεσιών της επί 17 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως Βουλευτής εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Συμβούλιο, ως Γενικός Γραμματέας και Υπουργός παραγωγικών Υπουργείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ως Μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Μάχομαι αποτελεσματικά, με συγκεκριμένους στόχους, στο επίκεντρο των οποίων ήταν πάντα τα συμφέροντα της Ελλάδας. Κατά την 30-χρονη αυτή ευρωπαϊκή, διοικητική, αυτοδιοικητική, Κοινοβουλευτική και πολιτική πορεία μου, απέκτησα εκτενή εμπειρία σε αναπτυξιακές πολιτικές όπως η ναυτιλιακή, νησιωτική, ενεργειακή, περιφερειακή, η πολιτική μεταφορών, η κοινή εξωτερική πολιτική άμυνας και ασφάλειας. Πολιτικές καίριες για όλους, με πραγματικό αντίκτυπο, που θα συνεισφέρουν στο αύριο, στην ανάκαμψη, σε νέες θέσεις εργασίας.

Μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια τα συμφέροντα της χώρας μας, με συναίσθηση της ευθύνης αυτής. Για να αλλάξουμε το αύριο, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου στο ενισχυμένο από τη Συνθήκη της Λισσαβόνας Ευρωκοινοβούλιο, θα κρίνονται πολλές αποφάσεις που μας αφορούν, παραδίδω τη Βουλευτική μου έδρα και ζητώ την ψήφο όλων των Ελλήνων στις 25 Μαΐου, ώστε να είμαι μια δυνατή φωνή για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

 

 

Ο Κωστής Μουσουρούλης, είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τέως Βουλευτής Χίου και τέως Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου. Έχει υπηρετήσει 17 χρόνια ως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ υπήρξε Μέλος ΔΣ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Γ.Γ. Επενδύσεων & Ανάπτυξης στο Υπ. Οικονομικών, στη συνέχεια ως Γ.Γ. Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στο Υπ. Ανάπτυξης και το 2011 ορίστηκε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου. Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ευρωπαϊκή Οικονομία, τη Δημόσια Διοίκηση και τις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου