Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Η.... Ανάπλαση


Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση
του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου.

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Ιωάννη Μπουλέ και του αναδόχου η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση – Διαμόρφωση Ανατολικού Τμήματος Πόλης Ναυπάκτου με σύνδεση των πλατειών Φαρμάκη – Πιά – Κεφαλόβρυσου – Τζαβελλαίων - Ησιόδου και Οξύλου».

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα έργο καθοριστικής σημασίας για την Ναύπακτο, αφού με την αποπεράτωσή  του θα έχουν δημιουργηθεί υποδομές υψίστης σημασίας για την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Με το συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα υποδομών (δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης) στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διεκδίκηση και αξιοποίηση προγραμμάτων προκειμένου να συνεχιστεί η αντικατάσταση των δικτύων και στο υπόλοιπο τμήμα της πόλης. Αυτό πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τα επόμενα χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη.

Με το έργο που καταφέραμε να εντάξουμε και θα υλοποιήσουμε αυτό το διάστημα  στο ανατολικό τμήμα της πόλης ,θα πραγματοποιηθούν:

·         Εργασίες δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων και συγκεκριμένα:

i)                    Αντικατάσταση των αγωγών αμιάντου ύδρευσης από την δεξαμενή στη θέση Βαρναράχη έως τη γέφυρα του χειμάρρου Σκα και την «Πλατεία Φαρμάκη» (επί των οδών Παυσανία-Ασκληπιού και Αθηνών),

ii)                  Διαχωρισμός του παντορροϊκού αποχετευτικού δικτύου επί της οδού Αθηνών από την «πλατεία Κεφαλόβρυσου» μέχρι την «πλατεία Φαρμάκη»

iii)                Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στις υπόλοιπες οδούς της περιοχής παρέμβασης, όπου απαιτείται

·         Εργασίες ανάπλασης και λειτουργικής διαμόρφωσης των κοινοχρήστων χώρων (πεζοδρομίων, οδών κλπ.) με παράλληλη εξασφάλιση χώρων φύτευσης, δικτύου άρδευσης και αστικού εξοπλισμού

·         Εργασίες οδοποιίας (οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση)

·         Εργασίες τοποθέτησης κοινόχρηστου φωτισμού στις υπό ανάπλαση οδούς, πεζοδρόμια

·         Υπογειοποίηση των εναέριων δικτύων ηλεκτροδότησης στην περιοχή παρέμβασης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 3.600.000 ευρώ με Φ.Π.Α. και συμβατοποιήθηκε στο ποσό των 2.003.653 ευρώ με Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος- Ιόνιοι Νήσοι» στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδας» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπακτίας , η Δ.Ε.Υ.Α.Ν, η ΔΕΔΗΕ και ο ανάδοχος του έργου έχουν ήδη πραγματοποιήσει συσκέψεις για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση της υλοποίησης του έργου, που προβλέπεται να αποπερατωθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου