Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Επική νίκη στο Αγρίνιο για την Ομόνοια

 
 
Μια επική νίκη κατάφερε η Ομόνοια το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο αντιμετωπίζοντας την Α.Λ.Φ.Α ’93, αφού επικράτησε με 47-63, καλύπτοντας και τη διαφορά που είχε χάσει στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.
Πριν ταξιδέψει η ομάδα στο Αγρίνιο τα πράγματα ήταν μπερδεμένα σε ό,τι αφορά την υπόθεση παραμονή. Η Ομόνοια, ο Παναιτωλικός και η Α.Λ.Φ.Α93 ήταν γύρω από επικίνδυνη ζώνη υποβιβασμού, με τη μια από αυτές τελικά να πρέπει να πέσει και την Ομόνοια να είναι σε δυσχερέστερη θέση από όλους, αφού ήθελε συγκεκριμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων για να παραμείνει. Ο ούριος άνεμος όμως του Σαββάτου είχε ήδη αρχίσει να φυσάει για την ομάδα της Ναυπάκτου. Αφήνοντας στο κλειστό του Παπαχαραλάμπειου την ανδρική ομάδα του βόλλεϋ να προηγείται του πρωτοπόρου Απόλλωνα Πάτρας (και τελικά να νικάει!), έφτασε στο κλειστό του Αγρινίου όπου παρακολούθησε την μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, τον Παναιτωλικό να ηττάται από τον Πήγασο. Το αποτέλεσμα αυτό ανέτρεψε τον Παναιτωλικό από τη θέση ισχύος σε σχέση με την Ομόνοια, η οποία πλέον έπρεπε να κάνει αυτό που της αναλογούσε. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο, αφού νίκησε την Α.Λ.Φ.Α, την έπιασε στη βαθμολογία, πήρε και τη διαφορά (+16) και πλέον φιγουράρει με καλύτερο goal average ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στην τελευταία δύσκολη αγωνιστική η Ομόνοια κρατά την τύχη της αποκλειστικά στα χέρια της, αφού αρκεί νίκη έστω και με… μισό πόντο ώστε να “κλέψει” την παρτίδα και να παραμείνει στην κατηγορία, ανατρέποντας τα δεδομένα την ύστατη ώρα.
Στο παιχνίδι η Ομόνοια είχε να αντιμετωπίσει και την έλλειψη του βασικού της playmaker Μπίμπα, που λόγω προβλήματος υγείας δεν κατάφερε να ταξιδέψει. Ξεκίνησε νωθρά σε άμυνα και επίθεση, δίνοντας τη δυνατότητα στους αντιπάλους να φτάσουν γρήγορα σε διψήφια διαφορά (12-2 περίπου στο 5′). Εκεί όμως ισορρόπησε το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη την επιπολαιότητα των αντιπάλων κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στο 16-10. Στο δεύτερο μάλιστα δεκάλεπτο οι Ναυπάκτιοι μπήκαν πολύ καλύτερα στο παρκέ και έτρεξαν ένα 9-0 σε 3′. Η Α.Λ.Φ.Α απάντησε φέρνοντας το παιχνίδι στο 24-19, ήταν όμως η τελευταία της αναλαμπή στο παιχνίδι. Η Ομόνοια πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα και έκλεισε το ημίχρονο στο 32-35. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κώστα Παπούλια μπήκαν αφηνιασμένοι στο παρκέ και εκτόξευσαν τη διαφορά μέχρι και το +16. Παίζοντας εκπληκτική άμυνα, ανάγκασαν τους αντιπάλους σε λανθασμένες επιλογές, μάζεψαν όλα τα “σκουπίδια” στην άμυνα και με μπροστάρηδες τους σεληνιασμένους Κουτσογιάννη-Βλαχογιάννη επιθετικά, έφεραν τους αντιπάλους τους σε απελπισία αφού δεν μπορούσαν με τίποτα να ανακόψουν την επέλαση της Ομόνοιας (39-54 σκόρ δεκαλέπτου). Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση, προδόθηκαν όμως από την αστοχία τους ακόμη και σε βολές. Στα τελευταία λεπτά όταν είχε πια γίνει σαφές ότι η υπόθεση νίκη έχει κριθεί, το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα επίπεδα της διαφοράς, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να υπερασπιστούν το +12 του πρώτου γύρου. Οι Ναυπάκτιοι όμως με ώριμο παιχνίδι κράτησαν και το σημαντικό αυτό πλεονέκτημα, που τους φέρνει σε θέση ισχύος σε πιθανή μεταξύ τους ισοβαθμία.
Το επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια (τελευταίο για αυτή τη σεζόν) είναι do or die, καθώς με νίκη παραμένει στην κατηγορία. Αντίπαλος ο εξαιρετικός Λιακατάς το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Παπαχαραλάμπειο στη Ναύπακτο στις 16.00.
Δεκάλεπτα: 16-10, 16-25, 7-19, 8-9
Α.Λ.Φ.Α. (Καραπιπέρης): Σταυρόπουλος 15(1), Τσάσης 13, Παπαγεωργίου 12(2), Τάγκας 7, Σβίγγος, Διαμάντης, Κομής, Ηλιού, Σωτηρόπουλος, Στραβοδήμος, Τσιρόπουλος, Κολοβάκης,
ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Παπούλιας): Κουτσογιάννης 29(2), Βλαχογιάννης 12(2), Παπούλιας 7, Χωραφάς 8, Σχοινάς 4, Κουγιουμτζής 3, Παρασκευόπουλος, Κωνσταντίνου, Ράμμος, Παντελίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου