Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Εικαστικές... Δωρεές


     Οι γνωστοί εικαστικοί δημιουργοί Παύλος Σάμιος, Βασίλειος Κολοκυθάς κι ο αρχιτέκτονας Περικλής Παπαβασιλείου με ατομικές τους εκθέσεις στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, το καλοκαίρι του 2014, συμμετείχαν στο εγχείρημα   του Δήμου Ναυπακτίας και  της 22ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, για την ανάδειξη σημαντικών μνημείων της πόλης (Φετιχιέ Τζαμί) μέσω δράσεων για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, στοχεύοντας στη διαμόρφωση πολιτιστικού τουρισμού με βάση τον αρμονικό συνδυασμό της τοπικής παράδοσης και του σύγχρονου πολιτισμού.
Και πραγματικά, όποιος έτυχε να βρίσκεται στη Ναύπακτο μεταξύ 17 Ιουλίου – 25 Αυγούστου,  θα είδε και θα ένιωσε ότι σημαντικά πράγματα γίνονται στην πόλη μας στον τομέα του πολιτισμού.

Συνέχεια αυτή της προσπάθειας αποτελεί η πρόθεση του Δήμου να δημιουργήσει Δημοτική  Πινακοθήκη με μόνιμα εκθέματα.

Για το σκοπό αυτό ο Παύλος Σάμιος δώρισε στον Δήμο Ναυπακτίας το έργο του «Κάθε τόσο είμαι…», λάδι σε πανί σιαστ. 70Χ90εκ., ο Βασίλης Κολοκυθάς την ελαιογραφία «Ναύπακτος», διαστ. 100Χ100εκ. κι ο Περικλής Παπαβασιλείου πίνακα με μελάνια «Σύνθεση Ι» διαστ. 35Χ47εκ.

Η χειρονομία τους αποκτά επιπλέον βαρύνουσα σημασία, εάν  ληφθεί υπόψη ότι γίνεται σε εποχή πολυποίκιλης κρίσης, ενάντια στο πνεύμα της ιδιωτείας που τείνει να επικρατήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Παράλληλα οι δωρεές έργων τέχνης αναδεικνύουν την ανάγκη για τη δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης στη Ναύπακτο, μια πόλη ιδιαίτερης πολιτισμικής αξίας.

1 σχόλιο:

  1. Στέφανος Κότσιαλος30 Απριλίου 2014 στις 10:48 π.μ.

    ποιανού Δήμου,είστε ανημέρωτοι κύριοι εάν δεν ήταν ο ζωγράφος τις πόλης μας να τους καλέσει ούτε έναν δεν θα είχε ο Δήμος.ΌΟΟΟΟλα γίνει με συνένεσει και προτροπή του Νίκου Καλατζή και ντροπή σας που δεν το έχετε αναφέρει!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή