Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Xριστουγεννιάτικο το σκηνικό από... σήμερα

Xριστουγεννιάτικο το σκηνικό από την Τρίτη

 
Χριστουγεννιάτικο αναμένεται να είναι το σκηνικό από την Τρίτη, αφού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός επιδεινώνεται και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημειορεινά και τα ορεινά της Ελλάδας. Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα και μετά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.
Όσον αφορά στην Αττική τα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά του νομού από τη νύχτα, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου και ο υδράργυρος θα πέσει το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 βαθμιαία πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα στα ανατολικά σε βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου και τη νύχτα θα σημειώσει πτώση.

Εξάλλου, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό για τη φετινή χρονιά, συνεδρίασε το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία και καλύτερο συντονισμό των φορέων, που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, οι οποίοι καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους με περιορισμένους πόρους και μέσα, τονίζοντας ότι «ο πολίτης την ώρα της ανάγκης και υπό την παρούσα οικονομική συγκυρία πρέπει να νιώθει ότι το ευρύτερο κράτος είναι δίπλα του, μπορεί να βασίζεται πάνω του και μπορεί να του συμπαρασταθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου