Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κυρ. Μητσοτάκης: «Σουηδικό μοντέλο» στο.... Δημόσιο

Η Ελλάδα αφήνει πια πίσω της τα δύσκολα χρόνια της αυστηρής λιτότητας και προχωράει μπροστά σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, οικοδομώντας μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ετήσιο Επιχειρηματικό Δείπνο του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Σουηδίας, στις αρχές της δεκαετίας του '90, καθώς και εμείς στοχεύουμε στη δημιουργία μικρότερων, πιο συνεκτικών και δυναμικών δομών, και στη δημιουργία δικτύων μεταξύ τους, ενώ παράλληλα γκρεμίζουμε τα σιλό, και ανοίγουμε τη συζήτηση σχετικά με τα όρια που θα πρέπει και θα μπορεί να θέτει η πολιτεία, και πως ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά.
Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε πως θα πρέπει να εργαστούμε, ώστε να κάνουμε τις καθημερινές συναλλαγές των ατόμων και των επιχειρήσεων πιο γρήγορες και εύκολες και την ίδια στιγμή να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην στρατηγική που αφορά στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Στο δείπνο, που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου, συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εκπρόσωποι του διπλωματικού, πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.
Βασική επιδίωξη της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και στενότερη επαφή των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, η παράλληλη προώθηση των σουηδικών και ελληνικών συμφερόντων, καθώς και η διεύρυνση των μεταξύ τους εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.
Η ταυτόχρονη συμμετοχή πολιτειακών, επιχειρηματικών και διπλωματικών εκπροσώπων υποδηλώνει τη σημασία που προσδίδουν οι δύο χώρες στην ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών και το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων συνεργασίας.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου