Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΔΕΥΑΝ: «Πλήρωνε και μην… ερεύνα»


 

Δύο υπάλληλοι Γραφείου και μια… υδρομετρητής, «ανακάτωναν καρφίτσες» σήμερα το πρωί στην ΔΕΥΑΝ, «εργαζόμενοι σκληρά» για το κοινωνικό συμφέρον και ένας τρίτος, ο Ταμίας, στεκόταν στην είσοδο με σταυρωμένα τα χέρια, θυμίζοντας «κακόφημα» του… Περαία!

Θα περίμενε κανείς, με την είσοδό μας στα Γραφεία της ΔΕΥΑΝ, οι εν λόγω, θα ήταν πρόσχαροι να μας εξυπηρετήσουν έτσι, τουλάχιστον, για να «αποπέμψουν την… ανία τους!

Φέυ, όμως!... Σε αντίθεση με την εργατικότητα και την προθυμία που δείχνουν οι υπάλληλοι των κεντρικών υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας, ετούτοι, μας αντιμετώπισαν σαν να «ενοχλούντο» από την παρουσία μας…. Και ήταν τόσο απλό τα θέμα…

Στην ΔΕΥΑΝ πήγαμε μετά από προτροπή «αγανακτισμένου» συμπολίτη μας που έλαβε «αυξημένο» τον λογαριασμό κατανάλωσης νερού (150.00 ευρώ) και όταν φθάσαμε στον «κύριο αρμόδιο» και τον ρωτήσαμε «αν το ποσό αυτό είναι λογικό για ένα σπίτι τριών δωματίων» (σ.σ. Χωρίς… πισίνα) και «εάν η κατανάλωση αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή ενδέχεται να υπάρχει κάποιο λάθος ή διαρροή» ο κ. αρμόδιος μας απάντησε με εμφανή την πίστη  στη «σοφία» του:

«Αυτή είναι η κατανάλωση και η χρέωση…».

Στην επιμονή μας «ποιο μπορεί να είναι το επόμενο βήμα για να βεβαιωθεί ο καταναλωτής ότι ΔΕΝ υπάρχει λάθος ή διαρροή, επειδή έχουν παρατηρηθεί συγκεκριμένα παρόμοια περιστατικά που τα γνώριζε η κυρία υδρομετρητής;» (σ.σ. από λάθος δικό της είχε σταλεί λογαριασμός για αχρησιμοποίητη παροχή… 6250 ευρώ) , ο κ. αρμόδιος, απάντησε στωικά:

«Να πληρώσει και τα … υπόλοιπα να τα ψάξει  καταναλωτής»!

 
Βέβαια, ζητήσαμε να δούμε τόσο τον Πρόεδρο και Αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο κο Νίκο Καραλή αλλά μας πληροφόρησαν ότι απουσίαζε στην… Ορεινή Ναυπακτία (μάλλον είχε παρατείνει το… Σαββατοκύριακο στο χωριό του) όσο και ο Γ.Δ. κος Κότσαλος που ευρίσκετο εκτός… Γραφείου!...

 
Το βράδυ όταν συναντήσαμε τον κ. Καραλή στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον ενημερώσαμε για την πρωινή επίσκεψή μας στην ΔΕΥΑΝ, πήραμε την κατανοητή απάντηση του… «πάρε τ’ αβγό και κούρευτο» όσο αναφορά τουλάχιστον τους λόγους που μας οδήγησαν εκεί!...

 
Κατόπιν των ανωτέρω, αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κο Μπουλέ για τις επιλογές του στις τοποθετήσεις σε έμμισθες Προεδρικές θέσεις ανθρώπων που αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου.

Όσο για τους υπαλλήλους;… Αν δεν είναι «ημέτεροι», πιστεύουμε πως θα … ελεγχθούν! Έτσι…. Για τα μάτια των… ψηφοφόρων και των καταναλωτών που τους πληρώνουν!

2 σχόλια:

  1. ο Γ.Δ. κος Κότσαλος ευρίσκετο εκτός… Γραφείου!...? Παραξενο πράμα !!! Πρωτη φορά γίνεται ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ........... δύσκολά το πράγματα για τον αντιδήμαρχο στην τοπική του κοινότητα .... δηλαδή την Αμόρανη .... κάλυτερα γι αυτόν να κάθεται στον Έπαχτο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή