Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το πιο hot...... διαζύγιο

 

Ερωτες, πάθη, μίση, ίντριγκες, απιστίες και πολύ-πολύ χρήμα. Ετσι ξεκίνησε και έτσι τελειώνει η ιστορία τους

«Κυρία εφοπλιστού» το φτωχό κορίτσι από τον Πύργο
Η Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου του 2012 ήταν σημαδιακή μέρα για τον εφοπλιστή Γιάννη Κούστα απ’ όλες τις απόψεις. Ηταν μια μέρα χαράς για την επαγγελματική -ιλιγγιώδη- εξέλιξή του στον χώρο της ναυτιλίας, αφού θα παραλάμβανε το βραβείο Ship of the Year (Πλοίο της Χρονιάς) για το «Hyundai Ambition» στο πλαίσιο των Lloyd’s Awards, στο ξενοδοχείο «Intercontinental».

Ηταν επίσης και μέρα μεγάλης ταραχής - τόσο μεγάλης που αναγκάστηκε να παραβρεθεί τυπικά, για να χαιρετίσει τους παρευρισκομένους. Με χέρι τεταμένο και κάπως ιδρωμένο, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στην πόρτα μήπως μπουν τίποτα ένστολοι και αντί για βραβείο βρεθεί με χειροπέδες στα χέρια, το παρέλαβε τελικά ο αντιπρόεδρος της Danaos Corporation, κ. Ηρακλής Προκοπάκης. Ο κ. Κούστας αποχώρησε σύντομα και διακριτικά, χωρίς να καταλάβει κανείς την ταραχή του. Πώς αλλιώς, αφού λίγο πριν παραλάβει το βραβείο είχε ενημερωθεί από τον δικηγόρο του ότι η σύζυγός του τού είχε κάνει μήνυση για ξυλοδαρμό. Σοκ και δέος. Μόλις είχε συνειδητοποιήσει ότι ο πόλεμος αρχίζει. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες.
Το χρονικό μιας σχέσης ζωής και ολέθρου
Οταν γνωρίστηκαν, το 1994, εκείνη ήταν μια άσημη ηθο-ποιός με συμμετοχές σε βιντεοταινίες και εκείνος διαχειριστής μιας μικρής ναυτιλιακής εταιρείας. Ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν το 1996 και απέκτησαν δύο παιδιά. Στα χρόνια της κοινής τους ζωής, ο κ. Κούστας, 56 ετών σήμερα, κατάφερε να δει το όνομά του στο νούμερο 962 της λίστας Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο (και τέταρτος πιο πλούσιος στην Ελλάδα) και η Σοφία Γιαννικοπούλου (όπως είναι το πατρικό της) να συνοδεύει με το επίθετο του συζύγου της τις λεζάντες κοσμικών φωτογραφιών, πάντα χαμογελαστή, κοινωνική, γεμάτη ενέργεια και πάθος για τη ζωή και τις απολαύσεις της. Ολα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν το ζεύγος Κούστα βρίσκεται και επισήμως σε διάσταση με μια σειρά γεγονότων να μην αφήνει καμία ελπίδα διάσωσης του γάμου τους. Το μόνο πλέον που ενώνει το μέχρι πρότινος φαινομενικά ευτυχές ζεύγος είναι τα δύο ανήλικα κορίτσια του. Εξώδικα, ασφαλιστικά μέτρα και δικαστικές αντεγκλήσεις σε τεταμένο κλίμα είναι ο κοινός τόπος επικοινωνίας. Και είναι μόνο η αρχή.



Οποιος πιστεύει στα σημάδια, θα ερμήνευε δυσοίωνα τη γνωριμία τους: ό,τι αρχίζει με μπόρες, καταλήγει σε τυφώνες. Σημάδια στα οποία κανείς δεν δίνει σημασία αν είναι ερωτευμένος. Και το ζεύγος Κούστα το 1994, που έτυχε να σμίξουν οι δρόμοι τους, δεν καταλάβαινε από δεισιδαιμονίες και οιωνούς. «Την τύχη την κάνουμε μόνοι μας», ήταν το μεταξύ τους μότο και τράβηξαν απλώς τον λαχνό τους. Που έφερε πολλά καλούδια - πάντα με το τίμημά τους. Ερωτας και όλεθρος πάνε μαζί άλλωστε. Κάτι που ήξεραν και οι δύο - αλλά κυρίως ο Δημήτρης Κούστας, ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που ξεκίνησε από την ορεινή Αρτοτίνα Φωκίδας με ένα εργοστάσιο υποδημάτων, ασχολήθηκε στην πορεία με τη ναυτιλία και το 1987 παρέδωσε τα σκήπτρα της διαδοχής της Danaos Shipping στον γιο του Γιάννη.

Μια εταιρεία που έμελλε να γίνει πανίσχυρη, να μπει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2006 και δύο χρόνια αργότερα να θεωρείται η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων στα διεθνή χρηματιστήρια, σύμφωνα με το Greek Shipping News. Οταν, βέβαια, η Σοφία Γιαννικοπούλου γνώρισε τον Γιάννη Κούστα, τα χρηματιστήρια ήταν μια προοπτική για εκείνον - και προφανώς άγνωστη λέξη για εκείνη. Ο κ. Κούστας ήταν ήδη παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και διδακτορικό στην Πληροφορική από το βρετανικό Πανεπιστήμιο Imperial -εξ ου και η προσφώνηση «δόκτωρ»- και ριχνόταν στην αρένα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Η Σοφία Γιαννικοπούλου προσπαθούσε αντίστοιχα να εδραιωθεί στη βιομηχανία της βιντεοκασέτας ως Σοφία Γιαννίκου δίπλα στον Στάθη Ψάλτη, σε καλτ ταινίες με τίτλους όπως «Ράκος Νο 14 και ο πρώτος Μπουνάκιας» και «Ο πανταχού παρών» με κάποιες λιγοστές τόπλες φωτογραφήσεις αμφισβητούμενης αισθητικής δίπλα σε μυώδεις «τιτλούχους» της εποχής όπως ο Mr Ευρώπη Σπύρος Μπουρνάζος.



Αμφότεροι νέοι, φιλόδοξοι και ανοιχτοί στα καλέσματα της ζωής, σε κάποιο νυχτοπερπάτημα οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν και έγινε η μοιραία συνάντηση. Τόσο μοιραία, που η ζωή και των δύο θα άλλαζε άρδην. Οχι χωρίς θύελλες και αντιδράσεις, όπως άλλωστε συμβαίνει στους καθοριστικούς σταθμούς μιας πορείας ζωής. Γοητεύονται σφόδρα, ερωτεύονται και θέλουν να είναι μαζί. Τα εμπόδια βέβαια ήταν πολλά, αφού προέρχονται όχι μόνο από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους, αλλά υπάρχουν και «ειδικές» συνθήκες. Ο Γιάννης Κούστας είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και οι οικογενειακές αντιδράσεις είναι θυελλώδεις. Ο έρωτας, όμως, δεν είναι μόνο τυφλός αλλά και κουφός.

Ο ίδιος είναι ερωτευμένος και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Οσο σεβασμό κι αν τρέφει στον πατέρα του, που αντιδρά έντονα στο άκουσμα της είδησης, όσο κι αν αγαπάει την οικογένεια και τα παιδιά του, έπειτα από 4 χρόνια γάμου με την πρώτη σύζυγό του, αποφασίζει να χωρίσει. Θέλει να κάνει τη Σοφία Γιαννικοπούλου μόνιμη σύντροφό του. Και η Σοφία Γιαννίκου -όπως είναι το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο- που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο από αγρότη πατέρα και ήρθε μετά τον χωρισμό των γονιών της στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα και τα έξι αδέλφια της σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιβίωσης, το 1996 θα γίνει και επισήμως «κυρία Κούστα». Το επώνυμο δεν είναι το μόνο που θα αλλάξει στη ζωή της. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβει επιτέλους τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ποτέ δεν πήρε στις ταινίες της εποχής. Το κορίτσι με την περμανάντ που τόσο ήταν της μόδας στα 80s, με παρέες τον Στάθη Ψάλτη, την Γκέλυ Γαβριήλ και τη Μαρία Ιωαννίδου θα αλλάξει το σενάριο της ζωής της - και μαζί με αυτό φιλίες, συνήθειες και τρόπο ζωής.

Το κορίτσι της βιντεοκασέτας έγινε «κυρία εφοπλιστού», αλλά η αλέγκρα καρδιά της με τα βιώματα και τα πάθη της θα δίνει πάντα τον παλμό. Είναι έτοιμη να αλώσει τα κοσμικά σαλόνια ως κυρία Κούστα, αλλά η Σοφία Γιαννικοπούλου-Γιαννίκου έχει το τελικό πρόσταγμα. Και όντως γίνεται πρωταγωνίστρια. Αδιάφορο αν πίσω από τις κοσμικές κουίντες κάποιες κυρίες την κουτσομπολεύουν και τη φθονούν. Η Σοφία Κούστα έχει το όνομα - άρα θα αγοράσει και τη χάρη. Ο σύζυγός της παρακολουθεί και προς στιγμήν δεν αντιδρά.


Η μεγάλη ζωή, τα πρώτα μαύρα σύννεφα και τα «πέτρινα σώματα» του σκανδάλου
Το ότι η Σοφία Γιαννίκου ήταν μια άσημη ηθοποιός με πέντε ατάκες σε καλτ βιντεοταινίες για φαν του είδους έχει ήδη καταχωρηθεί στα κάθε λογής πρακτικά της διαδικτυακής βιβλιοθήκης. Μια πληροφορία, όμως, που για την ίδια είναι όχι απλώς περιττή αλλά και ενοχλητική - όπως τουλάχιστον μαρτυρούν οι άσπονδοι φίλοι της. Τι σημασία έχει αν κάποτε πόζαρε τόπλες δίπλα στον Mr Ευρώπη γυμναστή Σπύρο Μπουρνάζο; Τι κι αν είπε δυο χαζοατάκες σε βιντεοταινίες για γέλια και για κλάματα; Αυτά θα μείνουν ερμητικά κλειστά στο χρονοντούλαπο μιας άλλης εποχής που πέρασε οριστικά και που καλό θα ήταν να διαγραφεί από τη μνήμη όλων. Τουλάχιστον εκείνη αυτό έκανε, αφού στη νέα της ζωή δεν υπήρχε χώρος για μελανές αναφορές του πάλαι ποτέ.

Η νέα της ζωή περιλαμβάνει πανάκριβα ταξίδια στα κοσμοπολίτικα πέρατα της ζωής, λίαρ τζετ, σούπερ γιοτ, τεράστιο σπίτι στη Γλυφάδα, επιβλητική βίλα στο Λαγονήσι -αγορασμένη από τη Χαρούλα Αλεξίου- ακόμα και διαμέρισμα στο διάσημο ξενοδοχείο «Plaza» του Μανχάταν με διάσημους γείτονες και θέα στο Σέντραλ Παρκ - με τιμή αγοράς δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ναυτιλιακές μπίζνες του συζύγου της πάνε σφαίρα χρόνο με τον χρόνο και όσο το όνομα «Κούστας» αποκτά χρηματιστηριακή αξία, άλλο τόσο το εξαργυρώνει η ίδια στις κοσμικές εξορμήσεις. Ντύνεται πανάκριβα, συχνάζει σε όλα τα κοσμικά στέκια, οδηγεί Aston Martin, γίνεται μέλος του φιλανθρωπικού συλλόγου της ΕΛΕΠΑΠ, ανταλλάσσει φιλοφροσύνες με κοσμικογράφους, μπαίνει στα σαλόνια - και η φωτογραφία της στα περιοδικά. Ο Γιάννης Κούστας ταξιδεύει συνεχώς στο εξωτερικό, η εταιρεία επεκτείνεται και γιγαντώνεται στην πορεία, μέχρι του σημείου να θεωρείται ο πατριάρχης της τεχνολογίας στον χώρο της ναυτιλίας, αφού μέσω της εταιρείας Danaos Maritime Information Technology δημιουργεί το λογισμικό που θα γίνει πιλότος για το σύνολο σχεδόν των εφοπλιστικών γραφείων στην Ελλάδα.



Από τον γάμο τους, το 1996, μέχρι και τη γέννηση της πρώτης τους κόρης, της 12χρονης σήμερα Αμαλίας -από το όνομα της μητέρας του εφοπλιστή-, η συμβίωσή τους θα είναι σχεδόν αρμονική, με κάποιες περιστασιακές συγκρούσεις «λόγω χαρακτήρα» να μην είναι τόσο ισχυρές ώστε να διαταράξουν τον συζυγικό ιστό. Τα προβλήματα θα αρχίσουν να διαφαίνονται μετά τη γέννηση του πρώτου παιδιού τους, «ίσως επειδή η Σοφία αισθάνθηκε να ισχυροποιείται και να αποκτά ερείσματα μέσα στην οικογένεια, αφού ποτέ δεν ένιωσε μέλος της λόγω των αρχικών αντιδράσεων», όπως λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα από τον κοντινό τους κύκλο.

Τότε ήταν όμως που συνέβη και το περιστατικό που έφερε την πρώτη σοβαρή ρήξη μεταξύ του ζευγαριού και έσπειρε τα ζιζάνια της καχυποψίας περί αγεφύρωτου κοινωνικού χάσματος. Σε μια οικογενειακή συνάντηση στο σπίτι της Γλυφάδας, όπου διέμενε το ζευγάρι με τη νεογέννητη κόρη τους, η Σοφία ήρθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με την αδερφή του Γιάννη Κούστα, Μαρία, φρεσκοχωρισμένη από τον σύζυγό της. Η Σοφία τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα προσώπων που γνωρίζουν, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύζυγος της κουνιάδας της διατηρούσε φιλικές επαφές με την πρώην σύζυγο του άντρα της, γεγονός που εκείνη αμφισβήτησε. Παρουσία όλης της οικογένειας, και καθώς η Σοφία Κούστα ένιωσε προσβεβλημένη που τα λεγόμενά της αμφισβητήθηκαν, απαίτησε σε πολύ έντονο τόνο να σηκωθεί να φύγει από το σπίτι της η αδερφή του Γιάννη Κούστα. Το περιστατικό πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις, το ζευγάρι ήρθε για πρώτη φορά σε σοβαρή ρήξη καθώς ο εφοπλιστής βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση - θεωρώντας προφανώς ανεπίτρεπτη τη συμπεριφορά της συζύγου του: «Η Σοφία είχε κάκιστες σχέσεις με την οικογένεια του Γιάννη και πάντα επεδίωκε να τον απομονώνει θεωρώντας ότι επηρεάζεται αρνητικά από εκείνους επειδή ποτέ δεν την αποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Οι προστριβές και οι μεταξύ τους συγκρούσεις συνέχεια είχαν αυτό ως αφορμή», λέει στο «ΘΕΜΑ» κοντινός άνθρωπος του οικογενειακού περιβάλλοντος.





Ηταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι έφτασε στα πρόθυρα του διαζυγίου. Είχε έρθει όμως στη ζωή το παιδί τους και δεν ήθελαν να παραδώσουν εύκολα τα όπλα. Ηθελαν να προσπαθήσουν να διασώσουν τον γάμο τους. Και πήγαν σε σύμβουλο γάμου και κάπως έτσι έκαναν ανακωχή. Δύο χρόνια αργότερα, ήρθε και η δεύτερη κόρη τους και η Σοφία άρχισε να νιώθει πως πατά πιο γερά στα πόδια της. Συγχρόνως και οι επιχειρήσεις του Γιάννη Κούστα, που εξακολουθούσε να ταξιδεύει διαρκώς στο εξωτερικό, ανθούσαν και μεγάλωναν αποφέροντας τεράστια κέρδη. Η Σοφία Κούστα πρωταγωνιστεί σε όλα τα κοσμικά events, πηγαίνει στα τοπ μπουζουξίδικα και in κοσμικά clubs, πότε μόνη με κοσμικές φίλες της, πότε με τη συνοδεία του συζύγου της, πάντα έτοιμη για μια αστραφτερή πόζα, με σέξι επώνυμα outfit που αναδείκνυαν το γυμνασμένο σώμα της. Προσέχει πολύ τη φυσική της κατάσταση και γυμνάζεται συστηματικά με γνωστούς personal trainers των κοσμικών σαλονιών, κάνει kick boxing, κολυμπάει και γίνεται σούπερ fit. Η γνωριμία της με τον γνωστό πολίστα Τόνι Κουτσογιάννη θα της δώσει την ιδέα, την άνοιξη του 2007, να τον προσλάβει ως προσωπικό προπονητή κολύμβησης των δύο κοριτσιών της. Με τον Κουτσογιάννη θα γίνουν και φίλοι. Τόσο πολύ που τα διαστήματα που ο Γιάννης Κούστας λείπει σε επαγγελματικά ταξίδια θα βγαίνουν μαζί στα κοσμικά στέκια της Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα, αλλά και στο κλαμπ «Villa Mercedes», όπου εκείνος δουλεύει ως υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων. Είναι συνεχώς μαζί, μόνοι ή με παρέα, τους βλέπουν πολλοί και η Σοφία, που δεν ενδιαφέρεται για τα προσχήματα, θα δώσει λαβή για σχόλια, τα οποία φυσικά θα φτάσουν στα αφτιά του συζύγου της, που έχει κάθε λόγο να προβληματίζεται από τη μόνιμη παρουσία του προπονητή κολύμβησης των κοριτσιών τους στο πλευρό της συζύγου του στις νυχτερινές εξορμήσεις της εν τη απουσία του.



Μέχρι που τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, σε ένα ακόμα ταξίδι εκείνου στη Νέα Υόρκη, θα μάθει την είδηση που θα τον κάνει έξω φρενών. Με το διάσημο πια σκάφος «Aifos» -αναγραμματισμός του ονόματός της, Sofia (με 4 καταστρώματα, 4 σαλόνια, γυμναστήριο, δυνατότητα φιλοξενίας 12 ατόμων, εντυπωσιακή διακόσμηση και αεροδυναμικό σχεδιασμό)- η Σοφία, τα δύο παιδιά τους και o πολίστας-προπονητής θα πάνε για μίνι διακοπές στην Υδρα, πληροφορία που θα εξαγριώσει τον Γιάννη Κούστα, «ο οποίος αδυνατεί να καταλάβει τον λόγο της παρουσίας του στο σκάφος με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Η εξήγηση από την πλευρά της ήταν ότι τα παιδιά το απαίτησαν επειδή είχαν έρθει πολύ κοντά του, είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις και τον ήθελαν δίπλα τους στη μίνι αυτή απόδραση στο νησί του Αργοσαρωνικού», λέει στο «ΘΕΜΑ» φίλος του ζευγαριού. Αλήθεια ή πρόφαση, σημασία έχει ότι στο μυαλό του εφοπλιστή έχουν μπει δυσοίωνες σκέψεις, δεδομένου ότι ταυτόχρονα η σύζυγός του έχει κι άλλες απαιτήσεις με νέα πια αφορμή: είναι η εποχή που ο μεγάλος του γιος από τον πρώτο του γάμο βρίσκεται στην τελευταία τάξη του λυκείου, ετοιμάζεται για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε πανεπιστήμιο και ο Γιάννης Κούστας αποφασίζει να τον πάρει μαζί του στο σπίτι της Γλυφάδας που μοιράζεται με τη Σοφία και τα δύο κορίτσια τους, προκειμένου να τον στηρίξει με κάθε τρόπο.



Οπως όμως μαρτυρούν οικείοι του ζευγαριού, η σχέση του γιου του με τη Σοφία περνούσε από χίλια κύματα. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που εκείνη να ισχυρίζεται ότι είναι αφόρητος ο μεταξύ τους πόλεμος νεύρων και ότι επιβάλλεται να ενοικιαστεί σπίτι προκειμένου να μπορεί να χαλαρώνει και να έχει τον προσωπικό της χώρο.  Δεδομένης της έκρυθμης κατάστασης και καθώς ο ίδιος δεν ήθελε επ’ ουδενί να διαταράξει την ψυχολογία του γιου του και να θεωρηθεί υπαίτιος για τον ενδεχόμενο αποπροσανατολισμό από τον στόχο των εξετάσεων, αναγκάζεται να ενδώσει. Θα νοικιάσει σπίτι στο Καβούρι προκειμένου να απομονώνεται η Σοφία, αλλά ήδη μέσα του έχουν τρυπώσει οι αμφιβολίες για το κίνητρό της.

Από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τον Δεκέμβρη, η Σοφία θα μένει πότε στο Καβούρι και πότε στη Γλυφάδα, μέχρι που τα Χριστούγεννα θα πάνε οικογενειακώς για σκι στην Κουρσεβέλ, όπως το συνήθιζαν. Αμέσως μετά την επιστροφή τους, ο Γιάννης Κούστας θα πρέπει να ξαναφύγει σε επαγγελματικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Τότε είναι που η Σοφία τού ανακοινώνει ότι θα ξαναπάει στην Κουρσεβέλ. Αυτή τη φορά για να συναντήσει τη 17χρονη ανιψιά της και κόρη της αδερφής της που μένει μόνιμα στην Ελβετία, προκειμένου να συναντηθούν και να μείνουν στο κοσμοπολίτικο θέρετρο για να κάνουν σκι και να περάσουν καλά οι δυο τους. Η πληροφορία αυτή έκανε τρομερή εντύπωση στον Γιάννη Κούστα, δεδομένου ότι μόλις είχαν επιστρέψει από την Κουρσεβέλ, η Σοφία δεν τρελαινόταν για το σκι και θα μπορούσε να βρει χίλιες δυο άλλες ευκαιρίες να συναντηθεί με την ανιψιά της.

Εκείνες τις ημέρες, μάλιστα, στις αρχές Γενάρη πια, είχε προγραμματιστεί και η καθιερωμένη κοπή της πίτας στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας και όπως πάντα το προσωπικό αλλά και η οικογένεια Κούστα έδινε σύσσωμη το «παρών». Καθώς όμως η απόφαση της Σοφίας να ξαναφύγει για Κουρσεβέλ είχε βάλει ψύλλους στα αφτιά του συζύγου της, φρόντισε μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου να αποσπάσει τις πληροφορίες που τον ενδιέφεραν. Εκεί λοιπόν διαπίστωσε ότι στην ίδια πτήση συνταξίδευε κάποιος με το όνομα «Αντώνης Κουτσογιάννης». Τα νέα τον βρήκαν λίγο πριν από την κοπή της πίτας στα γραφεία της Danaos, εκείνη την Παρασκευή του Γενάρη. Η Σοφία Κούστα κατέφτασε ανυποψίαστη για όσα ήδη ήξερε ο σύζυγός της. Στα αφτιά κάποιων παρευρισκόμενων ακόμα ηχούν οι φωνές τους πίσω από τις βαριές δρύινες πόρτες. Φαίνεται ότι η Παρασκευή δεν είναι η τυχερή τους μέρα. Από μια άλλη άποψη, βέβαια, μπορεί και να είναι...


Χωρισμοί, επανασυνδέσεις, χρεοκοπία, αποκαλύψεις: Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, αλλά ούτως ή άλλως ο Γιάννης Κούστας πρέπει να φύγει για τη Νέα Υόρκη. Ξέρει ότι μόλις επιστρέψει θα δοθεί και το τέλος. Αυτό τουλάχιστον έχει αποφασίσει και της το δηλώνει χωρίς περιστροφές: «Τέλος». Η αντίδρασή της θα είναι θυελλώδης. Αρχικά εκείνος είναι ανένδοτος και σε πρώτη φάση επιλέγει τη δικηγορική οδό προκειμένου να επικοινωνούν για τα καθημερινά πρακτικά θέματα της κοινής μέχρι τότε ζωής τους και φυσικά των παιδιών τους. Εχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη μεγάλη «αποκάλυψη» και ο Γιάννης Κούστας έχει πλέον κι εκείνος μετακομίσει στο σπίτι στο Καβούρι, αφού η Σοφία επέστρεψε στο σπίτι της Γλυφάδας. Με τα πολλά και για χάρη των παιδιών τους, θα αποφασίσει άλλη μια φορά να υπαναχωρήσει και να δώσει άλλη μία ευκαιρία. Εννοείται ότι ο Τόνι Κουτσογιάννης θα πάψει όχι μόνο να είναι ο δάσκαλος κολύμβησης των παιδιών, αλλά θα βγει κι από τη ζωή τους εν γένει. Θα μεσολαβήσει περίοδος ανακωχής, αλλά το γυαλί στην ερωτική τους σχέση ως ζευγαριού έχει σπάσει. Είναι και η περίοδος που η εταιρεία του θα βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Τόσο σοβαρά που βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Οι ναυτιλιακές μπίζνες δεν πάνε καλά, ο Γιάννης Κούστας έχει πάρει ένα τεράστιο δάνειο από κινεζική τράπεζα και θα αναγκαστεί να ακυρώσει την παραγγελία δύο αεροσκαφών, ενός λίαρ τζετ και ενός τσέσνα, χάνοντας την προκαταβολή των 2 εκατ. δολαρίων. Βρίσκεται σε τραγική κατάσταση όχι μόνο προσωπικά, αλλά και επαγγελματικά. Σε όλα αυτά η Σοφία Κούστα, σοκαρισμένη αντίστοιχα από το προσωπικό της ναυάγιο και προσπαθώντας να ανέβει ψυχολογικά, θα προβεί σε κάποιες αισθητικές επεμβάσεις. Με το πρόσχημα της ανάρρωσης και αρνούμενη ακόμα και τα συντροφικά φιλιά, θα απαιτήσει να κοιμούνται σε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες. Το ζευγάρι θα οδηγηθεί στην αποξένωση. Θα έρθει το Πάσχα του 2009 και θα πάνε, έστω και συμβατικά πια, στη Νέα Υόρκη, όπως το συνήθιζαν. Η Σοφία έχει και δεύτερο κινητό και κάποια περίεργα μηνύματα πέφτουν στην αντίληψη του εφοπλιστή. «Ενα βράδυ που εκείνη κοιμάται, αυτός θα μπει στον πειρασμό να ανοίξει το κινητό της. Με τα μηνύματα που θα διαβάσει και τα οποία έχει ανταλλάξει με κάποιον άντρα κυπριακής καταγωγής παραλίγο να του φέρουν συγκοπή», περιγράφει άνθρωπος που τους γνωρίζει. Η αντίδρασή της όταν θα την ξυπνήσει είναι αρχικά αμήχανη και στη συνέχεια κοφτή και αποφασιστική: «Αν το θέλεις, χώρισέ με». Τα θέματα στην εταιρεία δεν έχουν ακόμα λυθεί, τα προβλήματα είναι απ’ όλες τις πλευρές βουνό. Το ποτάμι της σχέσης τους όμως δεν γυρίζει πίσω.



Εχει χαθεί κάπου μακριά. Θα εξακολουθήσουν να μένουν μαζί, αλλά πλέον συμβατικά για χάρη των παιδιών τους, της δημόσιας εικόνας τους, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων. Η Σοφία θα εξακολουθεί να πηγαίνει στη Μύκονο, θα φωτογραφίζεται κάνοντας ιππασία φορώντας ένα σέξι μαγιό δίπλα στον μυώδη ηθοποιό Χρήστο Βασιλόπουλο -ενσταντανέ που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας έναν χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2010, από το «ΘΕΜΑ»- και όλοι μαζί οικογενειακώς θα πηγαίνουν ενίοτε διακοπές στα γνωστά κοσμικά θέρετρα. Ευτυχώς η εταιρεία κατάφερε να διασωθεί και να ορθοποδήσει ξανά. Τον Ιούνιο του 2012, ο Γιάννης Κούστας έχει φύγει οριστικά από το σπίτι της Γλυφάδας και μένει μόνος σε σπίτι στη Βουλιαγμένη. Και τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, με εξώδικό του ανακοινώνει και επίσημα το τέλος της συζυγικής τους σχέσης και την απόφασή του να μην επιστρέψει ξανά. Οι προτάσεις που της κάνει για τη μεταξύ τους διευθέτηση στα οικονομικά ζητήματα της τεράστιας περιουσίας του πέφτουν στο κενό. Αυτές, που σύμφωνα με το περιβάλλον του, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές - τουλάχιστον με βάση τον ισχύοντα νόμο στην Ελλάδα αλλά και το ιστορικό των ελληνικών δικαστηρίων σε αντίστοιχες υποθέσεις αντιδίκων συζύγων με τεράστια οικονομική επιφάνεια.

Μέχρι που τον Δεκέμβρη του 2012 θα συμβεί το περιστατικό που θα κάνει σαφές ότι τα δύσκολα στη σχέση τους τώρα αρχίζουν. Κι αυτή τη φορά όχι πίσω από τις πόρτες των πολυτελών οικημάτων, αλλά σε ανοιχτά ακροατήρια. Σε επίσκεψη στο σπίτι για να δει τα παιδιά του, θα έρθουν σε λογομαχία και θα καβγαδίσουν έντονα. Είναι η μέρα της βράβευσης ενός πλοίου του στο «Intercontinental» στα Lloyd’s Awards όπου ο ίδιος προσωπικά θα παραλάβει το βραβείο. Το ίδιο βράδυ, η Σοφία Κούστα θα εμφανιστεί στο τμήμα με μώλωπες και θα του κάνει μήνυση για σωματικές βλάβες, ενώ με αφορμή αυτό το περιστατικό θα του κοινοποιηθεί εξώδικο ότι «είναι επικίνδυνος για τα παιδιά κι ότι η επικοινωνία με τα παιδιά θα πρέπει να γίνει παρουσία επιτρόπου». Οι άνθρωποι του κύκλου του επιμένουν ότι ουδέποτε την άγγιξε και ότι ακόμα κι αν υποθέσει κάποιος ότι υπήρξε σωματική διαμάχη, πώς εκείνος εμφανίστηκε χωρίς μία έστω αμυχή; Η Σοφία είναι γυμνασμένη, μυώδης και δυνατή. Μετά το περιστατικό,  όμως, κυκλοφορούσε με κολάρο.









Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες (στις 28 Ιουνίου) εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την επικοινωνία του με τα παιδιά (η απόφαση ακόμα εκκρεμεί) και οι αντεγκλήσεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν καθ’ όλα έντονες. Σύντομα θα κατατεθεί πια και η αγωγή διαζυγίου και όλα δείχνουν ότι η μάχη θα είναι σκληρή. Τόσο σκληρή που πολλοί κάνουν λόγο για ένα από τα πιο πολύκροτα διαζύγια της δεκαετίας. Και από τα πιο «ακριβά» επίσης. Οπως βέβαια δίδαξε η Ιστορία, το σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν γνωρίζεις πραγματικά τον σύντροφό σου μέχρι να πάρεις διαζύγιο απ’ αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου