Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Αιτωλοακαρνανία: Τυφλοί και κωφοί.... "μαϊμού"

Δύο στους δέκα εισέπρατταν παράνομα επίδομα κωφαλαλίας και τρεις στους δέκα επίδομα τυφλότητας

 
Αιτωλοακαρνανία: Εντοπίστηκαν "μαϊμού" τυφλοί και κωφοί - Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του Υπουργείου  Δύο στους δέκα εισέπρατταν παράνομα επίδομα κωφαλαλίας και τρεις στους δέκα επίδομα τυφλότητας
 
Νέα κρούσματα παράνομης είσπραξης επιδομάτων κωφαλαλίας και τυφλότητας αποκάλυψαν οι επανελέγχοι από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ του υπουργείου Εργασίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Όπως προέκυψε ποσοστό 20,45% των εξετασθέντων (9 στους 44) ελάμβανε παράνομα το επίδομα για τους κωφαλάλους και ποσοστό 27,38% (92 στους 336) ελάμβανε παράνομα επίδομα για τυφλούς.
Την ίδια ώρα, όμως, μεγάλος ήταν ο αριθμός εκείνων που είτε δεν προσήλθαν για επανέλεγχο είτε ανέβαλαν την προγραμματισμένη παρουσία τους ενώπιον της επιτροπής.
Συγκεκριμένα:
στην περίπτωση των επιδοματούχων κωφαλαλίας:
-83 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 51%) και 36 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 22,08% στο σύνολο των περιστατικών)-
στην περίπτωση των επιδοματούχων τυφλότητας:
-266 άτομα δεν προσήλθαν (ποσοστό 41,56%) και 23 περιπτώσεις αναβλήθηκαν (ποσοστό 3,59% στο σύνολο των περιστατικών).
Όλοι αυτοί καλούνται να προσέλθουν ενώπιον των επιτροπών τον Σεπτέμβριο.
Σημειώνεται ότι σε όσους δεν προσέλθουν για εξέταση είτε δεν προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα διακοπεί η καταβολή του επιδόματος.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, τα αποτελέσματα των ελέγχων έχουν σταλεί ήδη στο Σώμα  Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και έχει διακοπεί η καταβολή του επιδόματος σε όσους το λάμβαναν παράνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου