Τρίτη 30 Απριλίου 2013

O πιο ωραίος άντρας στον.... κόσμο!


Τα 30 στοιχεία που αν τα διαθέτει κάποιος άνδρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί... τέλειος ανέδειξε μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε μεγάλη εταιρεία ρούχων.
Η Austin Reed ρώτησε πάνω από 2.000 γυναίκες για τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ο «τέλειος άνδρας» και συνέταξε τη λίστα με τα 30 σημαντικότερα από αυτά.
Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν τόσο στοιχεία της σωματοδομής, όσο και συμπεριφοράς (να τηλεφωνούν συχνά στις μανάδες τους) των ανδρών. Από τη λίστα με τα 30 χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας άνδρας για να τον... θέλουν όλες οι γυναίκες δεν λείπουν και αυτά που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό του στάτους.
  1. Yψος: 1,83 μ.
  2. Μυώδες και αθλητικό σώμα
  3. Καστανά μάτια
  4. Κοντά μαύρα μαλλιά
  5. Eξυπνο ντύσιμο
  6. Να πίνει μπίρα
  7. Να μην καπνίζει
  8. Να φοράει τζιν, πουκάμισο και μπλουζάκια με V
  9. Να είναι έτοιμος σε 17 λεπτά
  10. Κομψός
  11. Nα θέλει οικογένεια
  12. Να βγάζει γύρω στα €56.000 το χρόνο
  13. Να του αρέσουν τα ψώνια
  14. Να τρώει κρέας
  15. Κόντρα ξύρισμα
  16. Απαλό στέρνο
  17. Να βλέπει σαπουνόπερες
  18. Να του αρέσει να βλέπει ποδόσφαιρο
  19. Να οδηγεί Audi
  20. Να έχει πτυχίο
  21. Να βγάζει περισσότερα από τη σύντροφό του
  22. Να αστειεύεται και να γελάει
  23. Να ασχολείται με τη σύντροφό του όταν είναι ταραγμένη
  24. Να λέει «σ' αγαπώ» μόνο όταν το εννοεί
  25. Να το παραδέχεται όταν κοιτάζει άλλες γυναίκες
  26. Να έχει δίπλωμα οδήγησης
  27. Να ξέρει κολύμπι
  28. Να ξέρει ποδήλατο
  29. Να μπορεί να αλλάξει το λάστιχο
  30. Να τηλεφωνεί συχνά στη μαμά του

Οι αναμεταδότες στην Ορεινή Ναυπακτία

Ανακοίνωση σχετικά με τους αναμεταδότες τηλεοπτικού σήματος της Ορεινής Ναυπακτίας. [
               
DHMOS_NAFPAKTIASΌπως ενημερωθήκαμε από την DIGEA η οποία διαχειρίζεται τα Ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και προοδευτικά, αυτά θα σταματούν να λειτουργούν μέσω NOVA. Αυτό θα έχει ως συνέπεια οι τηλεοπτικοί αναμεταδότες μας που έχουν δορυφορική λήψη μέσω NOVA να σταματήσουν να λειτουργούν και τα κανάλια θα σβήσουν, χωρίς ευθύνη του Δήμου μας. Όπου υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης προκειμένου να γίνει λήψη του σήματος από άλλη πηγή, αυτό θα εξετάζεται κατά περίπτωση.
Ήδη ο Δήμος μας έχει απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο για την εξεύρεση λύσης σε αυτό το πρόβλημα, δεδομένου ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων των Δήμων, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία.
Επιπρόσθετα θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία δεν επιτρέπει στον Δήμο μας να κάνει δαπάνες που να αφορούν σε επισκευές, συντηρήσεις ή ανανέωση – τροποποίηση εξοπλισμού τηλεοπτικών αναμεταδοτών με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στην αντιμετώπιση βλαβών και στην πραγματοποίηση συντηρήσεων στους εγκατεστημένους αναμεταδότες της περιοχής μας.
Στην παρούσα φάση και για να υπάρχει μια συνολική εικόνα σχετικά με τους Δημοτικούς Αναμεταδότες, κάθε σχετικό αίτημά θα καταγράφεται από τον υπάλληλο του Δήμου μας κ. Βασίλειο Μαθιουδάκη στο τηλέφωνο 2634360120.

Άρχισαν οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με το HAARP;

 

 
 
Τριάντα και πλέον τα πρώτα θύματα άμαχου πληθυσμού και 800 τραυματίες από το φοβερό σεισμό που σύμφωνα με βάσιμες υποψίες προκλήθηκε από τοHAARP.
...υπάρχει μία ακόμα αναφορά της GRU προς τον Πούτιν. Πρόκειται για μια συνάντηση του Προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Robert Gates. Σύμφωνα με το έγγραφο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2010 στο γραφείο του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίτ Καρζάι, στην Καμπούλ. Εκεί, ο Gates προειδοποίησε ευθέως τον Αχμαντινετζάντ για το ότι το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος του σεισμικού όπλου του προγράμματος HAARP.
Η συνάντηση αυτή έγινε με πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος βρισκόταν σε επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε την Καμπούλ απροειδοποίητα, δήθεν για επιθεώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα. Ο Ιρανός Πρόεδρος, θέλοντας να πειράξει τον Αμερικανό υπουργό και αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την ανατολική Τουρκία λίγο καιρό πριν, φέρεται να του είπε "...μα, ήδη αστοχήσατε". Τότε, ο Gates του απάντησε κατηγορηματικά "Ποτέ δεν αστοχούμε"!!!
Οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν ξεκίνησαν με την ενεργοποίηση του νέου οπλικού συστήματος που διαθέτει το Αμερικανικό Ναυτικό και κινούν οι εκφραστές του μυστηρίου της ανομίας. Πρόκειται για το HAARP, σύστημα το οποίο δύναται να προκαλεί σεισμούς και κατ’ επέκταση θανάτους αμάχων προκειμένου να εκβιαστούν κυβερνήσεις και να υποκύψουν ενώπιον αυτών που επιζητούν να καταστήσουν στον πλανήτη μία παγκόσμια κυριαρχία! Ο σεισμός που έγινε κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν αποσκοπούσε να δώσει ένα σαφές μήνυμα προς την Τεχεράνη για τα όπλα που διαθέτουν οι ΗΠΑ και πρόκειται να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση της Τεχεράνης και να επιβάλλουν την πολιτική τους!
Βέβαια η ενεργοποίηση του οπλικού αυτού συστήματος HAARP ουδέποτε επιβεβαιώνεται, καταχωρείται ως άκρως απόρρητη πράξη για ευνόητους λόγους... που έχουν να κάνουν με στρατιωτικά χτυπήματα κατά του άμαχου πληθυσμού και όχι κατά στρατιωτικών βάσεων! Δια του τρόπου αυτού αποφεύγεται -έστω και προσωρινά- να θεσμοθετηθεί η κατηγορία περί εγκλημάτων πολέμου! Η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη περίπου 90 χλμ. νότια της πόλης Μπουσέρ.
Νωρίτερα, το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ είχε προσδιορίσει το μέγεθος της σεισμικής δόνησης σε 6,3 βαθμούς. Ήταν επιφανειακός σεισμός με εστιακό βάθος μέχρι 10χλμ! Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών πρακτορείων, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το σεισμό. «Μέχρι στιγμής, 30 πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο από το νοσοκομείο» του Χορμόζ, το οποίο βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Κακί, στην οποία εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού, διευκρίνισε τοπική αστυνομική πηγή. Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές γνωστοποίησαν ότι οι τραυματίες από τον σεισμό ανέρχονται σε περίπου 800. Μάλιστα, η δόνηση έγινε αισθητή ως το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν, ενώ τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν μέσα στην επόμενη ώρα. Στην περιοχή βρίσκεται και ο μοναδικός πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Ωστόσο, ο κυβερνήτης της επαρχίας, Φερεϊντούν Χασανβάντ, δήλωσε στη δημόσια ιρανική τηλεόραση ότι το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο της Μπουσέρ δεν υπέστη καμιά ζημιά από τον ισχυρό σεισμό.
Ανάλογη δήλωσε έκανε νωρίτερα και ένα στέλεχος της ρωσικής εταιρείας Atomstroyexport, η οποία έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο. Χώρες του Κόλπου και δυτικοί ειδικοί έχουν εκφράσει αρκετές φορές ανησυχίες για το πυρηνικό εργοστάσιο στην Μπουσέρ, το οποίο έχει ανεγερθεί σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Το Ιράν απορρίπτει τις ανησυχίες τους, λέγοντας ότι ο πυρηνικός σταθμός αυτός είναι ασφαλής.
Από τις ανησυχίες που ανοικτά πλέον εκφράζονται ουσιαστικά διαφαίνεται και το πρώτο πλήγμα των ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης! Ήδη χώρες του κόλπου και οι πολίτες αυτών αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη διαμορφώνουν θέσεις ενάντια στη πυρηνική χρήση του Ιράν, κάτι που εξυπηρετεί σε μέγιστο βαθμό τις προετοιμασίες της Ουάσιγκτον και των εκφραστών του μυστηρίου της ανομίας για την διεθνή απομόνωση της Τεχεράνης και το τελικό χτύπημα! Το γεγονός ότι ο σεισμός συνέπεσε με τη διεξαγωγή μεγάλων κλίμακας ασκήσεων του Αμερικανικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο με τη χρήση νέων τεχνολογιών δεν πρέπει να εκληφθεί σύμφωνα με την ταπεινή μας άποψη ως τυχαίο.
Την όποια ωστόσο δραστηριότητα του φοβερού αυτού οπλικού συστήματος (HAARP), το οποίο συνδέεται άμεσα με τους αεροψεκασμούς της ατμόσφαιρας (θεωρία Tesla) την έχουμε πληροφορηθεί από διαρροές εγγράφων των υπηρεσιών πληροφοριών των διαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας VKS και του ρωσικού στρατού GRU καθώς και δηλώσεις πολιτικών (βλ. Τυφώνας Παγκοσμιοποίηση και τα μυστικά όπλα των χριστιανών εκδ. «Αγαθός Λόγος»2010)! Κρίνουμε σκόπιμο στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι οι δύο τελευταίοι σεισμοί στην Τουρκία όχι μόνο απέτρεψαν την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στο β. Ιράκ (Κουρδιστάν) αλλά άλλαξαν ριζικά την πολιτική της Άγκυρας έναντι της Τεχεράνης (μονομερής ακύρωση από την Τουρκία της συμφωνίας για πυρηνική συνεργασία) καθώς και την πολιτική της έναντι της Δαμασκού!
Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί οι πολιτικοί που εκβιάζονται με το HAARP κρατούν το στόμα τους κλειστό; Μα γιατί πέραν του ότι θα κινδυνεύσει η ίδια η ζωή τους και η ζωή των οικείων τους θα εκληφθούν ως ψυχικά άρρωστοι αφού θα κατηγορούν μία χώρα χωρίς να διαθέτουν τις ανάλογες αποδείξεις για ένα φαινόμενο που ο πολύς λαός το εκλαμβάνει ακόμη ως φυσικό... Επιπλέον θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την χώρα τους και το λαό τους αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα άγνωστο οπλικό σύστημα αλλά και την προπαγάνδα των υποκινητών που κρύβονται πίσω από το Αμερικανικό Ναυτικό. Το περιοδικό «Ελληνική Στρατηγική» (14 Οκτωβρίου 2010) σε παλαιότερο δημοσίευμα του για το οπλικό αυτό σύστημα είχε παρουσιάσει συγκεκριμένες διαρροές εγγράφων από τη Μόσχα. Σύμφωνα μ’ αυτές «στις 28 Φεβρουαρίου 2010, η VKS Υπηρεσία Πληροφοριών των Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας υπέβαλε αναφορά προς τον Πούτιν, η οποία έλεγε: "...όπως ήταν αναμενόμενο, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μία ακόμα δοκιμή του σεισμικού τους όπλου στην Αμερικανική Ήπειρο, προκαλώντας καταστροφικό σεισμό 8,8R στη Χιλή."
Σε προηγούμενη αναφορά της, τον Ιανουάριο, η VKS είχε προειδοποιήσει για το ότι οι ΗΠΑ, μετά τον σεισμό της Αϊτής, προετοιμάζονταν για μία ακόμα δοκιμή του όπλου αυτού! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτόπτες μάρτυρες στη Χιλή ανέφεραν αλλαγές των χρωμάτων στον ουρανό και στα σύννεφα πριν τον σεισμό. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται άμεσα συνδεόμενο με τη λειτουργία του HAARP (βλ. π.χ. αυτή την περιγραφή). Μετά τους σεισμούς της Αϊτής και της Χιλής, ο (μακαριστός πλέον) Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για τις καταστροφές και ζήτησε από την κυβέρνηση Ομπάμα "να σταματήσει να παίζει τον Θεό". Ο Τσάβες προειδοποίησε ότι σκοπός των δοκιμών αυτών είναι η προετοιμασία των ΗΠΑ για επίθεση στο Ιράν, με το σεισμικό αυτό όπλο, στο άμεσο μέλλον. Για το θέμα αυτό υπάρχει μία ακόμα αναφορά της GRU προς τον Πούτιν.
Πρόκειται για μια συνάντηση του Προέδρου του Ιράν, Αχμαντινετζάντ με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Robert Gates. Σύμφωνα με το έγγραφο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 8ης Μαρτίου 2010 στο γραφείο του Προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίτ Καρζάι, στην Καμπούλ. Εκεί, ο Gates προειδοποίησε ευθέως τον Αχμαντινετζάντ για το ότι το Ιράν θα είναι ο επόμενος στόχος του σεισμικού όπλου του προγράμματος HAARP. Η συνάντηση αυτή έγινε με πρόταση των ΗΠΑ, ενώ ο Ιρανός Πρόεδρος βρισκόταν σε επίσημη, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Αφγανιστάν και ο Αμερικανός υπουργός επισκέφθηκε την Καμπούλ απροειδοποίητα, δήθεν για επιθεώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα. Ο Ιρανός Πρόεδρος, θέλοντας να πειράξει τον Αμερικανό υπουργό και αναφερόμενος στον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την ανατολική Τουρκία λίγο καιρό πριν, φέρεται να του είπε "...μα, ήδη αστοχήσατε". Τότε, ο Gates του απάντησε κατηγορηματικά "Ποτέ δεν αστοχούμε", ένα σχόλιο που οι αναλυτές της GRU ερμηνεύουν ως παραδοχή ότι η Τουρκία, όπως η Αϊτή και η Χιλή, είχε στοχοποιηθεί από τους Αμερικανούς».
Εκτός των ανωτέρω θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και τις κατηγορίες της Ρωσικής κυβέρνησης εναντίον της Ουάσιγκτον εξ αφορμής των καταστρεπτικών πυρκαγιών στη Σιβηρία και τις πρωτοφανείς υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή. Ευθέως η Μόσχα είχε υποστηρίξει ότι το οπλικό αυτό σύστημα ευθυνόταν για την ξηρασία και την καταστροφή που ακολούθησε.
Με δεδομένο ότι τίποτε δεν μένει κρυφό υπό το φως του ηλίου είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα αυτοί που ενεργοποιούν αυτό το οπλικό σύστημα θα βγουν στην επιφάνεια και θα κατηγορηθούν όπως και ο Χίτλερ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας! Ωστόσο οι κύριοι αυτοί ευελπιστούν κατά το παράδειγμα του Ναζιστή ηγέτη ότι θα προλάβουν να καταλάβουν τον κόσμο και να γίνουν κυρίαρχοι αυτού πριν ο κόσμος πληροφορηθεί για τις εγκληματικές πράξεις τους. Υπολογίζουν όμως σαν τον Γολιάθ και δεν αισθάνονται ότι ήδη ο τριαδικός και μόνο αληθινός Θεός έχει αρχίσει να προετοιμάζει τον Δαυίδ, που και πάλι θα τους διαλύσει ανατρέποντας τα όποια σχέδιά τους!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



Ε.Δ.Ι.Π.Τ.


ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιδωρικίου

Ευχές για το Πάσχα από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιδωρικίου Νέας Δημοκρατίας
 
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός για τη Χριστιανοσύνη, αλλά παράλληλα είναι και μια διαδικασία εσωτερικής αναγέννησης του ανθρώπου, που σηματοδοτεί την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.
Αυτή την περίοδο η χώρα μας ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά και ο Λαός μας βιώνει τα δικά του πάθη.
Οφείλουμε να αντλήσουμε τα μηνύματα της Ανάστασης και να τα μετουσιώσουμε σε πράξεις, με δύναμη, με συλλογική συνοχή, με πίστη και διάθεση δημιουργίας ενός καινούργιου κόσμου.
Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, στέλνει το μήνυμα ότι μετά το Γολγοθά έρχεται η Ανάσταση.
Ας στεριώσει στην ψυχή όλων μας, η ελπίδα και η διάθεση, για να βαδίσουμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα
ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιδωρικίου
Νέας Δημοκρατίας

Ο.Δ.Ε.Γ.


Παναγιώτης Κουρουμπλής


Ζέφη Δημαδάμα

ΤΟΜΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΣΟΚ


Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
με υγεία και ελπίδα.


Ζέφη Δημαδάμα 
Γραμματέας Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ακρωτηρίασε το γεννητικό όργανο του εν διαστάσει συζύγου της!

Ακρωτηρίασε το γεννητικό όργανο του εν διαστάσει συζύγου της!

 
Μια 50χρονη γυναίκα από τη νότια Καλιφόρνια κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο για τον βασανισμό και ακρωτηριασμό του εν διαστάσει συζύγου της.

 Όπως έγραψε η εφημερίδα Los Angeles Times η Κάθριν Κέιου νάρκωσε τον εν διαστάσει σύζυγό της, τον έδεσε σε ένα κρεβάτι, και του ακρωτηρίασε το γεννητικό μόριο το οποίο κατόπιν πέταξε στον κάλαθο των απορριμμάτων. Η 50χρονη γυναίκα η ποινή της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί στις 28 Ιουνίου, αντιμετωπίζει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η επίθεση σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2011. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η Κέιου κάλεσε τον εν διαστάσει σύζυγό της σε δείπνο και αφού έφαγαν του χορήγησε υπνωτικά χάπια. Κατόπιν τον έδεσε στο κρεβάτι, του έκοψε το γεννητικό μόριο και το πέταξε στα σκουπίδια.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης της γυναίκας, υποστήριξαν αφενός ότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε συχνά, είτε λεκτικά, είτε σεξουαλικά και ότι η ίδια αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα, αφού κακοποιήθηκε σε νεαρή ηλικία.

Ζητείται δημόσιος υπάλληλος για να βλέπει... πoρνό!... Μήπως ενδιαφέρεται... κανένας;

 
Ζητούν δημόσιο υπάλληλο για να... βλέπει πoρνό στο διαδίκτυο!
Εταιρεία ασφαλείας που συνεργάζεται με το Κινεζικό δημόσιο αναζητά έναν άνθρωπο προκειμένου να εντοπίζει πορνoγραφικό υλικό στο διαδίκτυο. 

Στην Κίνα, το πoρνό στο διαδίκτυο λογοκρίνεται. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν «ανεβαίνει» πoρνό. Απλά υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός που εφαρμόζει τις αρχές «λογοκρισίας» στη χώρα, το εντοπίζει και το «κατεβάζει». Στο πλαίσιο αυτού του μηχανισμού εμφανίστηκε και η αγγελία της εταιρείας ασφαλείας Anquan Lianmeng με τον τίτλο "Ανώτερο στέλεχος εντοπισμού πορνoγραφικού υλικού" (σε ελεύθερη μετάφραση) και έγινε χαμός. Η εταιρεία δέχτηκε χιλιάδες αιτήσεις από πολλά άτομα σε όλο τον κόσμο. Γιατί άραγε;

Η αμοιβή μάλιστα φτάνει τα 32.000 δολάρια τον χρόνο!

 

Αιχμάλωτη 2,5 χρόνια σε στάβλο μία 46χρονη - Δούλευε και τη βίαζε το "αφεντικό" …


 Φυλακισμένη μέσα σε στάβλο, στο Λαχανά Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε ότι ζούσε τα δυόμισι τελευταία χρόνια 46χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία.Όπως υποστηρίζει έπεσε θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης από δύο ομογενείς, έναν 44χρονο κι έναν 80χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν τελικά από την Αστυνομία.
Η 46χρονη ισχυρίζεται ότι ο 44χρονος ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας, την υποχρέωνε να δουλεύει στην επιχείρηση του, άλλοτε με χρήση και απειλή σωματικής βίας κι άλλοτε παρακρατώντας την αστυνομική της ταυτότητα, χωρίς να της καταβάλει την προσυμφωνημένη αμοιβή της.
Η ίδια κατήγγειλε ακόμα ότι όχι μόνο ήταν υποχρεωμένη να κοιμάται μέσα σε πρόχειρο κατάλυμα, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο όπου εκτρέφονται και σταυλίζονται τα ζώα τής μονάδας, αλλά κι ότι ο εργοδότης της την υποχρέωνε να έρχεται σε συνουσία μαζί της. Επιπλέον, όπως κατέθεσε, ο 80χρονος την επιτηρούσε συνεχώς, προκειμένου να μη διαφύγει, αλλά και για να ελέγχει εάν εκτελεί σωστά τις εργασίες που της είχαν ανατεθεί.
Τελικά, η 46χρονη κατάφερε, χθες το πρωί, να δραπετεύσει από το στάβλο και να καταγγείλει το μαρτύριό της στους αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν, λίγες ώρες αργότερα, τους δύο άνδρες στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Αποκοιμήθηκε και ξέχασε τα παιδιά της... στη μπανιέρα!


 
Ένα μωρό 10 μηνών και ο μεγαλύτερος αδερφός του ηλικίας 2 ετών βρέθηκαν νεκρά μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους, όταν η μητέρα τους τα άφησε μέσα στο ντους και... έπεσε για ύπνο για 10 ολόκληρες ώρες! Η 22χρονη μητέρα τους Miranda Hebble από το Περθ της Αυστραλίας, άφησε τους γιους της Lochlan και Malachi Stevens μέσα στη μπανιέρα και έκλεισε για λίγο τα μάτια της. Ήταν όμως τόσο εξαντλημένη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, που γρήγορα αποκοιμήθηκε βαριά. Όταν ξύπνησε αναζήτησε τα παιδιά της και τα βρήκε νεκρά στο μπάνιο. Ο μικρός Malachi επέπλεε μελανιασμένος στο νερό, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του ήταν πεσμένος στο πάτωμα και είχε αίματα στο στόμα του, ένα χτύπημα στο μέτωπο και ένα σημάδι στο στομάχι.   Σύμφωνα με το αυστραλιανό Associated Press η μητέρα τους τα πρόσεχε μόνη της, με τη βοήθεια του συζύγου της, όταν εκείνος δεν ήταν στη δουλειά. Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η νεαρή μητέρα ήθελε να κάνει μπάνιο στα παιδιά της, όμως χρειάστηκε να βγει από το δωμάτιο για να πάρει κάτι. Έκλεισε την πόρτα πίσω της και... επέστρεψε 10 ώρες μετά, έχοντας αποκοιμηθεί σε διπλανό δωμάτιο.   Η Miranda και ο σύζυγός της χώρισαν. Η δίκη για την υπόθεση αυτή συνεχίζεται.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης του Έργου: “e-Kallikratis, Σύγχρονες Ψηφιακές Υπηρεσίες στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου”

Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και η ένωση εταιρειών Velti A.E.– iKnowHow A.E. ανακοινώνουν ότι στις 24 Απριλίου 2013 υπέγραψαν Σύμβαση Εκτέλεσης του Έργου “e-Kallikratis, Σύγχρονες Ψηφιακές Υπηρεσίες” Το έργο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι, στον Άξονα Προτεραιότητας "04 - Ψηφιακή Σύγκλιση και επιχειρηματικότητα Δυτικής Ελλάδας", με κωδικό πράξης ΣΑΕΠ 2011ΕΠ00180022, κωδικό πράξης (ΜΙS) 349608 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, συνολικής αξίας 308.509,66€

Πρόκειται για ένα έργο σημαντικής αξίας για το Δήμο Μεσολογγίου.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία και λειτουργία Δημοτικής Διαδικτυακής Πύλης για το Δήμο μας, με σκοπό την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών και ειδικά του Ιντερνέτ για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Το έργο θα υλοποιηθεί χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες. Μερικά από τα αποτελέσματα της υλοποίησης των υπηρεσιών της διαδικτυακής Πύλης θα είναι:

Αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη ενημέρωση των πολιτών για πολιτιστικές, αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιφέρεια του δήμου

Εξυπηρέτηση μέσω Ίντερνετ των Δημοτών και λοιπών ενδιαφερομένων σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Καταγραφή, κατάταξη και ενοποίηση σημαντικών πληροφοριών αναφορικά με τα θέματα του Δήμου και δημιουργία κεντρικού σημείου πρόσβασης σε αυτές τις πληροφορίες.

Εξοικείωση των δημοτών με τις νέες τεχνολογίες.

Βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Δήμου - Δημοτών και δημιουργία ενός σύγχρονου καναλιού επικοινωνίας,

Αύξηση της συμμετοχής του Δημότη στα θέματα του δήμου.
Σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, τόσο για τους υπαλλήλους του δήμου, όσο και για τους Δημότες που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της Πύλης.



Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις οστικής πυκνότητας στη περιοχή Μεσολογγίου.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας, πραγματοποίησε πάνω από 1000 μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πολίτες της περιοχής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας εντάσσονται στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής και προστασίας της υγείας τον πολιτών. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την επόμενη δράση προαγωγής υγείας στη περιοχή μας και θα αφόρα δωρεάν μαστογραφία .





Επιστολή παραίτησης
Προέδρου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου 
 
Επιστολή παραίτησης παρέδωσε σήμερα, 29/4/2013, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αριστείδης Καβαγιας στο Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος και την έκανε αποδεκτή.
Στην επιστολή του ο κ. Καβαγιας αναφέρει:
«Αγαπητέ μου Δήμαρχε,
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο της Εξόδου τελείωσαν και φέτος και άφησαν σε γενικές γραμμές πολύ καλές εντυπώσεις. Κάποιοι θέλησαν για λογούς καθαρά δικούς τους να επισημάνουν λάθη, που έγιναν κατά τη διάρκεια των δεκαπενθημέρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και του τελευταίου διήμερου, που ήταν καθαρά τελετουργικό.
Συγκεκριμένα όμως για την εκδήλωση της Παρασκευής 26 Απριλίου 2013 στον Κήπο των Ηρώων αναλαμβάνω την ευθύνη, ζητώ συγγνώμη και θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας.»

 

Καλό αλλά... καθηστερημένα δημοσιευμένο!

5 o ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ...!                                       


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ σε συνεργασία με την ΕΣΣΠ το περασμένο Σάββατο στην αίθουσα
Ναυπακτία στο λιμάνι, το 5ο Διασχολικό τουρνουά σκακιού για τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Ναυπακτίας. Στους  αγώνες οι οποίοι διεξήχθησαν  με το σύστημα πουλ,  οι 8 ομάδες που συμμετείχαν, χωρίστηκαν  σε δύο ομίλους  4 ομάδων από την  Α/θμια και 4 ομάδων από την Β/θμια και αγωνίστηκαν όλοι εναντίων όλων σε κάθε όμιλο.
 
Κάθε σχολική μονάδα εκπροσωπήθηκε  μόνο από μια ομάδα η οποία ήταν  6μελής. Υποχρεωτική ήταν  η παρουσία κοριτσιών σε δύο τουλάχιστον από τις έξι σκακιέρες ενώ ο χρόνος σκέψης ήταν 15 λεπτά για κάθε σκακιστή για όλη την παρτίδα χωρίς ανανέωση.
Όσον αφορά τα αποτελέσματα, τα φαβορί επικράτησαν με άνεση καθώς οι  δύο  σχολικές ομάδες της Ναυπακτίας το 2ο Δημοτικό Σχολείο, και το 1Ο ΓΕΛ Ναυπάκτου που είχαν διακριθεί και στους Περιφερειακούς αγώνες κατέλαβαν εύκολα τις πρώτες θέσεις.
Πιο συγκεκριμένα στα Δημοτικά Σχολεία το 2ο Δημ. Σχολείο Ναυπάκτου (Κρίτσας Β., Κούρογλου, Κωτσόπουλος, Κρίτσας  Γ., Κομνηνού, Μπανιά Ε.) πετυχαίνοντας το απόλυτο των νικών (18νίκες -0ήττες)  κατέλαβε την πρώτη θέση με 6 βαθμούς και κατέκτησε το κύπελλο  του Πρωταθλητή για μία ακόμη χρονιά έχοντας δημιουργήσει πλέον τη δική του παράδοση. Την 2η θέση κατέλαβε το 3ο Δημ. Σχολείο Ναυπάκτου με 4 βαθμούς (9-9) και ακολούθησε στην 3η θέση το 5ο Δημ. Σχολείο Ναυπάκτου με 2βαθμούς (7-11)  και στην 4η το Δημ. Σχολείο Λυγιά.
Στον όμιλο της Β/θμιας το 1ο Γ.Ε.Λύκειο Ναυπάκτου (Στάικος, Σμπούκης, Λουκόπουλος, Φούντας, Δρίβα) κατέλαβε την 1η θέση με 6 βαθμούς (12,5-4,5) και ακολούθησε στην 2η θέση το 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου με 4 βαθμούς (11,5-6,5) και στην 3η θέση το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου με 2 βαθμούς (6-11) , ενώ την 4η θέση κατέλαβε το 1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου.    
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ομάδες του 2ου Δημοτικού και του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου ομαδικού σχολικού πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί αύριο 27 Απριλίου στην Ερέτρια. Οι πολλοί μικροί Ναυπάκτιοι σκακιστές που θα ταξιδέψουν στην Εύβοια θα συμμετάσχουν και στα ατομικά σχολικά πρωταθλήματα τα οποία θα διεξαχθούν  την Κυριακή 28 Απριλίου και την Δευτέρα 29 Απριλίου αναζητώντας τη διάκριση μεταξύ 1000 περίπου νεαρών σκακιστών μαθητών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.
 

Ο "Ανάποδος" του.... "νέο Άστρο"


Ένα μήνα με… Μουλάδες

με ΤΕΙ και… Μασκαράδες

Λουφάξατε… Κασσάνδρες!.. Χαιρέκακοι και…  μουλωχτοί!.. Σ’ ένα μήνα μέσα, σας έφυγε ο… τσαμπουκάς και την… κάνατε;.. Που είστε, ορές; Κρυφτήκατε; Και ψάχνω να σας βρω;..  Εκτός και αν «συσκέπτεστε» κρυφίως ή κρυφτήκατε, λόγω των ημερών, πίσω από καμιά… μάσκα και συμμετείχατε και σεις στο Καρναβάλι, γι’  αυτό είχε τόσους πολλούς… «Μασκαράδες»!.. Αν είναι έτσι;… Καλά κάνατε!.. Βοηθήσατε!... Όπως βοηθάτε πάντα… υπογείως!... Ρε, μπας και σας «κακοφάνηκαν» τα τελευταία γεγονότα;… Αυτά, ντε, με τα ΤΕΙ, που βγάλανε στα πέριξ τους «άλλους»… τους «μεγάλους», εκεί στους «νταβάδες» και στους… «μασκαράδες»!…

Πλαίσιο κειμένου:  Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί!.. Και δε θέλει… πολύ!.. Και μετά σου λένε πως «Άμα πετάξεις μια πέτρα ή σκύλο θα χτυπήσεις ή.. Πρόεδρο»… Τώρα πια, τον τελευταίο μήνα, άλλαξε και αυτό και … συμπληρώθηκε με το: «ή αιρετό… δημοτάρχοντα»!.. Κι εδώ που τα λέμε, η παρουσία τους και μόνο έδωσε άλλη αίγλη κι άλλο κέφι στον κοσμάκη τον… χίλιο-πικραμένο!... Και μεσ’  στην τρελή χαρά τους, τρέχανε πολλοί να φωτογραφηθούν, καμαρωτοί μαζί τους!... «Παρεξηγημένοι και μη..», «Μασκαρεμένοι και… απλοί»!

Μπράβο και πάλι… μπράβο στους αιρετούς, που «πιάσανε» το πνεύμα των ημερών και, «καταπίνοντας την πίκρα τους» από τα άσχημα μαντάτα των «ορεινών», φόρεσαν τη «χαμογελαστή μάσκα» και κυκλοφόρησαν στην πόλη για να «τονώσουν» το «ηθικό» μας!.. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται…. «τόλμη και… ανδρεία»!... Να το ξέρετε!  Για σκεφτείτε να τρέχανε εκεί στα βουνά και από τις κατολισθήσεις να μας παθαίνανε και… τίποτα;… Είμαστε, τώρα, για τέτοια;… Είμαστε τώρα, να τα βάφουμε… «μαύρα»;… Αλλά, εσείς, αυτό θέλατε!... Καλά σας λέω εγώ… «χαιρέκακους»!...

Τι;.. Για τα ορεινά, υπάρχουν οι… αρμόδιοι;.. Οι… Αντι..;.. Ναι ρε!... Θα αφήνανε το… «γάμο» να πάνε για… «παλιούρια»!.. Ποιον γάμο;… Αυτόν που άρχισε με γλέντια και θα τελειώσει του… χρόνου!.. Τώρα είχαμε τα… «προζύμια»!..  Διαβάστε και κάνα… Πολιτιστικό;.. Αλλά εσείς;.. Που;… Σας έχουν εγκλωβίσει οι…. «Μουλάδες» και την… «κάτσατε»!...

Καταλάβετέ το… Ετούτοι, οι δικοί μας, δεν είναι σαν τους Ευπαλιώτες που είχαν επαναπαυθεί στο νομοσχέδιο του Καλλικράτη, το διασκέδαζαν και την τελευταία στιγμή χάσανε την… «έδρα» τους που με την δημοσίευση του Νόμου πήγε στο… Λιδωρίκι!... Περιμένετε με την έκδοση των Προεδρικών διατάξεων και κανονισμών, να πάθουμε κι εμείς το… ίδιο με τα ΤΕΙ;… Αμ, δε;… Οι Ευπαλιώτες κρέμονταν από έναν… «δασκαλάκο», ενώ εμείς από τα… «χείλια» ενός προφέσορα!... Γκέκε;…

Ξεχάστε το, λοιπόν κι αυτό και βγέστε ξανά στην…. «πιάτσα»!... Κα μην ελπίζετε πως βλέποντας διαρκώς τους… ίδιους, θα τους… βαρεθούμε;…  Πάρτε για παράδειγμα, εσάς…. Σας βαρεθήκαμε;… Ε;… Ή, τέλος πάντων κάποιους… άλλους, απ’  τους… άλλους!... Και αφήστε αυτά που ξέρετε πως, τάχα, τους βαρέθηκαν οι… ίδιοι!....

Συγκεντρωθείτε……

Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειος


Ελλάδα και Ανατολική Μεσόγειος

του Άρη Διαμαντόπουλου

Υποστρατήγου ε.α

Ψυχολόγου – Δρ Φιλοσοφίας
 

Αναμφισβήτητη είναι η στρατηγική αξία της Μεσογείου, όπως έχει ιστορικά αποδειχθεί, αλλά όπως και η σημερινή πραγματικότητα αναδεικνύει.

Ιδιαίτερη βαρύτητα παρουσιάζει η Ανατολική Μεσόγειος στον χώρο της οποίας δεσπόζουσα θέση κατέχει και η δική μας πατρίδα, η γεωγραφία της οποίας δεν έχει μόνο στρατηγικό και γεωπολιτικό, αλλά προσελκύει και σημαντικό γεωοικονομικό ενδιαφέρον.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κίνα άνοιξε τον δρόμο αξιοποιώντας το λιμάνι του Πειραιά ως διαμεταφορικό σταθμό προώθησης των εμπορικών της προϊόντων προς την Ευρώπη.

Αλλά αυτό μπορούν να επαναλάβουν και οι Χώρες της Βόρειας και Aνατολικής Ευρώπης, να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, για προώθηση των προϊόντων τους προς τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Διότι ο Ελληνικός χώρος είναι το πλέον κατάλληλο σταυροδρόμι μεταξύ των ηπείρων Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής γι αυτούς τους σκοπούς, ιδιαίτερα σήμερα που οι τιμές του πετρελαίου είναι λίαν υψηλές και δεν συμφέρει ο θαλάσσιος περίπλους για τις χώρες της Βόρειας και Ανατολικής Ευρώπης.

Η Aνατολική Μεσόγειος αποκτά ακόμα μεγαλύτερο γεωοικονομικό ενδιαφέρον με τον εντοπισμό ικανών ποσοτήτων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και αερίου, τα οποία υπάρχουν σε αυτή και τα οποία, ιδιαίτερα από κάθε άλλον, έχει ανάγκη η Ευρώπη.

Τα κοιτάσματα αυτά έχουν βρεθεί εντός των Θαλασσίων Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (Α.Ο.Ζ.) Ισραήλ-Κύπρου και Ελλάδας, ένεκα των οποίων επιβάλλεται η συνεργασία των χωρών αυτών μεταξύ τους, αλλά να ενθαρρυνθούν οι προσπάθειες γι αυτόν τον σκοπό και από την Ευρώπη, διότι τις δικές της ανάγκες θα εξυπηρετούν αυτά τα προϊόντα.

«Αγκάθι» όμως σ’ αυτή την προσπάθεια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου –αλλά και του Αιγαίου- είναι η Τουρκία, η οποία έχει εγείρει αλαζονικές μεγάλης δύναμης απαιτήσεις σε βάρος της Ελλάδας  επί των θαλασσίων δικαιωμάτων της, τα οποία παρέχονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις και τις οποίες η Τουρκία ούτε έχει υπογράψει, αλλά ούτε έχει αναγνωρίσει ότι ισχύουν καθόσον αφορά τη Χώρα μας, ενώ έχει κάνει χρήση αυτών στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως όμως κι αν έχουν οι άλλες καταστάσεις, προκύπτει άμεση ανάγκη, λόγω της οικονομικής κρίσης, με σοβαρό σχεδιασμό να διακηρυχθούν διεθνώς τα δικαιώματά μας στη θάλασσα, αφήνοντας τη λεπτομερή διευθέτηση των ορίων τους με τους γείτονές μας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και σ’ ένα ρεαλιστικό πνεύμα απ’ όλες τις πλευρές.

Μπορεί ολόκληρη η Μεσόγειος να «φλέγεται» από συγκρούσεις και οικονομική κρίση, αλλά αυτά δεν συνεπάγονται και στην αποδυνάμωση της Ευρώπης, απεναντίας επιβάλλουν, χάριν του συνολικού δικού της συμφέροντος, την πολιτική και οικονομική ένωσή της καθιστώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τη Μεσόγειο “δική” της θάλασσα (επ’ αυτού προσφάτως κάτι αρχίζει να κινείται).

Επίσης, μέσα σ’ αυτή την κρίσιμη και ρευστή κατάσταση, η Ελλάδα αναγκαίον είναι να πορεύεται με μακρόπνοο σχέδιο, με βάση τη γεωοικονομική της θέση στην Ανατολική Μεσόγειο τ’ οποίο, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνει:

Τη μεθοδική και γρήγορη εκμετάλλευση των θαλασσίων κοιτασμάτων εντός των πλαισίων των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ανάπτυξη συνεργασιών (όπως αυτές που έχουν αρχίσει με την Τουρκία) και την καλλιέργεια φιλικών σχέσεων με όλες τις Χώρες της Μεσογείου, ανεξάρτητα από τ’ ανεπίλυτα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα μεταξύ τους.

Ν’ αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τ’ αεροδρόμιά της και κυρίως τα λιμάνια της για τις τουριστικές και τις εμπορικές μεταφορές ιδιαίτερα μεταξύ των χωρών της Ευρώπης-Ρωσίας, Ασίας και Αφρικής.

Όλα αυτά κυρίως απαιτούν:

Πολιτική γαλήνη, σταθερότητα και εμμονή στους στόχους.

Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, για την ασφάλεια της Χώρας μας, αλλά και για την αισθητή παρουσία μας στην Ανατολική Μεσόγειο, για όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν σ’ αυτήν.

Δήμος "κλέφτης...ιδεών"


Αγρότες….

«Ο Δήμος Ναυπακτίας είναι «κλέφτης»…ιδεών»;

 

Για πολλοστή φορά, ο Δήμος Ναυπακτίας «κατόρθωσε» να αναστατώσει τον τοπικό Αγροτικό Σύλλογο και να εκνευρίσει τα μέλη του Δ.Σ.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίασή του, ακούστηκαν πάρα πολλά επειδή, όπως ελέχθη, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και, ίσως κατ’  εντολή τους(;),το Τμήμα «Γεωργικής Ανάπτυξης», «απαξιώνει επανειλημμένως τον Σύλλογο»! Μάλιστα αναφέρθηκαν συγκεκριμένες περιπτώσεις ενεργειών και αποφάσεων που ελήφθησαν, χωρίς την συμμετοχή των αγροτών, αν και τους αφορούσαν ιδιαίτερα! Επί πλέον, δε, τονίστηκε και η περίπτωση που «ιδέες και προτάσεις» του, η δημοτική αρχή τις «ιδιοποιήθηκε», κάτι που το θεωρούν «προσβλητικό» για τους ίδιους και τον κλάδο που υπηρετούν για πολλά χρόνια και μάλιστα.. «ανιδιοτελώς» !

Αφορμή για όλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν α) η συζήτηση του υπ’  αριθμ. 3 θέματος Η.Δ. του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2013 «Αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου «Εκθετήριο αγροτικής κληρονομιάς Ναυπακτίας» με εισηγητή την Αντι.. κα Μαρία Ζιαμπάρα και β) η στάση του νέου Αντι… αρμοδίου σε «Αγροτικά θέματα» κ. Δημ. Καρκατσούλη ο οποίος «επεξεργαζόμενος νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών» κάλεσε για διαβούλευση ΜΟΝΟ τον «εκπρόσωπο των παραγωγών – εμπόρων Λαϊκών» κ. Γεωργακόπουλο!..

Και για τις δύο περιπτώσεις, από ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από παλαιότερα δημοσιεύματά μας, οι διαμαρτυρίες του δ.σ. των Αγροτών πρέπει να είναι δικαιολογημένες αφού «από τον Αύγουστο του 2012, ο Πρόεδρος των Αγροτών, σε άτυπες συναντήσεις του με τους τότε Αντι… κυρίους Σαλαμούρα και Χαλαζιά, είχε εκθέσει τις ιδέες και προθέσεις του Συλλόγου τόσο για την δημιουργία του «Εκθετηρίου» (είχε ζητηθεί μία αίθουσα στο κτήριο του 3ου Δημ. Σχολείου όταν και εφόσον αυτό μεταστεγαστεί)  όσο και την οργάνωση των Λαϊκών Αγορών»! Μάλιστα, όπως τότε είχαμε γράψει «οι δύο Αντι… είχαν δει θετικά τις προτάσεις των Αγροτών» και «είχε θεωρηθεί απαραίτητη μια επίσημη συνάντηση, με πρωτοβουλία του Δήμου, ώστε να προωθηθούν τα θέματα»!

Όπως γίνεται αντιληπτό και με την, εν το μεταξύ, αλλαγή των δύο προαναφερθέντων Αντι…, η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ, αλλά φαίνεται πως ο Δήμος, για ευνόητους λόγους,   «υφάρπαξε» τις ιδέες και προτάσεις των Αγροτών και προσπαθεί τώρα να τις υλοποιήσει παρουσιάζοντάς τες, ως… «έργο» του!.

Πλαίσιο κειμένου:                  Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Ζυγορονίκος με δηλώσεις του, μας υπενθύμισε πως: «Όλες τις προτάσεις μας προς τους τότε Αντι.. τις γνωρίζει και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου και ιδιαίτερα η Γεωπόνος κα Αβραμίδου την οποία, το περασμένο καλοκαίρι, την επισκέφτηκα στο Γραφείο της, κατόπιν προσκλήσεώς της, για να ορίσουμε αντιπρόσωπό μας στην Επιτροπή Ελέγχου Αδειών των Λαικών Αγορών και με την οποία είχαμε μία εκτεταμένη συζήτηση.. Για την ιστορία να σας αναφέρω πως στην εν λόγω Επιτροπή, κατόπιν απόφασης του δ.σ., ορίστηκα  εγώ ο ίδιος με αναπληρωτή τον Αντιπρόεδρο κ. Κ. Πλούμη. Μάλιστα, αν και διαπιστώθηκε πως «εν ισχύει άδεια Λαικών αγορών» δεν υπήρχε καμία, μέχρι σήμερα μόνο για μία καινούργια κληθήκαμε να ελέγξουμε τον σχετικό φάκελο!..». Και ο κ. Ζυγορονίκος συνέχισε: «Προ ημερών είχα μια «τυχαία» συνάντηση με τον Αντι… κ. Καρκατσούλη στον οποίο εξέφρασα την «δυσαρέσκεια του δ.σ.» για τις ενέργειες του Δήμου για να πάρω την απάντηση πως… «Δεν γνώριζε την ύπαρξη του Συλλόγου» και ότι θα «ήθελε μια συνάντησή μας στο Γραφείο του». Θα περιμένουμε να μας καλέσει!.. Όσο για τον αν γνώριζε την ύπαρξη του Συλλόγου;… Αυτή η δικαιολογία  προσβάλει και τον ίδιο και την δημοτική αρχή, αλλά και την δικιά μας… νοημοσύνη!..  Παρακαλώ να κρίνετε τα προαναφερθέντα και να βγάλτε τα συμπεράσματά σας… Επίσης, θα ήθελα να σας θυμίσω πως με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όταν ήταν Δήμος Ναυπακτίας, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα!... Τουναντίον, είχαμε την συμπαράστασή των!.. Τώρα, τι άλλαξε;… Δεν ξέρω!.. Πάντως, εάν αντιληφθώ ότι το πρόβλημα.. είμαι εγώ, σας διαβεβαιώνω πως προτίθεμαι να παραιτηθώ για το καλό του Συλλόγου αφού προηγουμένως συγκαλέσω Γενική Συνέλευση των Μελών και τα ενημερώσω σχετικά και… λεπτομερώς..»!..

                Εν κατακλείδι, οι σχέσεις μεταξύ του Αγροτικού Συλλόγου και της δημοτικής Αρχής Ναυπακτίας, αυτή τη στιγμή, είναι πολύ τεταμένες και είναι απρόβλεπτο το που θα οδηγήσουν!..  Και είναι λυπηρό, υπό τις σημερινές συνθήκες, τις δύσκολες για τον τόπο, να υπάρχει αυτή η διαμάχη που οπωσδήποτε αμβλύνει τα προβλήματα τόσο της συμπαθούς και αξιοπρόσεκτης τάξης των αγροτών όσο και γενικά της πόλης της Ναυπάκτου που βάλλεται πανταχόθεν! Θέλουμε να πιστεύουμε και να ελπίζουμε πως, με καλή θέληση, σε συζήτηση με εκατέρωθεν ειλικρινείς εξηγήσεις, οι σχέσεις θα αποκατασταθούν!... Σ’  αυτό, βέβαια, θα μπορούσε να βοηθήσει και η σημερινή δημοτική αντιπολίτευση η οποία, μέχρι τώρα, παραμένει «αμέτοχη και θεατής» σε όλα τα αγροτικά θέματα, αναμένοντας ίσως, μελλοντικά… εκλογικά οφέλη!..

Πηγή: Εφημερίδα "νέο Άστρο"

Ο Ωτ… Ακουστής του "νέο Άστρο"..


Ωτ… Ακουστής

« «Ακούστε τι έγινε: Κατά την είσοδο, λέει, του αλιευτικού σκάφους «Κάλμα» στον κόλπο της νήσου Πεταλάς, στην περιοχή Διόνι Κατοχής, αυτό προσέκρουσε στο αγκυροβολημένο ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος…  «Ρουφιάνα», το οποίο και βυθίστηκε. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δεν προκλήθηκε ρύπανση…»!..  Μα ήταν όνομα αυτό που είχε βάλει ο άνθρωπος στο… σκάφος του;.. Δεν το περίμενε ότι θα γινόταν… στόχος ή θα τον τιμωρούσε ο Θεός;… Και σένα δεν σε «ξενίζει» το γεγονός ότι έγινε  πρόσκρουση με… «Κάλμα»;…

« «Τ’ ακούσατε;.. «Ονομαστή νεαρά Κυρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»… μασκαρεύτηκε!.. Και κάποιος από τους πολλούς φωτογράφους που διαθέτουμε, πήγε λέει, να την… αποθανατίσει, όπως έκανε και με τους άλλους.. μεταμφιεσμένους του Καρναβαλιού!.. Εκείνη όμως, «προδόθηκε».. μόνη της!... Τον ρώτησε: «Με γνώρισες;».. Κι εκείνος … «άξεστος» τι λέτε πως έκανε;… Της έπιασε το στήθος και της λέει: «Α!.. Γυναίκα είσαι»!.. Και κόκαλο η Κυρία… βρε παιδάκι μου;»!.. Μου αρέσει που γελάς!... Έπρεπε να είναι εκεί  άντρας της… Τότε θα τον έβλεπα τον κύριο φωτογράφο!... Που, εδώ που τα λέμε, δεν είχε και… άδικο;.. Ανεξάρτητα το, αν την γνώρισε ή όχι, βρήκε την ευκαιρία να…. χουφτώσει!...  Βρε να μην το ξέρω να κάνω κι εγώ το… ίδιο, μέσα στο κομφούζιο που γινότανε στο Καρναβάλι της Ναυπάκτου!..  Και τόλεγε ο μακαρίτης ο Παπαγιαννόπουλος: «Χούφτωνε… Χούφτωνε..».. Φυσικά άμα τα θέλει ο…

« «Τι έγινε, ρε παιδιά;.. Πήρε ο άλλος τα παιδάκια και τα πήγε στο ΧΥΤΑ;… Πήρε τα παιδιά του  σχολείου  και τα πήγε να τους δείξει τα… έργα του;… Αφού αυτά προχωράνε σα την…. χελώνα!.. Εκτός και αν τα πήγε για….. καθαρό αέρα αλλά και πάλι;… Τι δουλειά έχει αυτός;… Εκπαιδευτικός είναι;.. Αν όμως ήταν «άνωθεν εντολή»;.. Εντάξει!.. Αλλά και πάλι;… Δεν θα έπρεπε να φωνάξει και εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης στο Ιικ. Συμβούλιο;.. Να πως δημιουργούνται οι παρεξηγήσεις!... Που πας ρε… ΚαραΚίτσο, μοναχός σου;»!.. Αμάν, ρε συ… Όλο «κουτοπονηριές» είσαι!.. Αφενός μεν, τα παιδάκια δεν… ψηφίζουν και αφετέρου και να φωνάζανε την αντιπολίτευση, μπας και θα πήγαινε;… Εδώ δεν καταδέχθηκαν να πάε στο υπουργείο Παιδείας για τα ΤΕΙ, να υποδεχθούν τον δρομέα μας!..  Και πέρα απ’  όλα … Ο Κύριος αρμόδιος, «πήγε τα παιδάκια να μάθουν τις νέες τεχνολογίες κατά των… απορριμμάτων!.. Τώρα… Αν επιστρέφοντας στο σπίτι , ενθουσιασμένα… είπανε τα καθέκαστα στους γονιούς… Εκείνοι πείσθηκαν  και τώρα θα ψηφίσουν… διαφορετικά;…  Αυτό είναι μια άλλη… ιστορία!... Πάντως το κόλπο το θεωρώ… «έξυπνο»!...

« «Βρε, τι γίνεται στον… τόπο μας!... Αυτό που λένε: «από δήμαρχος κλητήρας», ισχύει… πέρα για πέρα!.. Ακούστε τι είδα: Άρτι αντικατασταθέντα ΑντίΧρηστο… Ωχ!.. Συγνώμη… Αντιδήμαρχο, ήθελα να πω!.. Να κάνει τον «οδηγό» σε ορεσίβιο «αναβαθμισθέντα» Αντί… και Πρόεδρο των… «νερουλάδων»… Τον πήγαινε… Τον άφηνε… Τον περίμενε και… μετά τον πήγαινε… αλλού!.. Μέχρι το… σπίτι του, τον πήγε!.. Κάποιος, μάλιστα, είπε για τον νέο… σοφέρ: «Στερνή μου γνώση…»!..  Τελικά… Αυτό το κουτσομπολιό που γίνεται στη Ναύπακτο, δεν το έχω συναντήσει… πουθενά!.. Να μην μπορεί κάποιος να πάει έναν Αντί… στις δουλειές του;… Πέστε πως ήταν ανάγκη… Πέστε πως ο Αντι… το δικό του αυτοκίνητο, το υπηρεσιακό, το «πέταξε… έξω», εκεί στα όρη και τα βουνά που… μένει!... Δεν πρέπει κάποιος να τον… εξυπηρετήσει;.. Αν όχι!.. Τι εντύπωση θα… σχηματιστεί;… Εξάλλου, το να κάνεις παρέα με έναν Αντι… εν δυνάμει, δεν την θεωρείται καθόλου… «κακή παρέα»!..

« «Ακούστε, ρε παιδιά, τι γίνεται εκεί στη Βενεζουέλα.. Θα κάνουν έρευνα, λέει, να διαπιστώσουν αν ο καρκίνος που οδήγησε στο θάνατο τον Τσάβες, ήταν προϊόν… δηλητηρίασης!.. Μα είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα … πράματα;»!.. Σωστός!.. Γιατί, δηλαδή;.. Εμείς… «χαζοί» είμαστε;.. Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο σε όσους, δικού μας, πέθαναν από καρκίνο στο ίδιο σημείο με τον Τσάβες;.. (π.χ. Παπαδόπουλος Κύπρου, Χριστόδουλος κλπ)… Αλλά… Εμείς, αυτά, δεν…. τα πιστεύουμε!

« «Τελικά, μου φαίνεται, το έχει η μοίρα των Αντι… καθαριότητας, στη Ναύπακτο!.. Έχουμε «υπόδικο» τον πρώην κύριο Σαλαμούρα για την υπόθεση του… τριφυλλιού, τώρα θα «ψαχνόμαστε» και για τον καινούργιο!.. Πήγε, που λέτε, ο νέος Αντί… κύριος Τσέλιος με τον «καθ’ ύλη» αρμόδιο κύριο Τσάτσο, στο Αντίρριο να καθαρίσουν την παραλία από «αντικείμενα» που έβγαλε η θάλασσα και «κάποιοι» Αντιρριώτες(;), τηλεφώνησαν στο Λιμεναρχείο Πατρών ότι «κάποιοι» κάνουν… αμμοληψία!.. Έγινε χαμός μέχρι να διαπιστωθεί η ταυτότητα των.. «αμμοληψιών»!... Και όλα αυτά ξεκίνησαν από κάποια ανάρτηση που έλεγε πως τον χώρο, θα τον καθαρίσει το… Λιμενικό Ταμείο… Βρε, τι του έμελλε του Αντι… κυρίου Τσέλιου!... Και ο  άνθρωπος, είναι σοβαρός και μάλιστα… υπέρ του… δέοντος!... Μα να μην τον… αναγνωρίσει… κανένας;… Τώρα, βέβαια, δεν ξέρω αν αυτό είναι στα.. υπέρ του»!.. Δεν ξέρω τι λες εσύ;.. Εγώ, πάντως, πιστεύω πως… κάτι άλλο… συμβαίνει!.. Ρε μπας και βάλανε την «ανάρτηση» οι ίδιοι για να μεταφέρουν τις ευθύνες στο Λ.Τ. Αιτωλ/νίας κι εν τω μεταξύ, συστήθηκε το νέο Λ.Τ. Ναυπακτίας και οι άνθρωποι… τρέχανε και δε… φτάνανε;… Λέω.. Μπας;.. Που, έτσι… είναι!..

« Ρε, παιδιά… Πολύ γέλασα… Τι βρήκε να πει ο άνθρωπος όταν, ένα απόγευμα, βγήκαν  ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και αντιδημαρχίνες και οι πρόεδροι του Ε.Κ. και της Ομοσπονδίας και μοίραζαν «καλέσματα» στα μαγαζιά και στον κόσμο για την συγκέντρωση της επόμενης…. Είπε, το πετυχημένο: «Ωχ… Ωχ… Βγήκε ο Χάρος…. παγανιά»!.. Ρε, μπαμπέση, άνθρωπε και είσαι και φίλος του Προέδρου… Που το βρήκες το… αστείο;… Αφού, Χάρο τον λένε… Πως ήθελες να τον αποκαλέσει;… Εκτός και αν εσύ το πας… αλλού!…

« Άκου, λένε, να πάμε στο λιμάνι για την Ώρα της  Γης»;.. Άκου λέει να σβήσουμε για μια ώρα τα… φώτα;… Δεν είμαστε… καλά!… Εδώ με τα «χαράτσια» θα μας τα σβήσει τα «φώτα» η ΔΕΗ μιας και καλή!... Θα πρέπει , δηλαδή, να τα σβήσουμε και μόνοι μας…. προκαταβολικά;»!..  Εδώ που τα λέμε… Δεν έχεις και… άδικο;.. Αλλά και πάλι;… Για να το λέει ο Δήμος και η εν Ναυπάκτω … ΜΚΟ;..

« Βρε «χαζοχαρούμενοι», κάντε και λιγάκι… μάτι;… Μπορεί, κάτι , νυν και πρώην Αντι… και δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης φαίνονται άνετοι και… λαιτ, στα παραλιακά Café όμως.. Δεν παρατηρήσατε ότι, κάποια στιγμή, την κοπανάνε ένας-ένας και ανεβαίνουν στο… πατάρι;… Λέτε;… Μπα!.. Δεν το πιστεύω, αλλά… Κάποιο πουλάκι μου είπε πως, ένας απ’  όλους, προαλείφεται για… δήμαρχος!.. Και κάνει… παιχνίδι, με τους άλλους!... Και όταν λέμε… παιχνίδι, μιλάμε για… χοντρό!...»!.. Καλάάά… Και αν το μυριστεί ο Μπουλές;…  Δεν σκέφτονται τι έχει να γίνει;… Ειδικά ο… «εν δυνάμει»!.. Δεν του φτάνει η… πολυθεσία;…

« Όχι.. Πέστε μου.. Φταίει  Πρόεδρος;… Τι πα να πει, εκεί του την… βάλανε;.. Στην πινακίδα θα στεκότανε;.. Άκου από κάτω κοτζάμ.. Πρόεδρος;.. Καλά έκανε και ανέβηκε πάνω στην εξέδρα!.. Και μάλιστα… έξυπνα!.. Ξεσκόνισε, τάχα, τον Δήμαρχο στον ώμο και… σιγά-σιγά… τσουκ, έκατσε πλάι του!.. Μπράβο του..»!... Να… Κάτι τέτοια λες και… πώς να σε ξεχάσω!... Με το τελευταίο, δε;… Την παρέλαση της 25ης Μαρτίυ θα την θυμάμαι…. πάντα!

Τα νέα του Πέρκου Ναυπακτίας


Σύλλογος μας έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα τις ακόλουθες δράσεις:

  • Στις 15 Μαϊου στις 17:30 στην αίθουσα της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας , Πατησίων 5 (εντός στοάς) συγκαλείται Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας

  • Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22, 23 & 24 Ιουνίου) συνάντηση στο χωριό μας.Θα μαζέψουμε τσάι και ρίγανη και το μεσημέρι της Κυριακής θα βρεθούμε όλοι στην πλατεία του χωριού για φαγητό . Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν το Σύλλογο μέχρι 15 Ιουνίου για τον αριθμό των ατόμων

  • Για φέτος το καλοκαίρι το ετήσιο αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Αυγούστου στο χωριό μας. Ετσι και περισσότερος κόσμος θα μπορεί να βρεθεί , μετά την περίοδο νηστείας και επίσης δεν συμπίπτουμε με εκδηλώσεις και πανηγύρια των γειτονικών χωριών που μας τιμούν συνέχεια με την παρουσία τους και θέλουμε πάντα να τους το ανταποδίδουμε.

Για τα θέματα 2 και 3 είναι πολύ νωρίς ακόμη και θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες.

Δείτε αναλυτικά τις παραπάνω ανακοινώσεις του Συλλόγου στον σύνδεσμο
http://contentsoftheblogperkos.blogspot.gr/
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΗΣ