Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οι δύο είναι.... νεκροί

Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.


Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο σε χαράδρα της περιοχής, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούσαν τις τελευταίες ημέρες στην Τριχωνίδα, και εντόπισαν τους δύο κακοποιούς να κινούνται πεζοί.

Όταν τους ζήτησαν να παραδοθούν, οι κακοποιοί όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή ανταλλαγή πυρών και τελικά οι δύο δραπέτες να πέσουν νεκροί από τις σφαίρες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο σημείο έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

Αν και οι αστυνομικοί θα περιμένουν την επίσημη ταυτοποίηση, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκροί είναι οι δύο κακοποιοί που έστησαν ενέδρα και σκότωσαν τον 37χρονο αστυνομικό υπαρχιφύλακα του Τμήματος Ασφάλειας Λειβαδιάς, στις 17 Ιουνίου στο Δίστομο.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι οι δραπέτες που έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών δεν συμμετείχαν στην αιματηρή συμπλοκή, στην οποία έχασε τη ζωή της η άτυχη κοπέλα στην Κόρινθο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ΚόλαΟ 36χρονος Μάριο Κόλα δεν είναι ανάμεσα στους νεκρούς κακοποιούς και οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ίδιου και των δύο ακόμη συνεργών του, που παραμένουν άφαντοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δραπέτες είχαν χωριστεί λίγο πριν την αιματηρή συμπλοκή προκειμένου να μην συλληφθούν από τους αστυνομικούς που «χτένιζαν» την περιοχή κι οι τρεις δραπέτες που αναζητούνται, ανάμεσά τους και ο Κόλα, δεν ήταν παρόντες στο σημερινό επεισόδιο. Οι επικεφαλής της επιχείρησης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι έρευνες να επεκταθούν πλέον και προς την Ευρυτανία.

Στην επιχείρηση και τις έρευνες που συνεχίζονται συμμετέχουν άνδρες της ΟΠΚΕ, της αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ.

Ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ είχε σημάνει από τα ξημερώματα όταν μια θερμική κάμερα ανίχνευσε κινήσεις τεσσάρων «αντικειμένων» στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας.

Το ενδεχόμενο να έχουν εντοπιστεί κάποιοι από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων ήταν ορατό, γι' αυτό και ξεκίνησε μια ευρεία επιχείρηση των δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο με αποκλεισμό δύο ζωνών και «χτένισμα» σπιθαμή προς σπιθαμή της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου