Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλού η κοινωνία κι αλλού τα απομεινάρια της δημοτικής... πλειοψηφίας


Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που αναγκάζει τα αυτοκίνητα στην παραλία της Ψανής, να κινούνται μόνο προς τα δυτικά, είναι καθημερινό θέμα συζήτησης στην πόλη. Έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, στην μοναδική δυτική είσοδο της πόλης (οδός Μεσολογγίου).

Κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν επιτακτικά, να επανεξετάσει το δημοτικό συμβούλιο, την απόφασή του, τώρα που έγιναν φανερά τα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η αντιπολίτευση σύσσωμη, ζήτησε να συζητηθεί το συγκεκριμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα του δυτικού τμήματος της πόλης,  στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2013, ασκώντας το δικαίωμα που της δίνει ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος, στο παρελθόν, είχαν δεσμευθεί πως στην περίπτωση που το σύνολο της μειοψηφίας θέσει για συζήτηση κάποιο θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα συναινούν.

Δυστυχώς ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την δημοκρατία και την κοινωνία και προχώρησαν με την λογική του ετσιθελισμού και του καπρίτσιου. Μετά από προτροπή του κ. Μπουλέ δώδεκα από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, σήκωσαν τα χέρια και με ψήφους 12 έναντι 11, απαγορεύτηκε να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο. Παραπέμφθηκε στο μέλλον  μήπως και προλάβει ο κ. Μπουλές να διαχειριστεί καλύτερα την συσσωρευμένη αγανάκτηση.

Αντίθετα προώθησαν την συζήτηση άλλων οκτώ θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης. Μόνο το θέμα που πρότεινε η αντιπολίτευση δεν χωρούσε. Επίσης δέχθηκαν να συζητήσουν ως κατεπείγον θέμα, την εξυπηρέτηση του εργολάβου της ανάπλασης, με μετατροπή τμήματος του ΞΕΝΙΑ σε εργοτάξιό του! Παρ΄όλο που ο διαγωνισμός έχει τελειώσει πριν από μήνες και μπορούσε το θέμα να έχει συζητηθεί εδώ και καιρό. Βάφτισαν την προχειρότητά τους ως επείγουσα ανάγκη και χωρίς να έχουν ενημερώσει προηγουμένως κανέναν, έκαναν άλλη μια εκδούλευση!

Αρνήθηκαν λοιπόν να συζητήσουν αυτό που συζητάει όλη η πόλη. Αρνήθηκαν να συζητήσουν για την πιθανότητα να διορθωθεί το προηγούμενο λάθος τους.

Προσπαθούν να κρατήσουν την Ναύπακτο σε ασφυξία, με μία μόνο και βραδυκίνητη είσοδο, από τα δυτικά. Κρατούν τους κατοίκους των δυτικών συνοικιών σε μια ιδιότυπη ομηρία, αρκεί να μην παραδεχτούν πως έκαναν λάθος.

Όμως όλα τα πραξικοπήματα διαρκούν πολύ λίγο. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση, αφού δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε την πραξικοπηματική λειτουργία του συμβουλίου. Καταθέσαμε ταυτόχρονα αίτηση ώστε να συγκληθεί και πάλι το συμβούλιο σε χρονικό διάστημα έξι ημερών προκειμένου να συζητήσει το θέμα.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, αυτούς που βιώνουν καθημερινά τις δυσλειτουργίες που προκάλεσαν οι προηγούμενες αποφάσεις της παράταξης του κ. Μπουλέ, να παρευρίσκονται στην συνεδρίαση και να μεταφέρουν σε αυτή την φωνή και τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

Αγαπητέ κ. δήμαρχε, καταφέρατε να φιμώσετε προσωρινά το σύνολο της αντιπολίτευσης και την κοινωνία. Όμως τέτοιου είδους «θαύματα», διαρκούν πολύ λίγο. Οι μεθοδεύσεις σας εύκολα θα προβληθούν στις σελίδες του τοπικού φερέφωνού σας, αλλά μέχρις εκεί. Η τοπική κοινωνία δεν τις καταπίνει με τίποτα.

Οι αποχωρήσαντες δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου