Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν στη Βουλγαρία ταξίδευε ο... Αστέρας


Πάνε αρκετά χρόνια… Ήταν τότε που δεν είχε παρουσιαστεί ακόμα, στα Διοικητικά του Ναυπακτιακού Αστέρα, ο Φίλιππας  Σφαέλος για να τον βγάλει από την «αφάνεια»…. Ούτε ο Νίκος Μπερετάνος, ο Γιάννης Κολοκυθάς κ.ά. για να τον… «εκτοξεύσουν»!....


 
Ήταν τότε που την ομάδα την Διοικούσαν μια «χούφτα Ναυπάκτιοι» που, βάζοντας «βαθιά το χέρι στην τσέπη» τους, την πήγαιναν για προετοιμασία στην Βουλγαρία!.. Και ήταν βιοπαλαιστές!.. Και το κάνανε από αγάπη για το «Αστέρι»!... Για να το πάνε ψηλά!... Για να «μαθευτεί» η πόλη τους και έξω από τα σύνορα!..




 
 
Δίχως επιχορηγήσεις…. Δίχως να γίνουν βάρος των Ναυπακτίων δημοτών….

 
Κι ευτυχώς που υπάρχουν οι φωτογραφίες… Οι παλιές και σκονισμένες αλλά… Άφθαρτες από τον χρόνο!... Για να θυμίζουν και να συγκινούν..

 
Για να μας γεμίζουν υπερηφάνεια αλλά και να μας… προβληματίζουν!
 

Όχι γιατί, σήμερα, δεν πάει ο Αστέρας στο εξωτερικό, αφού ξέρουμε τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν και που αξίζουν «πολλά μπράβο» σ’  αυτούς που τον Διοικούν, τον συντηρούν και προσπαθούν για το καλύτερο, (με όποια λάθη και αν κάνουν) αλλά από αυτά που βλέπουμε και ακούμε, σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο…..
Για κάτι ανθρώπους που ταξιδεύουν στην (κάθε) Βουλγαρία, βάζοντας το «δάχτυλο στο μέλι» που τους έχουμε… εμπιστευτεί!...

Σ.Σ. Ο Αστέρας δεν πήγαινε μόνο αλλά φιλοξενούσε κιόλας, ομάδες του εξωτερικού!  Σύντομα νεώτερη ανάρτηση!..

Εφημερίδα "νέο Άστρο"
Φωτογρ. Αρχείο :. Γιώτη Παναγιωτίδη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου