Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Έργα «ΜΕΛΕΤΗ»μένα και έργα… «αμελέτητα»!


 

 Όπως είναι γνωστό στο κτήριο της πρώην ΔΟΥ (Εφορίας) στη Ναύπακτο πρόκειται να στεγαστούν το Αστυνομικό Τμήμα, η Τροχαία και ο Λιμενικός Σταθμός…. Οι εγκρίσεις δόθηκαν και απομένουν να γίνουν οι σχετικές Μελέτες που θα υποβληθούν στις Προϊστάμενες Υπηρεσίες και Υπουργεία….

 
Ο Προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Ναυπάκτου κ. Βασίλης Σμπούκης ανέθεσε την Μελέτη στον  Ναυπάκτιο Αρχιτέκτονα κ. Βασίλη Μπαρπαγιάννη ο οποίος ήδη την ολοκλήρωσε και την παρέδωσε ΧΩΡΙΣ, μάλιστα, να δεχθεί ΑΜΟΙΒΗ όπως είχε κάνει ΔΩΡΕΑΝ και την μελέτη της Πλατείας Λυγιά!..  Αυτό για την ιστορία και για να αναλογιστούμε το μέγεθος της σπατάλης(;) χρημάτων άλλων υπηρεσιών που  με απευθείας αναθέσεις δίνουν τις Μελέτες σε Γραφεία των Αθηνών έναντι αδρής αμοιβής!..

Το Α.Τ. και το Τμήμα Τροχαίας, δεν γνωρίζουμε που ανέθεσαν κι έναντι ποιού τιμήματος την σύνταξη της Μελέτης αλλά θα προσπαθήσουμε να το μάθουμε από περιέργεια για να δούμε αν προτιμήθηκαν Μελετητές της Ναυπάκτου ή τα χρήματα αναχώρησαν, ως συνήθως, για… «άλλη γή και άλλα μέρη»!....

Σε κάτι τέτοιες ενέργειες βέβαια, προηγείται ο Δήμος Ναυπακτίας που έχει σαν αρχή το: «Αλλού τρώμε.. Αλλού πίνουμε και… Αλλού πάμε και τα δίνουμε»! Τα χρήματα εννοώ για Μελέτες μελλοντικών έργων(!), που «κατά κόρον» ταξιδεύουν σε  Μελετητικά Γραφεία των Αθηνών «άνευ ετέρων διευκρινήσεων»!.. Μια ενέργεια που, όπως έχει αποδειχθεί αφενός μεν κοστίζει περισσότερο και αφετέρου προσβάλλει, τους καθόλα άξιους, επιστήμονες της Ναυπάκτου αρκετoί εκ των οποίων είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τιςε υπηρεσίες ακόμα και ΔΩΡΕΑΝ (οι ίδιοι το δηλώνουν)!..

Πάντως στην περίπτωση του κτηρίου της π. ΔΟΥ, οι εξ Αθηνών Μελετητές ίσως έχασαν την ευκαιρία  μια νέας «δουλειάς» αφού ο κ. Δήμαρχος Ναυπακτίας  «καθυστέρησε» να ζητήσει τους χώρους του για τον Δήμο και τώρα που προσπαθεί με «τηλέφωνα» και… «όποια άνωθεν μέσα» διαθέτει, μάλλον είναι… αργά!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου