Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΡΕΛΑ


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) βράβευσε με αναμνηστική πλακέτα τον Ναυπάκτιο Γρηγόρη Βαρελά, κατά την κοπή της Ναυπακτιακής Πίτας 2014 στην Αθήνα, στις 25.1.2014, «για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στην Επαρχία Ναυπακτίας».

Για τον τιμώμενο μίλησαν, τονίζοντας τα προσόντα και τις δραστηριότητές του, οι εξής:

• Ο κ. Ι. Τσώτας, Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν., μίλησε γενικά για την προσωπικότητα του κ. Βαρελά. Οικονομολόγος, απόφοιτος και μέλος του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρώην Διευθυντής Διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα.

• Ο κ. Θ. Παπαδόπουλος, της Ο.ΣΥ.Ν., αναφέρθηκε αναλυτικά στις σπουδές και τις μετεκπαιδεύσεις του, στην Ελλάδα (τρία πτυχία) και με υποτροφίες, σε διεθνείς διαγωνισμούς, στις Η.Π.Α., Αυστρία και Γερμανία, στις υπηρεσιακές του δραστηριότητες σε νευραλγικούς τομείς μελετών – επενδύσεων – ανάπτυξης, στις αποστολές του στο εξωτερικό, στις επιστημονικές του εργασίες, τις αυτοεκδόσεις του, στα 45 έργα υπαίθριας γλυπτικής που φιλοτέχνησε στη Ναυπακτία κ.λπ.

• Ο δικηγόρος κ. Ι. Μπιλιάνης ανέλυσε τον δικαστικό του αγώνα επί 20ετία, μετά από αγωγή του κατά της Ε.Τ.Ε., η οποία κρίθηκε τρεις φορές από τον Άρειο Πάγο, και προσφυγή του στα Διοικητικά Δικαστήρια, που κρίθηκε πέντε φορές από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Λόγω δε διαφωνίας των Ολομελειών των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αναφορικά με την φορολόγηση των επιδικασθέντων αποζημιώσεών του, το θέμα κρίθηκε αμετάκλητα στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

Έτσι δικαιώθηκε ο κ. Βαρελάς σε όλα τα αιτήματά του: Αναδρομικές προαγωγές σε Υποδιευθυντή και Διευθυντή, αφορολόγητη αποζημίωση μισθών αναδρομικώς και με ανατοκισμό, αποζημίωση λόγω προσβολής προσωπικότητας για τέσσερις παραλείψεις προαγωγών κ.λπ.

Ταυτόχρονα, όμως, λύθηκε και ένα τεράστιο νομικό θέμα, που κατοχύρωνε την πλήρη αναξιοκρατία (από την εισαγωγή του Α.Κ. το 1946), λόγω του έντονου κομματισμού και του ασύδοτου συνδικαλισμού. Έτσι, άλλαξε το ισχύον νομικό καθεστώς και αντικαταστάθηκαν οι αναχρονιστικοί Κανονισμοί των Τραπεζών και των Δ.Ε.Κ.Ο., που ευνοούσαν τα μέγιστα τις προαγωγές κατ’ αρχαιότητα με βάση την Επετηρίδα!

• Ο καθηγητής Δικαίου και Ανθρωπιστικών Επιστημών Α.Ε.Ι. κ. Α. Ντάνος επικέντρωσε την ομιλία του στα πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα του τιμώμενου.

Σε έντυπο που μοίρασε ο κ. Βαρελάς στην εκδήλωση, με τίτλο «Αξιοκρατία και Οικονομική Ανάπτυξη», εκθέτονται προσωπικές του μαρτυρίες για την απίστευτη  αναξιοκρατία, που οργίαζε στις κρατικές Τράπεζες και Δ.Ε.Κ.Ο. επί δεκαετίες, με κατάληξη στη σημερινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα (βλ. ιστοσελίδα http://varelas.wordpress.com).

Το ανωτέρω έντυπο στέλνεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους (τηλ. 210 2431485).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου