Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Από την ηδονή στην οδύνη και.... αντίο

Φωτό από Nafpaktianews
Χαρακίρι έκανε η Ομόνοια Ναυπάκτου στον τελευταίο αγώνα της σεζόν με αντίπαλο το Γρ.Λιακατά Αιτωλικού το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, καθώς ηττήθηκε με 84-85. Στο κλειστό Παπαχαραλάμπειο στάδιο ήθελε μόνο νίκη ώστε να παραμείνει στην προνομιούχο 6η θέση της βαθμολογίας, ακριβώς πάνω από το όριο του υποβιβασμού για τις επόμενες 4 ομάδες της κατηγορίας. Παρουσιάστηκε όμως κατώτερη των περιστάσεων ειδικά στο αμυντικό κομμάτι και άφησε να της γλιστρήσει από τα χέρια το παιχνίδι, απέναντι σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά αντίπαλο. Παρ’όλα αυτά θα μπορούσε έστω και την ύστατη ώρα να κλέψει τη νίκη, αν δεν χανόταν ένα εύκολο (φαινομενικά) lay up στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Στην τελική όμως, αυτή είναι η άγρια ομορφιά του αθλητισμού, που φέρνει την ηδονή της συγκλονιστικής επιτυχίας της περασμένης εβδομάδας στο Αγρίνιο με την Α.Λ.Φ.Α.’93, να ακολουθείται από την οδύνη μιας πικρής ήττας που κρίθηκε σε ένα σουτ, ένα λάθος, μια άμυνα και στοίχισε μια κατηγορία.
Φωτό από Nafpaktianews
Στο παιχνίδι η Ομόνοια ξεκίνησε καλά επιθετικά και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι. Αμυντικά όμως δεν ήταν καθόλου καλή, αφού δεν είχε την απαιτούμενη διάθεση και ενέργεια, έχασε ριμπάουντ και “έφαγε” αρκετά εύκολα καλάθια. Χαρακτηριστικό είναι το ψηλό σκορ του α” δεκαλέπτου, όπου οι γηπεδούχοι σκόραραν 28 πόντους αλλά δέχτηκαν και 21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κώστα Παπούλια συνέχισαν να είναι χαλαροί αμυντικά, ωστόσο η επιθετική παραγωγικότητα τους επέτρεψε να βρίσκονται μπροστά στο ημίχρονο με +10 (46-36).
Φωτό από Nafpaktianews
Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν καταστροφικό για την Ομόνοια, καθώς “πνίγηκε” επιθετικά από την άμυνα ζώνης των αντιπάλων, ενώ αμυντικά δεν βελτίωσε καθόλου την κατάσταση, δεχόμενη μάλιστα ένα καταιγισμό τριπόντων από τους δίχως άγχος παίκτες του Αιτωλικού. Έτσι στο τρίτο δεκάλεπτο μέσα σε 3-4 λεπτά παιχνιδιού η διαφορά εξανεμίστηκε και το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το 30′ (62-62). Στο τέταρτο μάλιστα δεκάλεπτο το Αιτωλικό κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και 6 πόντους, έχοντας πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα. Η Ομόνοια έκανε την ύστατή της προσπάθεια στο τελευταίο 1,5 λεπτό, όπου ροκάνισε τη διαφορά φέρνοντάς την στον πόντο (84-85). Το φινάλε μάλιστα ήταν δραματικό καθώς περίπου 10» πριν το τέλος με το σκορ στο 84-85, το Αιτωλικό αστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές και στα 5» η Ομόνοια κέρδισε φάουλ. Στην επαναφορά από την πλάγια γραμμή που ακολούθησε το time out, μια έξυπνη κομπίνα από τους παίκτες της Ναυπάκτου έδωσε την ευκαιρία για ένα “εύκολο” σουτ- lay up κάτω από το καλάθι. Η πίεση της στιγμής όμως ήταν καθοριστική, η μπάλα δεν πέρασε ποτέ το διχτάκι και το παιχνίδι τελείωσε αφήνοντας μια πικρία στους αθλητές και τους φίλους της Ομόνοιας, που έφτασε στην πηγή, μα νερό δεν ήπιε.
Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι της Ομόνοιας για τη φετινή σεζόν, που άφησε συνολικά μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς παρά τις μεγάλες απουσίες και τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκειά της, φάνηκε να ανασταίνεται από τα μισά του δεύτερου γύρου. Έφτασε μάλιστα να ανατρέψει τα δεδομένα με ένα ντεμαράζ θετικών αποτελεσμάτων και να διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, που κρίθηκε σε ένα άστοχο σουτ. Είχε την τιμή και χαρά να φιλοξενεί στις τάξεις της τον πρώτο και τρίτο σκόρερ της κατηγορίας (Κουτσογιάννης-Βλαχογιάννης) και να ηγείται της όλης προσπάθειας ο Κώστας Παπούλιας, ένα σύμβολο για το μπάσκετ της πόλης, που χαίρει εκτίμησης εντός και εκτός Ναυπάκτου.
Η Ομόνοια ευχαριστεί θερμά όλους όσους κοπίασαν τη φετινή χρονιά παίκτες, προπονητές, χορηγούς, τα Μ.Μ.Ε για τη συνεργασία τους, όσους φίλους βοήθησαν είτε οικονομικά, είτε με την παρουσία τους στο γήπεδο ή τη γραμματεία, ακόμη και όσους είχαν απλά ένα καλό λόγο να πουν. Ανανεώνει το ραντεβού στα γήπεδα για την επόμενη χρονιά και εύχεται να ευοδώσουν γενικότερες συνεργασίες για το καλό του αθλητισμού στην πόλη.
Τα δεκάλεπτα: 28-21, 18-15, 16-26, 22-23
ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (Παπούλιας): Κουτσογιάννης 30(2), Παπούλιας 20(3), Βλαχογιάννης 18(1), Χωραφάς 6(1), Κωνσταντίνου 5, Παντελίδης 4, Μπίμπας, Σχοινάς, Νικολάου, Νασόπουλος, Ράμμος.
ΑΙΤΩΛΙΚΟ (Μηλιώνης): Γρατσινόπουλος 23(4), Κουφός 17(3), Μακρής 16, Τουσίνι 10, Κοτσόργιος 9, Κολοζάκης 6(1), Παρράς 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου