Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δημοτικές εκλογές: Κανείς δεν "Άγιασε" από... συγγενή!.


 

"Με συγγενή, φάε και πιες, αλλά... νταραβέρι να μην έχεις", λέει η λαϊκή ρήση και κατά κανόνα αληθεύει!.. Έχει αποδειχθεί πως, στις εμπορικές τουλάχιστον συναλλαγές του με συγγενείς, κανείς δεν έχει.... προκόψει!.. Αλλά και σε άλλα συγγενικά "νταραβέρια", το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!!

Είναι γεγονός πως, όσο "Άγιος" και αν θέλει να εμφανίζεται ή να αυτοονομάζεται ένας συγγενής,  δεν πρέπει ο "εταίρος" να περιμένει μια "ετερόφωτη" ... "αγιοσύνη", εκτός και αν διαθέτει παρόμοια... προσόντα!...

Αυτά για τις "γενικές συναλλαγές" με... συγγενείς!.. Και με δεδομένη την συγκεκριμένη ρήση μπορούμε, πιστεύουμε, να εκφράσουμε γνώμη και για πολλά άλλα "συγγενικά νταραβέρια" που καθημερινά παρατηρούνται στη κοινωνία!.. Ακόμα και στην "πολιτική" στην οποία, τα τελευταία χρόνια,  γίναμε θιασώτες πολλών πρωτοφανών γεγονότων!..

Βέβαια, ο σκοπός του παρόντος, δεν είναι μια λεπτομερή ανάλυση των προαναφερομένων αλλά για να ληφθεί υπόψη σε γεγονότα ή καταστάσεις που παρατηρήθηκαν, σε τοπικό επίπεδο με "θέα" τις δημοτικές εκλογές του Μαίου!...

            Είναι γεγονός πως κάθε υποψήφιος δήμαρχος, προσπαθεί να έλξει ψήφους από όλα τα κοινωνικά στρώματα ανεξάρτητα "πολιτικών πεποιθήσεων" και είναι θεμιτό ή να "εξασφαλίσει  συνεργασίες" με ανθρώπους που  "φέρνουν ψήφους", χωρίς ωστόσο να "πολυνοιάζεται" για την εικόνα που θα παρουσιάσει, την  επομένη των εκλογών και που οπωσδήποτε θα έχει αντίκτυπο στην πρόοδο του Δήμου!..

Τέτοια περιστατικά, όλοι το γνωρίζουμε και είχαμε  πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια, ειδικά στον τ. Δήμο Ναυπάκτου και νυν Ναυπακτίας!..  Κι ένας από τους βασικούς λόγους που ο τόπος, σήμερα, "καρκινοβατεί" είναι η έλλειψη, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, "δυναμικών και σοβαρών δημοτικών συμβούλων" ειδικά στις διοικούσες, κατά καιρούς, δημοτικές  μας αρχές!..

            Μ ε γνώμονα, λοιπόν, το πρόσφατο παρελθόν θα πρέπει, ως απλοί ψηφοφόροι, που αγαπάμε τον τόπο και λέμε πως θέλουμε την πρόοδό του, να επισημάνουμε και να απομονώσουμε έγκαιρα τέτοιες προσπάθειες των "υποψηφίων δημάρχων"  για την "καρέκλα"  της επόμενης πενταετίας!...

            Σήμερα θα επισημάνουμε μόνο το φαινόμενο των ήδη γνωστών που ξεκινούν ή ξεκινήσανε τον "αγώνα" από τον συγγενικό τους κύκλο και όπως τουλάχιστον ακούγεται,  θα συμπεριλάβουν αρκετούς από αυτούς στα ψηφοδέλτιά τους, ανεξάρτητα των αντικειμενικών των αξιών ή και της προσφοράς των όταν συμμετείχαν σε άλλα σχήματα δημοτικών αρχών!!

Γενικά οι δηλώνοντες μέχρι τώρα, "υποψήφιοι", απ'  ότι τουλάχιστον γνωρίζουμε, ανήκουν άλλοι σε  μεγάλα και άλλοι σε μικρότερα συγγενολόια και αυτό δυσκολεύει την επιλογή των δημοτών - ψηφοφόρων!..
 

Ειδικά σε μια "υπό σύσταση παράταξη", ο φερόμενος ως επικεφαλής της, έχει τεράστιο σόι στη νοτιο-δυτική Ναυπακτία και απ' ότι μάθαμε στην "λίστα" του θα συμπεριλάβει πολλούς..  συγγενείς!... Και καλά, για όσους πρωτοεμφανίζονται στο δημοτικό στερέωμα, δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να κρίνουμε την αξία τους, για κάποιον-οιους όμως που έχουν ενασχοληθεί και στο παρελθόν με τα δημοτικά, θα μας επιτρέψει να έχουμε τις... επιφυλάξεις μας!.. Βέβαια, δεν είναι και σίγουρο πως κάποιος ή κάποιοι από αυτούς τους "συγγενείς" στο τέλος θα είναι... μαζί του, αλλά και μόνο η προσπάθεια να τον-τους μιύσει, δείχνει άσχημη εικόνα!.. Θα πρέπει να γνωρίζει ο, φίλος μας κατά τα άλλα, Κύριος "επικεφαλής" πως:

Κανείς δεν "Άγιασε" από... συγγενή!.

Και όποιος κατάλαβε;.... Κατάλαβε!

Το ίδιο, ωστόσο, ισχύει για όλους τους "υποψήφιους"!... Η κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου Παράταξης, χρειάζεται μεγάλη προσοχή με αντικειμενική και "αυστηρή αξιολόγηση" των συμπεριλαμβανομένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και όχι με μια υποκειμενική κρίση.... εκλογομάγειρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου