Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γεροποντικός της Πλατείας Λιμένος…



Μεσημεριανή ποντικοκουβεντούλα στο Γρίμποβο για τον Αστέρα μας, μιας και το Σαββατοκύριακο μας τα θαλάσσωσε μες το Παπαχαλάμπειο Στάδιο το οποίο πλέον έχει και ευλογημένη διοίκηση…. αχ αχ αχ
Ο φίλος μας ο Βασίλης έφερε τα πρώτα παρεούλα με το αντίστοιχο γευστικό μεζεδάκι. Τα ποτήρια μας τσουγκρίζουμε και όλοι μαζί ευχόμαστε υγεία!
Οι γλώσσες μας, μετά τα πρώτα άρχισαν να λύνονται, οι φωνές να δυναμώνουν και η κουβέντα γρήγορα γρήγορα να γυρνάει στα δημοτικά μιάς και ο καιρός πλησιάζει…

Ο κομμωτής της παρέας…. μας ανακοίνωσε πως από άμβωνος ξεκίνησε και επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία ο Γιάννάκης μας ορμώμενος εκ των ορεινών της Σίμης. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε καλεί εμάς τους αμαρτωλούς να μετανοήσουμε και αυτή τη φορά να ψηφίσουμε σωστά. Παππούλη το ξέρουμε πως την προηγούμενη ψηφίσαμε λάθος και κάναμε τον Γιάννη με τη Μαρία άρχοντες του τόπου, μην μας το θυμίζεις πάλι. Για γέλια και για κλάματα από τα γέλια η προεκλογική καμπάνια Γιάννο μου. Κάποιο από τα ποντικάκια της παρέας μας φώναζε πως ο δήμαρχος ούτε ψηφοδέλτιο δεν θα μπορέσει να κλείσει με τόσες πόρτες που έχει βρει κλειστές και πως γρήγορα θα προτιμήσει να φύγει πάλι για την Αθήνα με τον τίτλο του δημάρχου παρά με τον τίτλο του 4ου στις επερχόμενες εκλογές. Ο συνδυασμός του σκορπάει σαν τους σκαρπιάδες όταν τους βάζεις φωτιά, άλλοι τσιμπάνε τον εαυτό τους και άλλοι τρέχουν να κρυφτούν.

Από την άλλη εχθές ο νιόπαντρος μας, ανακοίνωσε και επίσημα την προσπάθεια του να κατεβεί στις εκλογές. Εκείνη τη ριμάδα την κουβέντα «στόχος» την χρησιμοποίησε ίσα με 15 φορές λες και είναι ο Ρομπέν των εκλογών. Και πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών κάτω από την πολιτική μπροσούρα αρχίσανε τα όργανα. Οκτώμισι βγήκε το μανιφέστο, δέκα παρά τέταρτο η διάψευση του γιατρού μας. Τέτοιο αυτογκόλ δεν θυμάμαι από πότε έχουμε να δούμε στις δημοτικές εκλογές. Μα ρε παιδάκι μου να ανακοινώνεις την παρουσία σου και σε λιγότερο χρόνο από ότι κάνει να ο Ντίνος να φέρει τα ούζα στην πλατεία να σου τραβάνε το χαλάκι κάτω από τα πόδια? Τράβα παρά πέρα στη περιφέρεια να ειδείς προκοπή…

Πετάγετε και ο Χρήστος μας και μας γυρνάει την κουβεντούλα αλλού αφού πικράθηκε με τα καμώματα του Γιάννου μας. «Εκείνον τον Γιώργο με τα γυαλιά μωρέ που τον τραβάνε». Θα κάνουν τίποτα ή τζάμπα μαζεύονται κάθε μέρα στο «χώρο εργασίας» με θέα του Τάκη το γραφείο? Εχτές το βράδυ λέει πήγε βόλτα μέχρι το Ξηροπήγαδο. Και το μεσημέρι βόλτες έκοβε μέσα στο Αντίρριο. Μικρός μωρέ για δήμαρχος και μικρή η τσέπη σου για να κάνεις ζάφτι τον Δήμο μας από την Κυδωνιά μέχρι το Περιθώρι. Μωρέ παιδιά μαζέψτε και εκείνη την πορφυρή την πένα κοντεύει να γράψει έπος.

Το Τάκη μας μωρέ καιρό έχουμε να δούμε. Άφκε το τιμόνι στον Αντρίκο και τον Γιάννο από τώρα?
Και εκεί που είχαμε ηρεμήσει με τον πενοβόλο τον οξύθυμο να σου ξανά μπροστά μας πάλι με ντοκουμέντο ανάλυσης εικόνας και ήχου. Μα κάποιος να βάλει σειρά εκεί μέσα δεν υπάρχει? Και τώρα είναι τα εύκολα ακόμα. Πολλά κεφάλια λίγα όμως τα μυαλά. Κάτι ακούστηκε πως θα έχουμε αλλαγή εκπροσώπου τύπου της παράταξης διότι και καλά ηλικιακά λέει δεν ταιριάζει στο ύφος του συνδυασμού. Κάποιος κατάλαβε πως το να βγαίνεις στο γυαλί είναι και σταυρουδάκια και θέλει να κόψει και να Ράψει όσο είναι καιρός ακόμα.
Έχει δρόμο ακόμα για τις κάλπες και εσύ Τάκη μου θα κουραστείς γρήγορα, προσπαθώντας να βάλεις σειρά μες το μαγαζί σου….

Μωρέ η ώρα πέρασε και το φαί στο σπίτι θα είναι έτοιμο. Και εκείνη η ποντικίνα θα καρτερά να μαζευτώ να βάλει μια μπουκιά στο στόμα της…
Βασίλη λογαριασμό και γρήγορα… να πιάσω ρίζα ρίζα το πεζοδρόμιο να κάνω κατά το λιμάνι… και άντε να πας στο σπίτι να φας και τα ρεβύθια της ποντικίνας τώρα, γιατί αν δεν τα φάω θα καταλάβει πως πάλι τσιμπολογούσα έξω….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου