Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Δεν δουλεύει... τίποτα

Πρώην Δήμαρχος και η σύζυγος του αν και συνταξιούχοι εμφανίζονταν ως… δημόσιοι υπάλληλοι

 
Δεν πίστευε στα μάτια του και στα αυτιά του, πρώην δήμαρχος Καποδιστριακού Δήμου της Αχαΐας, όταν επισκέφθηκε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών για να διεκπεραιώσει προσωπική του υπόθεση και «πληροφορήθηκε» ότι αν και συνταξιούχος εδώ και 13 χρόνια, εμφανίζεται ακόμη ως δημόσιος υπάλληλος.
Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Αροανίας Γιάννη Φιλιππόπουλο, ο οποίος ζήτησε άμεσα να αποκατασταθεί η τάξη και να συμπεριληφθεί στη λίστα των συνταξιούχων.
Δεν έφθανε όμως αυτό. Το ίδιο συνέβαινε και με την εδώ και πέντε χρόνια συνταξιούχο σύζυγό του, η οποία επίσης εμφανιζόταν ως δημόσιος υπάλληλος.
Έκπληκτος ο πρώην δήμαρχος, απαίτησε από το προσωπικό του ΚΕΠ-που προφανώς δεν έφερε την ευθύνη για την κεντρική βάση δεδομένων των υπολογιστών της υπηρεσίας- να ενημερωθούν οι λίστες και να ενταχθεί ο ίδιος και η σύζυγός του στον κατάλογο των συνταξιούχων. Όντως οι υπάλληλοι ενήργησαν άμεσα αν και δεν ήσαν οι ίδιοι υπεύθυνοι για το σοβαρό λάθος.
Η ταλαιπωρία του όμως δεν είχε τέλος, αφού επίσης προέκυψε ότι η κόρη του η οποία εργάζεται από το 2000 και είναι ασφαλισμένη σε συγκεκριμένο φορέα, εμφανιζόταν ως προστατευόμενο μέλος της οικογένειας και άρα ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ
Όπως είναι φυσικό, οι συγκεκριμένες υποθέσεις προκαλούν εύλογα ερωτήματα, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα των απογεγραμμένων συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, ιδιαίτερα δε αν συνυπολογιστεί ότι στην συγκεκριμένη υπηρεσία έγινε γνωστό ότι καταγράφτηκε και άλλο ανάλογο περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου