Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Νίκη στο τάι μπρέικ για την Ομόνοια


Δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχε ηεφηβική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στο βόλλεϋ. Αυτή τη φορά νίκησε τον Σπαρτιατικό ΓΣ, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου, αν και χρειάστηκε να αγωνιστεί πέντε σετ με τελικό σκορ 3-2.
Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για την Ομόνοια. Κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη όχι μόνο δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της αλλά βρέθηκε από το ξεκίνημα να κυνηγά στο σκορ. Το 10-15 μετά από μία πλήρη περιστροφή έδωσε σαφές προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που το κράτησαν ως το τελικό 20-25.
Τελείως διαφορετική ήταν η κατάσταση στο δεύτερο σετ. Η Ομόνοια μπήκε από τη αρχή καλά. Μείωσε στα μισά τα λάθη της, ανέβασε κατά πολύ τη απόδοσή της στην επίθεση, δούλεψε στο μπλοκ έχοντας 5 κερδισμένους πόντους και πολλές σπασμένες μπάλες και ισοφάρισε σε 1-1 κατακτώντας το σετ με 25-15. Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα και στο τρίτο σετ για τους Ναυπάκτιους. Με τον Παύλου στο σέρβις πήρε επτά συνεχόμενους πόντους, τρεις εκ των οποίων άσσοι και προηγήθηκε με 7-1. Η διαφορά έφτασε ως το 20-11 όμως με αντεπίθεση διαρκείας ο Σπαρτιατικός κατάφερε και πήρε αυτός το πρώτο σετ μπολ με 23-24. Οι μικροί της Ομόνοιας όμως έδειξαν χαρακτήρα και γύρισαν το σετ στο 26-24 κάνοντας το 2-1.
Αμφίρροπο ήταν το τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Μετά από 13(!) ισοπαλίες η Ομόνοια έφτασε σε σετ μπολ στο 25-24 όμως ο Σπαρτιατικός ήταν αυτός που με τρεις σερί πόντους πήρε το σετ με 25-27 και έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ομόνοια ήταν καλύτερη, πήγε στην αλλαγή των γηπέδων προηγούμενη με 8-7 και παρότι ο Σπαρτιατικός ισοφάρισε σε 10-10 με πέντε συνεχόμενους πόντους η ομάδα της Ναυπάκτου πήρε το σετ και τη νίκη με 3-2 σετ.
Πρώτος σκόρερ για την Ομόνοια ο Παύλου με 31 κερδισμένους πόντους, 5 εκ των οποίων άσσοι, ενώ και ο Δ. Κόκκαλης είχε 10 κερδισμένους πόντους. Αποκάλυψη του αγώνα ο Χρήστος Λουκάς που είχε πολύ καλή απόδοση σε μπλοκ και επίθεση κερδίζοντας 7 πόντους. Για τον Σπαρτιατικό ξεχώρισαν οι Ρηγάκος, Δούβρης και Μητσιάς.
Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, οι έφηβοι της Ομόνοιας θα ταξιδέψουν στο Βραχάτι Κορινθίας και με νίκη διατηρεί τις λιγοστές μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση στην τελική φάση.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Σακκούλης, Κόγγος, Κόκκαλης Δ., Παύλου, Μέτση, Κόκκαλης Θ., Λουκάς Χ., Σιούντας, Κεχαγιάς, Σταυρογιαννόπουλος, Λουκάς Κ.
Σπαρτιατικός Γ.Σ. (Γιάννης Ρηγάκος): Ρετσίνας, Μπάσο, Ρηγάκος, Δούβρης, Αλάτσας, Παναγιωτόπουλος, Μητσιάς, Καραγιαννάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου