Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ - ΣΙΚΩΛΑΣ ΧΕΡΙ- ΧΕΡΙ : Αγία Παρασκευή, βάλε το.... χέρι σου



Παραμονή της Αγίας Παρασκευής και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Ναυπάκτου είναι σε εξέλιξη.

Ως είθισται, την λιτάνευση, ακλουθούν πρώτοι και καλύτεροι, αμέσως μετά το Ιερατείο, οι Τοπικοί Άρχοντες νυν και… πρώην, δηλ. ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντι…, δημοτικοί σύμβουλοι και οι διατελέσαντες.. πρώην σε ανάλογες θέσεις αιρετοί!

Όλα καλά και … άγια, αλλά μερικοί ανησύχησαν και άρχισαν να αλληλοκοιτάζονται ή να κοιτάνε τα "χεράκια" με... τρόπο ή να… χαμογελούν, βλέποντας τον π. Δήμαρχο κ. Παπαθανάση με τον π. δικό του και νυν Πρόεδρο του δημ. Συμβουλίου να περπατούν… χέρι-χέρι!..

Κατ’ εμάς βέβαια, οι εικόνα μπορεί να είναι ένα «στιγμιαίο αδίκημα» ή ένα τρικ του φωτογραφικού φακού, αλλά…. Οι «πολιτικοί» που ξέρουν από… «πολιτική» και… «ιστορία», μπορεί πράγματι να…. ανησυχήσανε!.. Τουλάχιστον οι… «ενδιαφερόμενοι»!.. Γιατί οι άλλοι οι εικονιζόμενοι, μάλλον το πήραν στο… «καλαμπούρι» και το… διασκέδαζαν!... Τουλάχιστον εκείνοι θα πρέπει να ξέρουν από τέτοια… τερτίπια!...

Α… στο καλό σου… φακέ και μπήκαμε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές!... Και ήταν και αυτή η δήλωση του κ. Παπαθανάση πως θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές και το άλλο, που στην παραταξιακή συνάθροιση του Δημάρχου δεν πήγαν οι μισοί δημοτικοί του σύμβουλοι….

Ωχ… τι μας περιμένει κι έρχεται και… καύσωνας!...

Γι’  αυτό λέω: Αγία μου Παρασκευή, βάλε το χεράκι σου!...  Δεν είμαστε για… τέτοια!... Μεγάλοι άνθρωποι!...


Σ.Σ. Να , βρε παιδιά… Εκεί πίσω φαίνεται και στολή… Λιμενικού!.. Καλά έλεγε ο άλλος, τις προάλλες, πως μπορεί να μην την βλέπουμε στις παραλίες, οπωσδήποτε όμως εμφανίζεται στις… εκδηλώσεις!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου