Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Χαιρέτησε την Αποδοτία και μετά τον... Πλάτανο


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Θανάσης Παπαθανάσης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε τις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας και Πλατάνου. Ο κ. Παπαθανάσης, συναντήθηκε με κατοίκους των  περιοχών αυτών, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους, τόσο της δημοτικής ενότητας Αποδοτίας όσο και εκείνης του Πλατάνου για τη θερμή υποδοχή.  Η ανταπόκριση αυτή είναι κάτι που αποδεικνύει ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας υποστηρίζει τη θέση μας για μια Ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με άξιους αιρετούς εκπροσώπους ,ικανούς να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και του καιρού.

Με λύπη μου διαπίστωσα ότι  η Δημοτική Αρχή έχει εγκαταλείψει και αυτές τις περιοχές στην τύχη τους.

Ο Δήμος μας, χρειάζεται να προχωρήσει με κεντρικούς άξονες την ισότιμη συμμετοχή όλων των δημοτών και των Δημοτικών Ενοτήτων, με την ουσιαστική λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων ώστε οι τοπικές κοινωνίες να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, με δημοκρατικό διάλογο και απόλυτη διαφάνεια, χωρίς αδιέξοδους τοπικισμούς και στείρες αντιπαραθέσεις, πάντα με συναίνεση και σύνθεση των διαφορετικών απόψεων.

Θα επιδιώξουμε την τόνωση της τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα και των υπηρεσιών, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών μας πόρων, την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε τόπου και την προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών μας αξιών.

Κύριο μέλημα μας είναι να δώσουμε ξανά ζωή,  στις κοινότητες και τα χωριά με την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους, την υποστήριξη των αδύναμων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την επιστροφή της ελπίδας στους νέους για ένα δημιουργικό ξεκίνημα με προοπτική, παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τους κοινοτικούς πόρους, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να δέχονται νέα οικονομικά βάρη. Πρέπει να αξιοποιηθεί το  νέο ΕΣΠΑ(ΣΕΣ) και να αξιοποιήσουμε όσον το δυνατόν καλύτερα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν.

Είναι σημαντικό λοιπόν να αξιοποιήσουμε αυτή την ευελιξία και την αναπτυξιακή κατεύθυνση προς όφελος των ορεινών χωριών  που δίνει το νέο ΕΣΠΑ.

Τέλος, ο τουρισμός αποτελεί για μας πρωταρχικό άξονα ανάπτυξης για τον τόπο. Είναι απαραίτητη η συνεργασία του δήμου με τους  επιχειρηματίες και είναι κάτι που θα κάνουμε πράξη με συγκεκριμένες προτάσεις και προγράμματα, έτσι ώστε η Ναυπακτία να αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου