Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα του Θύμιου Σώκου


Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωση κι επισήμως σήμερα από την Πάτρα ο Θύμιος Σώκος.
Ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών, όπου τον συνόδευσαν ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Καρβουνιάρης και το μέλος της Ν.Ε. Κώστας Βουκελάτος.





 
Ο κ. Σώκος χαρακτήρισε την αιρετή Περιφέρεια το μοναδικό αναπτυξιακό θεσμό που μπορεί να βάλει την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης. Παράλληλα άφησε σαφείς αιχμές κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και των υποψηφίων που στηρίζουν στην Περιφέρεια, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν «στοιχίζεται πίσω από τις λογικού του «έχουμε πλεόνασμα»», επισημαίνοντας ότι πλεόνασμα έχει μόνο όταν δεν έχει ανεργία και όταν έχει δουλειά.
Μιλώντας παράλληλα για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τριών Νομών της Δυτικής Ελλάδας τόνισε μεταξύ άλλων ότι "δεν μπορεί να μην έχουμε ένα μοντέλο παραγωγής στον πρωτογενή τομέα που να υπερκαλύπτει τις ανάγκες διατροφής των Ελλήνων αλλά και των επισκεπτών που έρχονται στην χώρα μας.
Να είναι ελληνικά προϊόντα και να έχουμε τη μέγιστη δυνατή προστιθέμενη αξία είτε στην παραγωγή είτε στην μεταποίηση του προϊόντος που καταναλώνουμε».
Ως προς την μεταποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επισήμανε: «Η μεταποίηση δεν είναι ζήτημα που πρέπει «δέσει», με την παραγωγή, αφού έχουμε κυρίαρχο τον αγροτικό τομέα; Ούτε αυτό κάνουμε και δεν θέλει χρήματα, θέλει στοχευμένες πολιτικές.
Μπορούμε π.χ. στους τρεις νομούς μας που οι ποσότητες βρώσιμης ελιάς και λαδιού είναι οι περισσότερες στο σύνολο της χώρας να έχουμε ενιαία πολιτική και για την μεταποίηση, και για την τυποποίηση και για την εξαγωγή αλλά κυρίως για την παραγωγή του προϊόντος που έχει να κάνει με την ποιότητα και την ποσότητα του προϊόντος και αυτό θέλει παρέμβαση και δουλειά.
Αυτό θέλει ο Περιφερειάρχης και το Συμβούλιο να λειτουργήσουν ως καταλύτες. Να συνθέσουν τις όποιες αντιθέσεις. Να βάλουν στόχους, να διαμορφώσουν πολιτικές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, το λάδι μας να μην φεύγει ακατέργαστο για την Ιταλία. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εδώ δεν είναι ότι λείπουν τα λεφτά.
 
Εδώ λείπουν οι πολιτικές, λείπουν οι στοχευμένες πολιτικές για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί, με την κοινωνία και τους παραγωγούς, ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα στηρίζεται στην αξιοποίηση και την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου