Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η πιο «σύγχρονη» Επετειακή ομιλία

Πέρα από τις φετινές παρελάσεις, τα χρώματα και τις παράτες, για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τις εντυπώσεις «έκλεψε» η «Επετειακή ομιλία» που εκφώνησε η Φιλόλογος κα Αικατερίνη Ξάνθη-Λαμπροπούλου!..
 


Ήταν ένα κάλεσμα προς τους «δασκάλους» όλων των βαθμίδων, να σεβαστούν το λειτούργημα που επέλεξαν, να «επωμισθούν το βαρύ φορτίο» τους που δεν ζυγίζεται με «υλικά αγαθά» και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την «μόρφωση» των νέων, εμφυσώντας τους τα «Εθνικά ιδεώδη» της φυλής μας που σήμερα έχουν καταρρακωθεί…. Αλλά και προς τους μαθητές να «σηκώσουν  ψηλά τη σημαία» που οι πρόγονοί μας τίμησαν με τη ζωή τους!..
Με καθαρή και «χρωματιστή» φωνή αλλά και λόγια απλά- κατανοητά, η κα Λαμπροπούλου, «έκρουσε τις ευαίσθητες χορδές» όλων και ειδικά των μαθητών που την παρακολούθησαν με πρωτοφανή σιγή και υψώνοντας, στο κάλεσμά της, τις σημαίες…. Ζητωκραύγασαν!...


 
Τέτοιες σκηνές και παρόμοια Επετειακή Ομιλία, είχαμε πολλά χρόνια να παρακολουθήσουμε και το παρατεταμένο χειροκρότημα ήταν μια επιβράβευση της «από ψυχής» προσπάθειας της ομιλήτριας να «υψώσει» το καταρρακωμένο από τα σύγχρονα γεγονότα, ηθικό των ελλήνων!...
Ήταν πεφωτισμένη η Ομιλία της κας Λαμπροπούλου
Ευχή όλων να αποτελέσει και μια νέα αρχή για τα Εθνικά ιδεώδη για να μπορέσουμε να απομονώσουμε τους «διαστρευλωτές» της Ιστορίας μας όπως για παράδειγμα αυτούς που «επιμένουν να δεχθούμε πως στην καταστροφή της Σμύρνης υπήρξε «συνωστισμός» και όχι… γενοκτονία των Ελλήνων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου